Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 258)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Trochu iné ako ostatné filmy o superhrdinoch, no značne nedotiahnuté. Prvá polovica je v podstate dosť srandovná, Hancock hláškuje ostošesť a Willov ksicht sa na postavu hodí. Párkrát som sa dobre zasmial. Potom to však začínalo byť nejaké vážne a zarazil ma vývoj príbehu a jeho rozuzlenie. Pripadalo mi to dosť blbé. Čo ma však potešilo: Charlize Theron je vážne veľmi pekná a dobre sa na ňu pozerá. Hudbu vypĺňajú rapové piesne, ktoré ja nemusím, ale gitarové brnkanie bolo dobré. To je tak asi všetko. Presne také ako som očakával. 60% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Proboha, který hovado napadlo, že po první třetině se má super švanda utnout a přejít na bezduchou romanticko - moralistickou sračku ?? Toho člověka co tohle zavinil, bych za trest odsoudil na měsíc pobytu v naší poslanecký sněmovně, pak by ho podobný roupy určitě přešly. Film má velký štěstí, že se v něm vyskytuje Charlize Theron, na kterou se pro její krásu hrozně rád dívám, protože jinak bych odcházel z kina dost nasranej a to rozhodně neznamená tři hvězdičky. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Škoda ho. Tak nějak jsem doufal, že Hancock bude nonstop uštěpačná komediální jízda, která vmete plivanec do rentgenových očí všech létajících skautíků (zn. bez servítků) a pořádně jim provětrá gumovky. Jasně, Hancock takový je, ale pouze v první třetině filmu (resp. do bankovní loupeže). A pak? WTF! :(____John Hancock jako ožrala, flákač a dlaždič - to je figurka podle mého gusta a mělo u ní zůstat (v perfektním podání mého oblíbence Smithe nemá jedinou chybu). Takového "hrdinu" si musí zamilovat každý zlomyslný divák (muhehe). Hlášky sype z rukávu jako Gambit karty a nejsou to žádná nízká čísla, ale pořádně peprná esa. Jenže chyba lávky. Tady se hraje na nevyrovnaném hřišti a po výtečném rozjezdu plném uzemňováků a sekvenci se zábavnou nápravou jeho hříšné duše dávkuje Berg jednu ránu pod pás za druhou. Nejmonumentálnější scénu stačí vystřílet dvacet minut před koncem, plete do příběhu nehodící se mýty a prapodivné domněnky, a co se týče toho zvratu ohledně jedné z hlavních postav... působí to jako pěst na oko._____John Powell také nepodává nikterak oslnivý výkon, ba co víc, Berg mu svým necitlivým přístupem ještě škodí. K výraznějšímu výkonu se můj skladatelský hrdina vzepřel až v poslední desetiminutovce (na OST dvě poslední skladby), což je ale poněkud pozdě (ačkoliv ta citace z Williamsova Supermana je také zajímavá)._____Berg si měl více pohrát s hrdinovou nápravou, rozpracovat ji ad absurdum. Bohužel se nechal příliš strhnout soudobými trendy superhrdinských filmů a ani svěcená voda tak nemohla zabránit jeho pádu do řeky průměru. Odkazů na druhé je požehnaně (Superman se vrací, Spider-Man), ale co z toho. Mělo se zesměšňovat, ne kopírovat._____Koho můžu zabít za ten otřesně nechutný dabing, který mě v kině tolik polekal? Na programu jsem si ho bohužel nevšiml a nestačil jsem se divit...:(((( ()

castor 

všechny recenze uživatele

Famózní trailery, rozporuplné ohlasy ze zámoří.. Oprávněné? No, je třeba přiznat, že když se scénář někde roky povaluje a když je film několikrát přestříháván a přeupravován, bude to zaručeně někde znát. Chráněnec veleuznávaného Michaela Manna Peter Berg (společně Kingdom, jindy producentsky zabředl do minimalistického dramatu Lars and the Real Girl) se ale nebál, scénář ze zaprášených polic pojal po svém a vrhl se do příběhu neoholeného a věčně připitého „superhrdiny“ Hancocka, který překvapivě měrou vrchovatou pomáhá mužům zákona. Uvozovky však berte zcela oprávněně. Hancock je mimo jiné i hláškujícím hovadem, pro nadávku nechodící daleko, ignorujícím vše živé, stejně jako neselhávající zásobárnou pro YouTube a všelijaké zpravodajské kanály, odkud denně slyší, kolik lidí na něj zase podalo žalobu. Nejsou vlastně superschopnosti zase jednou prokletím? Jeden nicotný PR agent se to pokusí změnit a překopat Hancockovu image od základů. Asi víte, co se stane. Z arogantního vrhače aut se stane mírumilovný a.. tak dále. Nicméně zhruba v polovině se snímek překvapivě láme z odlehčené letní zábavy do dramatických rozměrů. A to mě bavilo. No, asi tu budu docela sám. Je to svérázné, nečekané.. a moralizující. Navíc s novým přitepletým oblečkem. Will Smith rozdává charisma po vagónech, které předtím řádně pochroumal, Jason Bateman se místy nemá o co opřít a jeho filmová ženuška, přepůvabná Charlize Theron, připraví nejedno překvapení. Už pár let mimořádně zajímavý Berg netradiční superhrdinskou látku s ohledem na scénáristické neduhy ukočíroval, nenudí, neprudí.. a jen si tak po svém „rutinéří“. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Směle našláplý námět, který si sarkasticky bere na paškál komiksové adaptace, režisér Peter Berg spolehlivě zazdil přívalem nudné blockbusterové akce, lacině vypadajících triků, dějovou vatou a špatně napsaným scénářem. Tam, kde Will Smith v konkurenční Já, legenda spolehlivě válí, coby Hancock nudí...stejně jako celý tenhle laciný ultradrahý film... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Hancock až na 3. krát prešiel komisiou určujúcou prístupnosť filmom, ktorá schválila film ako „vhodný od 13 rokov“. (youtoo18)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno