Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Audrey (Halle Berryová) se vzpamatovává z šoku způsobeného tragickou zprávou, kterou jí přišla domů sdělit místní policie – její vřelý a milující manžel Brian, otec jejích dvou dětí, byl zavražděn při náhodném násilném činu. Audrey, jíž její láskyplné jedenáctileté manželství skýtalo pocit jistoty a bezpečí, náhle ztrácí pevnou půdu pod nohama. Bez rozmyslu se proto obrátí na Jerryho (Benicio Del Toro), zkrachovance závislého na drogách, který byl manželovým nejlepším přítelem už od dětství. Audrey, která se zoufale snaží vyplnit bolestnou prázdnotu způsobenou smrtí manžela, navrhne Jerrymu, aby se nastěhoval do volného pokoje sousedícího s jejich garáží v naději, že pomůže jí i jejím dětem překonat náhlou ztrátu. Jerry svádí svůj každodenní boj s drogami, ale nečekaná role náhradního rodiče a přítele Audreyina syna a dcery mu dodá vnitřní sílu. Zatímco se Jerry a Audrey potýkají se zármutkem a odpíráním, jejich křehké pouto je neustále podrobováno zkoušce. Společně ale nakonec najdou sílu jít dál. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Jakej je HEROIN???____Poprvé je to jako když tě políbí BŮH. Pak se jen marně snažíš dohnat ten první okamžik. A děláš to znovu a znovu.... INTENZITA - krutá - záběr po záběru. Pohledy, doteky, slova... vše je tu tak hustý že by to šlo nakrájet. Když se ONA dívá na NĚJ mrazí to ... nenávidí ho ale... ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Toto zpočátku narativně zajímavě řešené drama (roztříštěná časová souslednost scén) o ztrátě někoho blízkého se ke konci mění v celkem předvídatelnou drogovou odyseu, která ale nabývá na působivosti díky Benicio Del Torovi, jehož výkon v roli sociálně nestabilního narkomana a nejlepšího přítele zavražděného muže (příjemně civilní Duchovny) je doslova odzbrojující. Pokud bych měl říct jediný důvod, proč se na Spálené vzpomínky podívat, řekl bych právě jeho jméno. Stejnou míru chvály si ale bohužel nezaslouží Halle Berry, která jako manželka zavražděného několikrát sklouzne k nepříjemnému přehrávání a místo toho, abych s její postavou soucítil, působil na mě její projev spíše jako citové vydírání - příliš křečovitě. Není to sice tak hrozné, jak to může znít, ale vedle Del Torova famózního výkonu vynikne každé její klopýtnutí. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Benicio Del Toro se po tomto filmu (a 21 gramů) dostal do mé Top Ten herců. Uchvatný příběh, počáteční průstřihy v čase, jen ten konec je sice lyrický, avšak epická linie mi připadá nedotažená. Což by možná bylo na škodu, takle si člověk domyslí osud rodiny a Jerryho. Jinak mi připadá, že Toro hraje tu samou roli jako ve filmu 21 gramů, jen s menším entusiasmem. Film rozhodně doporučuji. ()

PAGE 

všechny recenze uživatele

Také jsem čekal nějakou pointu,ale myslím si, že u tohoto filmu o ni až tak nešlo.Je to naprosto skvělý film o tom jak by se k sobě měli lidé chovat a to je možná celá pointa tohoto filmu. Skvělý herecký koncert Benicia Del Toro a Halle Berry a nádherná kamera Toma Sterna. Několik lidí pode mnou se u filmu nudilo, já se kupříkladu nudím u různých Hulků, Kameňáků, Hostelů a jiných přihlouplých stupidit u tohoto filmu jsem se nenudil ani vteřinu. Od režisérky Susanne Bier jsem nic jiného neviděl, slibuji, že teď už si na ni dám pozor a za tento film před ní hluboce smekám. Víc takových filmů do vašich znuděných a lhostejných duší milí češi a moravané. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh sice není nějak nadmíru originální ani extra šokující, ale forma, jakou je podán, společně s hereckými výkony, je naprosto zničující. Přestože druhá polovina snímku lehce postrádá to, co první dělalo natolik výjimečnou (skvělé vybudování děje - ještě nikdy mě tolik nedojala smrt "vedlejší" postavy ve třetině filmu; výborná režie a hlavně skvostně dynamický střih), si film po celou dobu drží své tempo a nesleví z požadavků na divákovu pozornost ani trochu. Za to samozřejmě do značné míry může nejen nadstandardní Halle Berry, ale i opět bezchybný Del Toro, jemuž zde ovšem poněkud zlehčila situaci role Dr. Gonza z roku 1998 ;))) Není to z mé strany jednoznačných pět hvězd, ale myslím, že si na tento zážitek budu pamatovat a kdykoli si jej rád zopakuju. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Scénář k filmu byl v roce 2005 nejlepší, resp. nejvíce zmiňovaný scénář dle „černé listiny“ Franklina Leonarda (seznamu scénářů zamítnutých filmovými studii). Film se své realizace nakonec paradoxně dočkal právě kvůli své rekordní úvodní smůle. (kriplozoik)
  • Film bol do niektorých kín dopravený pod fiktívnym názvom "Water". (matt6)

Reklama

Reklama