Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká akce. Dobrá zábava. Skvělý film! Malí válečníci je opravdu ohromné dobrodružství. Seznamte se s elitním komandem - postavičkami jako dělanými pro akci. Ze svých krabic utekly společně s Gorgonity, dobrosrdečnými, ale podivně vyhlížejícími bytostmi. Právě teď se jim teenager Alan Abernathy pokouší pomoci a také chce zachránit dívku svých snů. Podaří se mu to dříve, než bude celé město vzhůru nohama? (Universal)

(více)

Recenze (97)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja som sa na to veľmi tešil. Samozrejme že som nečakal žiadne Toy Story. Ale čakal som viac. Snímka využívajúca jedinečných možností počítačovej animácie je ďalšou variáciou na tému vzbury hračiek. Je príbehom chlapca, ktorého vojačikovia na hranie nečakane ožijú. Tvorcovia sa tentoraz nesnažili tridsať centimetrové hračky-bábky antropomorfizovať v pohybe - nechali im "trhané" gestá a hnutie bábok. Zato ich však exponovali ako filmových superhrdinov, vrátane vojačikových rozprávaní. Doviedli tak ad absurdum len to, čo sa bežne v hračkárstvach predáva. Malí bojovníci sú na prvý pohľad rodinným filmom, v skutočnosti sú určení skôr väčším deťom, ktoré sa po zhliadnutí snímky nebudú báť, že ich hračky doma tiež ožijú. Trikový snímka skúseného režiséra Joea Danteho Malí bojovníci kombinuje v novej podobe akcii ľudí a animatronických modelov s počítačovou animáciou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Globotech Industries je americká spoločnosť, ktorá je svetovou jedničkou vo výrobe najmodernejšej vojenskej výzbroje a techniky. Rozhodli sa, že svoje technológie použijú i vo výrobkoch bežnej spotreby. Vstúpia na nové trhy. Zahája výrobu akčných figúrok pre deti. Keď zbrojárska firma začne vyrábať detské hračky neveští to nič dobré. Snímok "Malí válečníci" natočil v roku 1998 skúsený režisér Joe Dante. Vďaka jeho charakteristickému rukopisu to má príjemný retro vizuál filmov z konca osemdesiatých rokov minulého storočia. *** ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +námět, obsazení, akce, mnoho dobrých scén -některá trošku slabší místa, mohlo by být klidně více válečný/// Náramně jsem se bavil a dlouho se na tento snímek tešil. Přestože je mi už trošku více než hlavním aktérům, nechal jsem se strhnout atmosférou děje, příběhem a vlastně skoro celím filmem. Rozhodně chválím režiséra a klidně bych bral pokračování a nebo další Gremliny./// Celkem 79%/// ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

1998? Devatenáctsetdevadesát osm a Joe Dante opravdu zastydnul v 80s pubertě, hrozně mu vždy jako hlavnímu pohunkovi Stevena Spielberga fandím, ale Malí válečníci jsou konceptuálně tolik pozadu. Triky stále vypadají slušně ale celé to hračičkovství ve spojení s opravdu divným příběhem mi nedělalo dobře na libidle. Snad jsem z tohohle ještě nevyrostl... 50 % ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jak mi tohle "militaristické Toy Story" přišlo zpočátku dobře rozestavené, ke konci už mě svou přeplácaností nudilo. Tvůrci si totiž vyloženě hráli, jak s efekty, tak s parafrázemi na filmové klasiky, ale nějak toho bylo všeho víc (a delší), než by švih jednoduchého dětského příběhu unesl. Přestože rozpohybování akčních figurek vypadá stále výborně, ostatní praktické triky – modýlky a výbuchy – již nikoliv, navíc si s nimi a jejich dynamikou režie nijak extra neporadila (viz bezkrevná honička na skútru). ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Jeden z tvůrců hraček má přezdívku Gizmo. Stejné jméno nesla i jedna z příšerek ve filmu Gremlins (1984), který rovněž režíroval Joe Dante. (Campbell)

Reklama

Reklama