Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká akce. Dobrá zábava. Skvělý film! Malí válečníci je opravdu ohromné dobrodružství. Seznamte se s elitním komandem - postavičkami jako dělanými pro akci. Ze svých krabic utekly společně s Gorgonity, dobrosrdečnými, ale podivně vyhlížejícími bytostmi. Právě teď se jim teenager Alan Abernathy pokouší pomoci a také chce zachránit dívku svých snů. Podaří se mu to dříve, než bude celé město vzhůru nohama? (Universal)

(více)

Recenze (97)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Joe Dante v roce 1998 natočil film přesně ve stylu svých nejlepších snímků z let osmdesátých. Namísto Gremlinů ovšem tentokrát na obrazovce řádí členové Elitního komanda a Gorgonité, namísto jednoho potrhlého hypochondra z Vnitřního vesmíru jsou tady hned dva potrhlí (a velice trapní) vědátoři, a jedno typické americké předměstíčko dostane zabrat o dost více než ve finále "The 'burbs". Malí válečníci mohli být ještě lepší podívaná, kdyby scénáristé neodbyli lidské postavy a neudělali z většiny z nich nesympatické pitomce. Takhle film doslova a do písmene zachraňují špičkové triky ILM a studia Stana Winstona, Danteho cit pro nadsázku a schopnost proměnit i zdánlivě tak naivní situaci, jakou je útok armády hraček na obydlený dům, v naprosto strhující událost. Že mu s tím opět pomohl Jerry Goldsmith (a že se pánům jejich bohužel předposlední spolupráce opět vydařila), o tom snad psát nemusím. ()

Velemír 

všechny recenze uživatele

Spielberg umí tuhle infantilní 80's zábavičku, která si na nic víc nehraje, přecejenom líp, ale několik skvělých citací a především (na dětský film neuvěřitelně troufalá - totiž velmi nepodbízivě antidogmatická) skutečnost, že bílí vojáci jsou zde ti zlí, zatímco cizí rasa prezentuje dobro (!!!), je natolik pokroková, že si tříhvězdičkový film (příliš nefunkčních citovek a i těch okatějších poučení) zaslouží obrovskou pochvalu a celou hvězdu navrch! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova pohodova variace na valecny filmy, dokonce sem tu misty nejaky sceny poznaval, treba z Apokalypsy. Akorat mi prislo, ze vojaci jsou az moc velky drsnaci a prisery jsou az moc velky pochcanci, takze jsem ve vysledku fandil spis vojakum. Ale trikove jsou zvladnuty perfektne. Jinak herci jsou docela v pohode, zadny traparny se nekonaj, sem tam je nakej dobrej vtip a film v docela slusnym tempu odsejpa, taky diky paradni hudbe, takze jsme se celou dobu bavil. ()

Little_Sawy 

všechny recenze uživatele

Na Small Soldiers jsem koukala jako malá a nemůžu říct že by mě to nebavilo, vtedy mi to přišlo dosť zábavné, normálně spracovaný film. A těd o pár let později, mi to pořád příjde jako dobrej film, kde si na sví příjdou i děti tak i dospělé. Koukat jak se generál snaží zničiť ostatný hračky je vcelku zajímavé a tak i samotný rodinný film. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie, která rozhodně má něco do sebe. Určitě jí ocení více mladší diváci, těm starším bude připadat hodně naivní. Kirsten Dunstová předvádí jednu ze svých lepších hereckých kreací a režie Joe Danta mohla být nápaditější. Z daného potenciálu šlo vytřískat určitě víc, jak říkám mladší publikum bude pravděpodobně nadšeno. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Jeden z tvůrců hraček má přezdívku Gizmo. Stejné jméno nesla i jedna z příšerek ve filmu Gremlins (1984), který rovněž režíroval Joe Dante. (Campbell)

Reklama

Reklama