Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z divácky nejúspěšnějších filmů osmdesátých let se odehrává v čase vánočním, kdy pan Peltzer koupí v zapadlém krámku Čínské čtvrti pro svého syna Billyho neobvyklý dárek: mogwaie, malé zvířátko připomínající medvídka. Chov zvířete má však pevná pravidla. Nesmí na světlo, nesmí se namočit a nesmí se krmit po půlnoci. Všechny zákazy samozřejmě Billy, i když nevědomky, poruší a výsledkem jsou ulice plné podivných a notně škodolibých příšerek, které začnou ničit celé městečko a terorizovat jeho obyvatele. Je na Billym, aby se s pohromou vypořádal. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (397)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Okrem "katastrofickej" zábavy, ktorá postihla malé americké kľudné mestečko, tešiace sa na Vianoce, vydarená Columbusova a Danteho satira na ducha tohto sviatku. Pokiaľ berieme celý útok na mestečko ako metaforu toho, aký zhon sa stal z Vianoc, k tomu pripočítame úvahu nad chovaním sa divákov v multiplexoch a otázku, kedy sa po všetkých tých zhonoch konečne posadíme pred telku a pozrieme si napríklad Snehulienku, je to zábava dokonca aj inteligentná. Ale možno nad tým premýšľam až príliš a mal by som si radšej na budúce Vianoce dávať bacha. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Celkem vlastně nic moc. Většina postav se velkou část filmu chová jako pitomci, až to vypadá jako nějaká krutá satira na maloměšťáckou zabedněnost (určitě doma nechám v klídku na půdě 5 podezřelých kokonů). Strašidelné to moc není a většina vtipů vyplývá z toho že se zlé / legrační potvůrky oblékají a chovají jako lidi. Celkově spíš standardní americký řemeslný výrobek. 5/10. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výtržník a ničitel v osmdesátých letech holt prostě musel mít číro, a neuniknul tomu ani Proužek:) Ale tak to už v tom našem politicky korektním světě chodí, a když jde jenom o Gremliny, tak proč ne:) Navíc proti někomu tak roztomilému jako je Gizmo musíte postavit někoho kdo je odporný, i když se dívá na Sněhurku:) Prostě proto, že Gremliny jsem narozdíl od Critters viděl, takže mě teenage sci-fi horrorové komedie z osmdesátých let jen tak lehce štrejchly a neměly čas mě znudit, dávám i díky hudbě Jerryho Goldsmithe ****. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle příšerkovou komedii jsem prvně viděl na konci osmdesátých let, kdy jsem vyškemral na taťkovi, ať koupí na tržnici onu (pirátskou) videokazetu s obrázkem té potvůrky (tenkrát ještě jen s jednohlasým dabingem - Warner Home Video to mělo s plnohodnotným dabingem v nabídce až o nějaký ten pátek později). Vůbec jsem neměl tušení o co jde, o to víc jsem byl nadšen. Zákeřně na bránici útočící gremlini, navíc se skvělou hudbou. Z nostalgie nechávám pět hvězd. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vy jste ho naučili dívat na televizi ??" ;) Tomu se snadno podlehne !! ;) Stejně jako Gremlinům.. Americký hororový Alighieri zde přišel se svým legendárním kouskem, jakkoli se mu právě při pokorně adorujícím a hravém variování jiných kultů dařilo nejlépe, který dokázal vytěžit ze spolupráce a podpory hvězdného dua Spielberg, Columbus maximum.. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (70)

  • Film, který běží v TV v Billyho pokoji, když po půlnoci krmí ostatní Mogwaie je film Invaze lupičů těl (1956). (Stocki)
  • Po zhlédnutí krátkých filmů režiséra Tima Burtona zvažoval Steven Spielberg, zda-li nabídne Burtonovi možnost režírovat Gremlins. Nakonec se pro Burtona nerozhodl, protože do té doby ještě neměl zkušenosti s natáčením celovečerního filmu. (Stocki)

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

25.11.2020

Třetí díl série Gremlins je už několik let předmětem spekulací fanoušků a příslibů ze strany tvůrců, nyní se Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a kámen mudrců) jakožto scenárista prvního dílu… (více)

Nová streamovací služba Warnerů má název

Nová streamovací služba Warnerů má název

10.07.2019

Říkáte, že máte málo streamovacích služeb? Tak to máte kliku, konglomerát WarnerMedia se totiž řítí do streamovacích válek s novou službou HBO Max. Jak již z názvu vypovídá, nová služba zahrne… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama