Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh se točí kolem japonské legendy o samurajovi, který se postavil bratrům – démonům hromu a blesku, aby ochránil život své milované. Démony porazil a jejich moc se přenesla do “meče bouřek”. V soudobém Japonsku je profesor Sakai po otevření starodávného svitku posednut démony, kteří chtějí získat mocný meč a nabýt zpět hmotné podoby. Jenže dotyčný artefakt se řízením osudu dostane do rukou Hellboyovi, kterému nezbývá, než se vydat na strastiplnou cestu tajemnou, nebezpečnou krajinou plnou duchů, démonů a monster, aby zachránil náš svět před blížící se hrozbou…

První animovaný snímek o démonovi s uřezanými rohy a kamennou pravačkou producentsky podpořil režisér Guillermo del Toro a k tvorbě přizval i původní herce, s kterými natočil film HELLBOY. Na příběhu se také podílel Mike Mignola, autor komiksové předlohy. (Yojimbo)

(více)

Recenze (52)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Odpudivý úvod bez nápadu a švihu předchází zajímavému ukotvení Hellboye v několika folklorních mýtech, přičemž Japonsko jako takové mu sedne bezvadně. Postupně také opadá mdlý pocit ze stylu animace, který je jednoduchý a konvenční až běda, ale v rámci ztvárnění nebezpečných nástrah, které Ruďase na cestě čekají, jsou povedené. P.S. Nechápu, co má spousta hodnotících ve svých komentářích za problém s Hellboyovými nohami. Zdá se, jako by se snažili tvářit všeznale, ale nikdy nedrželi v ruce jediný Mignolův komiks, v nichž si Hellboyovy nohy často nezadají s baletkou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já nikdy nepřišel tomuhle pekelnému hromotlukovi na chuť. Ani filmovému ani animovanému. Hold červený rarach se samurajským mečem měl štěstí, že asijská mytologie a hlavně představivost tamním tvůrců nabízí obrovskou škálu nejrůznějších monster, démonů a jiných hybridních stvoření. Díky tomu jsem u toho i vydržel, protože příběh jako takový mne moc neokouzlil. Naštěstí je tu spousta soubojů, které zas tak hrozné nejsou, ale na víc než průměr to bohužel nevidím. 50% ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Mezi komiksovými animáky nadprůměr (s porovnání s filmy samozřejmě slabší, ale tak hodnotím v rámci kategorie). Příběh zasazený do Džaponska je ucházející a akce supr. Navíc hlavně vandrák Hellboy s tunou hlášek, který je v kuse otrávený, že se s někym musít zase sr*t. To člověka baví. -"We should bring an end to this puny world of men." -"Think again, dumbass. Because now... I'm pissed." ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Hellboy mě na animovaném poli lehce zklamal. Ať už tento, nebo Blood and Iron. Chybí mi v tom větší drajv a agresivnější přístup. I když se Hellboy nasere, tak má za minutu hotovo a celé to vyzní moc jednoduše a odlehčeně. Tento díl mě ale bavil o něco víc, než Blood and Iron. Přesto si myslím, že ze samurajského fantasy světa šla vytřískat pompéznější mela. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o celkom slušný animák, ktorý síce postráda temnotu komiksu a aj filmov ale zase na druhú stranu pobaví. Hlavne fanúšikov. Ja osobne mám postavu Hellboya veľmi rád a aj keď tu nebojuje s nacistami, tak si Mignola zvolil ďalšiu zložku hellboyovských príbehov a to folklór. V tomto prípade ten Japonský. Scenár je chytľavý a podobá sa komiksu. Tak isto je tu veľa oblúd s ktorými môže hellboy zvádzať súboje a aj keď to nie je akčnosť ako taká pretože napriek dokonalej kockovanej animácií ktorá pripomína komiks stále je to americký animák a troška mi tam chýba nejaký ten japonský animátor ktorý by s toho spravil anime jak sviňa s poriadnym americkým scénarom. Bola by to síce šupa ale tu sa to nekoná. Preto je akčnosť scén nevyvážená a nemajú čím zaujať aj keď nudné niesú. Každopádne japonský upíry, kappa, pavúčia matka, trojlhlavé sestry - démoni, plus draci a dvaja bratia Hrom a Blesk dopĺňajú Hellboyovský svet a to takým spôsobom ako to očakávame. Hellboy zahláškuje a dá im na frak. Tak isto finálna scéna nieje odfláknutá a všetko je ako má byť. Stopáž je v tomto prípade len výhodou a celkovo je to znesiteľné dielo. Plus poteší že postavy nadabovali herci ktorý si tú istú zostavu odohrali aj na filmovom plátne. Tak máme pocit že sledujeme ďalšie hellboyovské dobrodružstvo a to sa myslím počíta k dobru. Som nadmieru spokojný. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Na tvorbě filmu se podíleli také autor filmového zpracování Guillermo del Toro a autor komiksové podoby příběhu a Mike Mignola. (Innuendo1987)
  • Čtveřice Ron Perlman, Doug Jones, Salma Blair a John Hurt, která si ve filmové sérii Hellboy zahrála hlavní postavy, zde nadabovala své postavy. (Innuendo1987)

Reklama

Reklama