Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Audrey (Halle Berryová) se vzpamatovává z šoku způsobeného tragickou zprávou, kterou jí přišla domů sdělit místní policie – její vřelý a milující manžel Brian, otec jejích dvou dětí, byl zavražděn při náhodném násilném činu. Audrey, jíž její láskyplné jedenáctileté manželství skýtalo pocit jistoty a bezpečí, náhle ztrácí pevnou půdu pod nohama. Bez rozmyslu se proto obrátí na Jerryho (Benicio Del Toro), zkrachovance závislého na drogách, který byl manželovým nejlepším přítelem už od dětství. Audrey, která se zoufale snaží vyplnit bolestnou prázdnotu způsobenou smrtí manžela, navrhne Jerrymu, aby se nastěhoval do volného pokoje sousedícího s jejich garáží v naději, že pomůže jí i jejím dětem překonat náhlou ztrátu. Jerry svádí svůj každodenní boj s drogami, ale nečekaná role náhradního rodiče a přítele Audreyina syna a dcery mu dodá vnitřní sílu. Zatímco se Jerry a Audrey potýkají se zármutkem a odpíráním, jejich křehké pouto je neustále podrobováno zkoušce. Společně ale nakonec najdou sílu jít dál. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama s excelentními hereckými výkony. Hlavně charismatický Benicio Del Toro je opravdu skvělý. Čokoládová kráska Halle Berry nezůstala o moc pozadu a perfektně Del Torovi sekunduje. Příběh není moc originální a přeskakování z jedné časové roviny do druhé také filmu moc neprospělo, ale způsob jakým je zahrán a zrežírován vše plně vynahrazuje. Susanne Bier se její americký debut vydařil a moc se těším na její další snímek. Líbilo se mi to hodně, takže nevidím důvod proč nedát pět hvězdiček, i když jsou trochu slabší........ ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh sice není nějak nadmíru originální ani extra šokující, ale forma, jakou je podán, společně s hereckými výkony, je naprosto zničující. Přestože druhá polovina snímku lehce postrádá to, co první dělalo natolik výjimečnou (skvělé vybudování děje - ještě nikdy mě tolik nedojala smrt "vedlejší" postavy ve třetině filmu; výborná režie a hlavně skvostně dynamický střih), si film po celou dobu drží své tempo a nesleví z požadavků na divákovu pozornost ani trochu. Za to samozřejmě do značné míry může nejen nadstandardní Halle Berry, ale i opět bezchybný Del Toro, jemuž zde ovšem poněkud zlehčila situaci role Dr. Gonza z roku 1998 ;))) Není to z mé strany jednoznačných pět hvězd, ale myslím, že si na tento zážitek budu pamatovat a kdykoli si jej rád zopakuju. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé a nevýrazne a to aj napriek tomu, že je tu veľa prvkov, ktoré by na dobrú drámu mali stačiť - smrť otca rodiny, drogy, závislosť, smútok nad stratou... V scenári sa to však akosi nepodarilo dobre namiešať, resp. bolo tu pridaných aj veľa hlúpostí, ktoré diváka od postáv len vzďaľujú. Jedným z dôvodov je aj to, že nemajú nič spoločné s realitou. Napr. to ako sa deti hneď okamžite zblížili v podstate s cudzím človekom bolo dosť pritiahnuté za vlasy. Tiež som nechápal to časté iracionálne chovanie sa postáv. Preto tu ani nemôže byť nejaká reč o emotívnej stránke, tá tu jednoducho nebola. To sa týka aj samotného záveru, necítil som nič, vlastne mi bolo aj jedno ako to celé skončí a dokonca som nad tým ani nerozmýšľal. To najsilnejšie čo si pamätám bol pocit úľavy, že je už koniec. Jediné pozitívum vidím v hercoch a pár svetlých momentoch réžie, to však samo o sebe nestačí. 60/100 Snímok videný v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Na D.S. Bier jsem byl zvědavej a když jsem viděl herecký obsazení, neodolal jsem a pořídil si DVD. A herecký výkony jsou skutečně perfect. Barry nijak zvlášt nemusim, ale tady byla hodně dobrá. Davida já žeru snad vždycky a Benicia ani nemá cenu komentovat. Konstrukt příběhu je taktéž velmi zajímavej v několika liniích. Přesto ale mám pocit ne zcela proměněný šance. Jak už tu někdo poznamenal je to téma v duchu filmů mistra AGI a právě v porovnání s nim mi tam něco chybí. Nevim úplně jak to pojmenovat - lapidárně řečeno se to dá pojmout do slova "atmosféra" - snad to je u AIG kamera, hudba nebo forma vyprávění, ale prostě je ještě o level výš. Proto **** ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit srovnání s No country for old men, protože oba filmy jsem viděl krátce po sobě. Spálené vzpomínky si na nic nehrají. Není tam výrazný děj (ale to v multioskarovém Tahle země není pro starý taky příliš nebyl), ale přesto film má o čem vyprávět. Tradičně skvělý Benicio del Toro a klidná, (snad až na jednu scénu u snídaně) se svým filmovým osudem vyrovnaná Halle Berry (kterou jsem mimochodem bez nápovědy v tomhle filmu ani nepoznal/měla dlouhé vlasy) se velmi dobře doplňují. Co mi tam nesedělo, to byl rychlý spád, který film nabral v okamžiku, kdy Audrey "nemůže spát" (pár pohledů na budík s časy 2:15; 1:49 apod úplně postačí, protože tohle známe všichni) a uvelebí se až na Jerryho hrudi. Jinak jsem samozřejmě držel palce, aby se z toho vylízal :-) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Scénář k filmu byl v roce 2005 nejlepší, resp. nejvíce zmiňovaný scénář dle „černé listiny“ Franklina Leonarda (seznamu scénářů zamítnutých filmovými studii). Film se své realizace nakonec paradoxně dočkal právě kvůli své rekordní úvodní smůle. (kriplozoik)
  • Film bol do niektorých kín dopravený pod fiktívnym názvom "Water". (matt6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno