Reklama

Reklama

Hellraiser

Trailer

Mladá žena bojující se závislostí získá prastarou krabici s puzzle, aniž by tušila, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pinhead předal rodinný byznys dcerunce a děvče se má ještě co učit. Co praští do očí prakticky hned na začátku, je nesympatická hlavní hrdinka. Nevím, kde tuhle holku vyštrachali, ale přát jí cokoliv jiného, než stažení z kůže, mi připadalo takřka nemožné. Dalším problémem je stopáž. Dvě hodiny jsou prostě moc, kor když jsou dialogy poměrně slabé. Chyběla i atmosféra. Když se v prvních třech dílech otevřely pekelné brány, tak to působilo osudově, zatímco tady to vypadalo, že někdo našel dveře do sklepa. Co se Cenobitů týče, tak jsem trochu v rozpacích. Maskéři se vyblbnuli, o tom žádná a nové kreace jsou originální, ale zatímco Pinheadovi a spol. se dalo věřit, že přicházejí z Inferna, tady jsem měl pocit, že až to všechno skončí, nastoupí kreatury do létajícího talíře a naberou to směr vzdálená galaxie. Ale abych zase jen nekritizoval: technická stránka je na úrovni, gore má kvalitu, potěší těch pár odkazů na klasiku, což pro mě reprezentuje především zubatý cenobita a konečně nemůžu říct, že bych se většinu času nudil, ale nejsem si jist, jestli tohle má být restart celé série. Spíš bych to zkusil zase za pár let trochu jinak a s někým jiným. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Gorefestové horory už dnes príliš nemusím. V mladosti som sa ich nabažil neúrekom. A to aj sériu Hellraisera, z ktorej dvojka bola ultimatívny zážitok. Už je to dlho, čo som sériu videl, takže si nepamätám, čo všetko je tu inak a niektoré scény z pôvodnej série by už možno na mňa nepôsobili tak intenzívne ako v mladosti. Pamätám si, že dej bol vždy trochu tajomný a nikdy nebol úplne vysvetlený. V remaku sa tomu pokúsili dať nejaký komplexný zmysel a na pár detailov, ktoré ostali na fantázii divákov, sa im to celkom podarilo. Postavy sú tak akurát nesympaticky skazené ale zároveň zaujímavé, aby som bol zvedavý jak dopadnú. Napätie funguje tak na 50%. Nebolo to zlé, ale od strachu sa mi dych rozhodne nezastavil. Sklamaním boli masky a gore. Masky cenobitov pôsobia ako pôsobivé umelecké diela, ale rozhodne nespôsobovali vo mne zhnusenie. Proste to bolo málo krvavé a drsné. A samotné gore pri terorizovaní obetí pôsobilo príliš umelo. Keď už si raz za dlhý čas pustím nejaký nechutný gorefest, tak chcem aby ma dostal do kolien a tomuto filmu sa to ani zďaleka nepodarilo. Asi som v mladosti napozeral fakt príliš veľa úchylných hororov, takže ma len tak niečo nerozhodí. Takže celkovo solídny mierne nadpriemerný remake, ale dúfal som vo väčšie žrádlo. 6/10. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Skládá kostku, ropucha? Vraž jí hřebík do ucha!" Copak Leviathan... Existuje ještě jedna konfigurace kostky, ze všech nejhorší, přinášející divákům mučivou trýzeň a pekelnou nálož nesnesitelné bolesti! Její název zní Nastycasting. Bože můj, Pinheade, ty to vidíš! Tu opuchlou ropuchu s nepřítomným feťáckým pohledem. O tu se mám jako bát? Seriously? Proti ní byli všichni cenobiti krásní a sympaťáci a cenobitka kočka k zulíbání. Zřejmě tvůrčí záměr Davida Brucknera, jak divákovi působit pekelná muka, stáhnout ho ze sedačky do syčících plamenů a nechat mu rozežírat orgány i mysl pochybnostmi, zda někde ve vesmíru nebo v pekle vůbec existuje nějaká hranice lidské obludnosti. Kolik hvězd si do hlavy zarazím? Tři. Coby hřebíkový gender přírůstek do Pinheadovy sbírky bych to úplně nezatracoval, i když moje žena, která na Hellraiserech všeho druhu vyrůstala, u toho trpěla jako zvíře. Přitom se na utrpení těšila, bohužel jiného druhu. Je fakt, že ten castingový vtip století s ropuchou zkazil celý film i mně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Návrat ďalšej hororovej, kultovej postavy, dopadol ako jesenné počasie na Slovensku. Občas slnko, občas oblačno či polooblačno, miestami dážď. Samozrejme, nesmie chýbať priestor pre liberálnu mládež, kde sa v úvode musia dvaja cicinami šermovať, aby to malo “zmysel”, nuž ale toto už nijak nezmeníme, aj tak nás je na svete priveľa, nejak sa ten nárast populácie musí zastaviť. Priestor pre homofóbne útoky už “ne-ex-zis-tu-je”, pokiaľ teda nestojíte o nálepku fašistu od najväčších fašistov: “Mladí proti fašizmu” či grcanice hodného “Refresheru”, ktorému velí najväčšia homokláda z kategórie vyzretých “dospelých”. Boh nás ochraňuj pred touto zgerbou, lebo to už radšej toho Hellraisera za chrbtom s ihlami v rukách so snahou o penetráciu. Škoda že to nebolo viac krvavé. Chcelo to viac vnútorností po zemi, či krvi na plafone, lebo toto by bolo málo aj pre Dahmera. Priemer, ak nie slabší, keďže sa všetko vsadilo na príbeh a nejakú tú akože atmosféru .. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejkoukatelnější Hellraiser. Ne, že by to nemělo nějaké ty mouchy, ale asi poprvé se povedlo aby to mělo atmosféru, řemeslnou kvalitu, relativně smysluplný příběh (v mantinelech hororu samozřejmě) a těžilo to z předlohy stejně úspěšně jako se to od ní odklání a razí si svou cestu.. Obsadit Jamie Clayton byl tah naprosto brilantní. Na Bradleyho Pinheadovi mi vždycky něco nesedělo.. Nejen, že měl ty špendlíky věčně nakřivo :D ale tak nějak jsem si tu postavu uměl představit více sexy.. takže teď poprvé jsem tzv. spoko.  A vůbec, design cenobitů je naprosto špičkovej. Skoro bych řekl, že snad jen v Infernu (jo, jsem jediný na planetě kdo považuje pátý film jeden z vrcholů téhle slaboučké série) byla podobně sympatická sebranka... Nakonec bych vyzdvihnul jaký hype kolem očekávání tohodle filmu dokázalo Hulu rozjet. Bylo to nevtíravé, jen tak probublávající na povrch a přesto to dokázalo i ve mě (kterého Hellraiser nechával povětšinou úplně vklidu) vyvolat příjemný těšing. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Když Riley (Odessa A’zion) hledá Rolanda, výsledky zobrazí seznam webových stránek. Žádná z nich nemá platný název domény. (Takeshi666)
  • Doug Bradley už nemohl pokračovat ve své ikonické roli ze zdravotních důvodů. (NinadeL)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

08.10.2021

Remake kultovního hororu Hellraiser byl před pár dny dotočen, tvůrci tak nyní mohou oznámit plné obsazení. Režisér David Bruckner (Temný dům) spolu s autorem originálu Clivem Barkerem údajně… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Reklama

Reklama