Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 258)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Peter Berg je letos už druhý režisér, kterému Will Smith v projektu moc nepomohl. Smith má evidentně magnet na blbé scénáristy a horlivé producenty s nůžkami v ruce, jelikož Francis Lawrence by jistě mohl vyprávět. Žánrové skoky by Hancockovi záviděl i Jumper, ale Berga na rozdíl od Douga Limana utopila serióznost látky, která na poslední chvíli změnila tvář na letní blockbuster. Tady ani Michael Mann nepomohl, byť akci zvládá Berg skvěle (pozdní přání, aby nám on naservíroval třetí X-Men) a Jason Bateman ještě stupňuje svůj komediální talent. Ten twist v půlce se dal trochu čekat a to vyústění s efektem rozlitého sirupu bohužel taky. Je to tak na 50%, plusové body za svižnost a za fakt (spoiler!), že Charlize je absolutně nej sexy superhrdinka posledních let, ale to se vlastně po Aeon Flux dalo taky čekat. Dalo se toho čekat vlastně docela hodně… ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

hancock je něco jako padlej superhrdina.. hodně chlastá, při záchraných akcích udělá víc škody než užitku.. ono s kocovinou to superhrdinství asi nepůjde jak po másle.. až jednoho dne zachrání schopného pr managera, který se rozhodne zapracovat na jeho mediálním obraze.. a než jsem se stačila nadát a uvědomit si, že se vlastně vůbec nic neděje, máme tu obligátní "o měsíc později" a já si uvědomuju, že to je ten "pravý" hollywood a já možná měla dát přednost něčemu užitečnějšímu.. třeba se konečně pořádně vyspat..:) jen si neodpustim zase svůj malej sexistickej dodatek - jestli charlize byla k sežrání, tak will v gumovém oblečku byl přímo k zhltnutí.. a zadušení se..;-))) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt kurevska jizda, Berg me opet nezklamal. Ale jak tu mnozi pisou, precejen v druhy polovine filmu vic prevlada udobrovani, dojemny sceny a podobne a to je misty otravny. Nastesti to Smith zvlada uhrat, ze to nepusobi az tak moc otravne. Jinak pribeh je docela dostacujici a myslenka originalni, ze tu neni nakej hlavni superpadouch vubec nevadi, obzvlast, kdyz tvurci zacnou ke konci rozvijet zajimavou mytologii. No a samotnej Smith v roli Hancocka je fakt dokonalej, nejenze hraje perfektne, ale vetsinou je furt cemu se smat a nektery jeho hlasky a vystupy nemaj chybu, i kdyz uz se zacne polepsovat, ale na zacatek filmu, kde je zlitej, vsechno rozmlati a podobne to bohuzel pak uz nema, skoda, ze to v podobnym duchu nejede az do konce. Jediny, co bych filmu, krome lehce slabsi druhy pulky, vytknul, jsou triky, obcas nadprumer, ale vetsinou pouze prumerny, coz sice znamena docela dobry, ale nic moc extra. Ale celkove jsem se fakt dobre bavil. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Obsahovo primitívny, no čo do remeselnej stránky, vizuálne nablýskaný blockbuster, pri ktorom sa mi v porovnaní s podobným rozpočtom pri Transformers - kde Bay omnoho lepšie využil finančný potenciál a krásne triky - chvíľami nechce veriť, že spomínaný rozpočet činí až 150miliónov. Napriek tomuto nedostatku nejde nič iné filmu vytknúť, pretože je načasovaný a presný ako švajčiarske hodinky, disponuje úchvatnými fantasy prvkami a divák nemá ani minútu na to, aby sa nudil. Hudba je super, humor funguje na plné obrátky, Charlize Theron je v tomto type úlohy prekvapivo dobrá, nehovoriac o Willovi Smithovi, ktorého ,,antihrdinské" majstrovstvo si jednoducho nejde nezamilovať. Nie som síce nadšená po scenáristickej stránke, ale toto je oslava trikov, amerických jednohubiek a Hancock do tohto označenia spadá celým svojím hollywoodsky veľkolepým repertoárom. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Toto si nepamätám.“ – "Greenpace áno.“ Môže sa zdať, že ide o špičkové vizuálne triky, strhujúce akčné scény, svojský humor (hlava v zadku, to sa len tak nevidí) a ochľastaného špinavého /anti/superhrdinu (Will Smith konečne oholený). No v skutočnosti je prioritou tohto údajne problematického (prepisovanie scenára a náročná post-produkcia vyvrcholiaca brutálnym prestrihaním na megapodozrivých 92 minút aj s titulkami) čertovsky originálny scenár. Kým spočiatku som sa „len“ dobre bavil, približne po prvej hodine prišlo niekoľko prekvapení, ktoré vás dostanú na kolená. Toto vlastne vôbec nie je oddychová a nenáročný komiksová komédia, ale veľmi vážny a temný film (ktorý však prvých 70 - 80% minutáže klame telom, čo síce robí majstrovsky, ale nie som si istý, či viem, na čo presne to bolo dobré). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • V prvních minutách filmu, kdy Hancock (Will Smith) letí za bílou dodávkou, lze slyšet skladbu od Ludacrise „Move Bitch“. Jenže toto poslední slovo (v překladu "čubka") je ze všech části refrénu vymazáno, aby byl film přístupný i mladistvým. (KraftmanCZ)
  • Warner Bros. se vzdali produkce filmu, chopila se jí společnost Sony Pictures. (hippyman)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama