Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 258)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70%...Hancocka jakoby kočírovali tři režiséři. Jeden se snaží o komediální variaci na Super (Bad) Boy, druhého vede čirá destrukční vášeň do dravých akčních vod, třetí se zhlédl v místy existenciálním casablancovském dramatu. Bezešvé spojení v kompaktní film se nepodařilo a parádní premisa zůstala na půli cesty, ale willíkovské charisma je mocné lepidlo, v interakci s zachránářem světa (tím pravým americkým hrdinou) Batemanem to příjemně vibruje, tvůrčí divák si tam dosadí další významy a zalepí scenáristické díry, ironizace superhrdinů a satira na svět P.R. pobaví a vizuální chutě chlapců nakrmí oslnivá Charlize Theron. Zní to, jako bych se omlouvala sama před sebou, že jsem si to užila, ale ačkoli mi to jde přes rty těžce, tak .... G...o...o..d....j...o...b. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré. Berg dodržuje klasická comicsová schémata, pracuje s nimi ale elice nezvyklým způsobem a nebojí se ani podfuků na diváka. Škoda jen dějového vzduchoprázdna. Hancock je absolutně o ničem. Což nic nemění na tom, že natočený, napsaný a zahraný je výtečně a výsledek je velmi zábavný. Geniální finále, i když má asi jen minutu a půl... ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Škoda ho. Tak nějak jsem doufal, že Hancock bude nonstop uštěpačná komediální jízda, která vmete plivanec do rentgenových očí všech létajících skautíků (zn. bez servítků) a pořádně jim provětrá gumovky. Jasně, Hancock takový je, ale pouze v první třetině filmu (resp. do bankovní loupeže). A pak? WTF! :(____John Hancock jako ožrala, flákač a dlaždič - to je figurka podle mého gusta a mělo u ní zůstat (v perfektním podání mého oblíbence Smithe nemá jedinou chybu). Takového "hrdinu" si musí zamilovat každý zlomyslný divák (muhehe). Hlášky sype z rukávu jako Gambit karty a nejsou to žádná nízká čísla, ale pořádně peprná esa. Jenže chyba lávky. Tady se hraje na nevyrovnaném hřišti a po výtečném rozjezdu plném uzemňováků a sekvenci se zábavnou nápravou jeho hříšné duše dávkuje Berg jednu ránu pod pás za druhou. Nejmonumentálnější scénu stačí vystřílet dvacet minut před koncem, plete do příběhu nehodící se mýty a prapodivné domněnky, a co se týče toho zvratu ohledně jedné z hlavních postav... působí to jako pěst na oko._____John Powell také nepodává nikterak oslnivý výkon, ba co víc, Berg mu svým necitlivým přístupem ještě škodí. K výraznějšímu výkonu se můj skladatelský hrdina vzepřel až v poslední desetiminutovce (na OST dvě poslední skladby), což je ale poněkud pozdě (ačkoliv ta citace z Williamsova Supermana je také zajímavá)._____Berg si měl více pohrát s hrdinovou nápravou, rozpracovat ji ad absurdum. Bohužel se nechal příliš strhnout soudobými trendy superhrdinských filmů a ani svěcená voda tak nemohla zabránit jeho pádu do řeky průměru. Odkazů na druhé je požehnaně (Superman se vrací, Spider-Man), ale co z toho. Mělo se zesměšňovat, ne kopírovat._____Koho můžu zabít za ten otřesně nechutný dabing, který mě v kině tolik polekal? Na programu jsem si ho bohužel nevšiml a nestačil jsem se divit...:(((( ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hancock není vůbec špatný film, to ne. Z hlediska triků a zábavnosti je to dokonce ideální. JENŽE, pokud chcete od filmu přece jen trochu víc, tak to jste tu špatně. Tahle podívaná totiž nenabízí nic navíc a vyšumí téměř tak rychle, jako Hancock lítá.. Takže, pokud zrovna nemáte co dělat (v mém případě vypadla anténa, takže jsem nemohl jak na internet, tak se koukat na TV), a nechce se vám přemýšlet, sáhněte po Hancockovi. V opačném případě si najděte jinou zábavu. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Typický hollywoodský konzumní.... není určen ani pro zábavu, ani pro obveselení, ani pro poučení.. tento snímek je určen pro zaplnění volného času, k pasivnímmu sledování čehosi, co tvoří x-tou variaci na superheroes... Pokud pomine standardní škleby W.Smithe, jemně doplněné a chameleonství Ch. Theron, tak vyjdete s kina a nic.... Vůbwec nic.. Prostě tupá sledovačka na půl druhé hodiny bez šťávy, nadhledu... Někdy mám pocit, že to je přesně ten film pro nechtěné návštěvníky obludárií (megacenter nákupního konzumu), kdy omylem vpadnoucí polapený návštěvník (respektive doprovod) potřebuje někde na cca dvě hodiny být odložen (nejlépe s unuděnými výrostky)... to pak potom jo, ten film je k tomu nějak stvořený :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Ve scéně bankovní loupeže, kdy Hancock (Will Smith) nese v jedné ruce automobil a v druhé policistku, je autu ustřelena střecha. V dalším záběru ji však opět má. (Marrty3)
  • Scénář se původně jmenoval "Tonight, He Comes". K realizaci došlo až deset let po jeho vzniku. (Džejkop)
  • Hancocka (Will Smith) ve filmu nazvou osmnáctkrát urážkou "asshole". (Ruuzha)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama