Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Audrey (Halle Berryová) se vzpamatovává z šoku způsobeného tragickou zprávou, kterou jí přišla domů sdělit místní policie – její vřelý a milující manžel Brian, otec jejích dvou dětí, byl zavražděn při náhodném násilném činu. Audrey, jíž její láskyplné jedenáctileté manželství skýtalo pocit jistoty a bezpečí, náhle ztrácí pevnou půdu pod nohama. Bez rozmyslu se proto obrátí na Jerryho (Benicio Del Toro), zkrachovance závislého na drogách, který byl manželovým nejlepším přítelem už od dětství. Audrey, která se zoufale snaží vyplnit bolestnou prázdnotu způsobenou smrtí manžela, navrhne Jerrymu, aby se nastěhoval do volného pokoje sousedícího s jejich garáží v naději, že pomůže jí i jejím dětem překonat náhlou ztrátu. Jerry svádí svůj každodenní boj s drogami, ale nečekaná role náhradního rodiče a přítele Audreyina syna a dcery mu dodá vnitřní sílu. Zatímco se Jerry a Audrey potýkají se zármutkem a odpíráním, jejich křehké pouto je neustále podrobováno zkoušce. Společně ale nakonec najdou sílu jít dál. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

berusche 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier mě začíná hodně bavit. Navzdory tomu, že je žena, troufám si tvrdit, že dokáže zaujmout opačné pohlaví. Benicio Del Toro zaujal zase mě. Jak obřadně předané, jak trefné a jak důvěryhodné. Vůbec si neuvědomuji, že bych ho někde někdy viděla, ale tady mi zůstane v hlavě jeho obrázek hodně dlouho. Halle mě trochu zklamala, její výraz je hodně podobný výrazu psychiatrovy manželky z Gothiky (než se to tam zvrtlo). Tím se její autenticita, pozice matky v trýznivé situaci, v tomhle filmu v mých očích snižuje, a to rasantně. Oproti tomu dva výše zmínění to napravují skoro k dokonalosti. Komorní drama na téma vyrovnání se se ztrátami, ať už jsou jakékoli, a i s obvyklými nálezy, je pro mě zas jednou konečně pořádným dramatem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem originální vztahovka s velmi silným příběhem a perfektními výkony Del Tora a Halle Berry. Zejména Benicio byl jako abstinující feťák, který snahou pomoci vdově po nejlepším příteli pomáhá i sobě, vynikající. Jen ty flashbacky mi vadily - kdyby příběh postupoval chronologicky, bylo by to lepší, ale i tak je to na 90%. ()

Reklama

Baronne 

všechny recenze uživatele

Stálo to za hovno. Jediný dobro, co jsem tady přijmul, byl Del Toro. Lidi by neměli přirovnávat jeho k Pittovi, ale Pitta k němu, protože Toro je lepší. Halle to možná zahrála dobře, ale sledovat hodinu a půl její roli, jak se chová jako arogantní pí*a, to je fakt utrpení. Je to celý strašně kýčovitý, nechutně ohraný, a hlavně příšerně nudný a trapný. Zuzanko, mazej kurva k pultu, tadytěch americkejch sraček už tu je fakt dost.. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier je mistryně psychologických dramat. Po Otevřených srdcích mé srdce opět zaplavila emocemi, i když ne takovým způsobem jako u zmíněného čistě dánského filmu snímaného ruční kamerou. Už jen hereckým obsazením nemůže dýchnout na diváka dánská syrovost, nýbrž dobře známá hoolywoodskost. Přesto se Susanne BIer podařilo natočit mistrné drama v pomalém tempu, které ovšem v žádném případě nenudí. David Duchovny je supersympatický, ačkoli příliš mnoho prostoru nedostal, Hale Berry je nesnesitelně protivná, což byl patrně scénáristický záměr a Benicio del Toro je nadpozemsky skvělý. Navzdory všem hercům par excellence bych přívítal návrat k Madsu Mikelsenovi a spol. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Bravó Benicio! Pri tomto filme som si uvedomila, že on sa pre herectvo narodil a je pre neho poslaním. Fantastický výkon! Zaujímavý príbeh, ktorý sa neprehupol do trápnych momentov, ktoré silou mocou tlačia na emócie diváka, ale dačo tomu aj tak chýbalo... No keby bol Del Toro vo filme sám, dávam hneď 5*. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Film bol do niektorých kín dopravený pod fiktívnym názvom "Water". (matt6)
  • Scénář k filmu byl v roce 2005 nejlepší, resp. nejvíce zmiňovaný scénář dle „černé listiny“ Franklina Leonarda (seznamu scénářů zamítnutých filmovými studii). Film se své realizace nakonec paradoxně dočkal právě kvůli své rekordní úvodní smůle. (kriplozoik)

Reklama

Reklama