Reklama

Reklama

Kanibalové

  • Česko Kanibal Holokaust (festivalový název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh, který vám bude vyprávět tento film, se skutečně stal. Do pralesů Jižní Ameriky odjíždí čtyřčlenná skupina mladých reportérů, aby natočili unikátní záběry s domorodci, kteří se ještě nesetkali s bílým člověkem. Podaří se jim nalézt kmen údajných lidojedů, kteří však o bílé návštěvníky nejeví přílišný zájem. Mladí reportéři se je proto pokusí vyrušit z jejich poklidného života. Tento film je nevhodný pro osoby mladší 18 let, protože obsahuje autentické záběry kanibalských orgií, které se tehdy opravdu odehrály. (Vapet Production)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (629)

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Talianski tvorcovia v 70tych a 80tych rokoch si okrem iného založili biznis na tom, že korčuľovali na hrane toho, čo je možné ešte zobraziť na filmovom plátne a to tak sexom, násilím, či témami. Deodato v Cannibal Holocaust túto hranicu prekročil a dosť výrazne (pričom najvýraznejším príkladom je týranie zvierat). Zaslúžene je to asi najkontroverznejší film na svete a rozumiem ľuďom, ktorých fascinuje, za mňa je to ale odpad. ()

Lavran odpad!

všechny recenze uživatele

Maximální ubohost a prasárna, která nikdy neměla spatřit světlo světa, a když už se tak stalo, mělo se s ní urychleně naložit jako s nebezpečnou chorobou (a ne to ještě protlačit na volný trh). Volit snímek, vůči kterému pociťuji největší nenávist, padl by los právě na Kanibaly. Zneužívat totiž rádoby poselství za účelem demonstrace těch největších zvrhlostí planety (zabíjení zvířat je silné kafe!) je samo o sobě volňáskem do psychiatrické léčebny. A to podotýkám, že se ani v nejmenším nepovažuji za druh člověka, který trpí fixní ideou o samojedinosti a správnosti Západní životní filozofie. Laciné, primitivní, zvrhlé. Fandové ať si mne za to třeba sežerou! ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Cannibal Holocaust je hodně specifický film. Těžko ho ohodnotit, protože má sice velký příběh, ale některé opravdu nechutně násilné scény kazí dojem. Odjakživa špatně nesu násilí na zvířatech odehrávající se na filmovém plátně, a proto jsem byl mírně znechucen. Nebýt tohoto faktu, možná bych dal i pět hvězd. Hudba je nádherná a snímek má určitě co do sebe, ale určitě není pro každého. Místy jsem byl docela příjemně překvapen, místy ne. Z tohoto pohledu bych dal maximálně tři hvězdy. Ale když jsem si nechal dlouhou dobu Cannibal Holocaust v hlavě rozležet, docela jsem z něj měl pozitivní dojmy, a proto měním své hodnocení na čtyři hvězdy. Už i tak je zde na csfd tento snímek velmi nespravedlivě podhodnocen. Je to slušná podívaná, kterou by mohl překousnout snad každý, i když má i svá negativa, jež jsem zmínil výše. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Dost dlho som rozmyslal, ako k C.H. pristupim, ako ho budem hodnotit.Nakoniec som sa rozhodol pre tu (z hladiska hodnotenia lepsiu ) alternativu.Zobral som to ako "prechadzku" cez Dom hrozy.Nechutnosti a fatality-brutality, vo mne (ked som to videl prvykrat ako 14rocny fagan) zanechali veeelmi neprijemny pocit:).To iste plati, aj teraz, ked som si to po 8 rokoch pozrel znovu...Jednoducho tvrdy hardcore. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

No, podle ohlasů jsem čekal něco mnohem horšího. Nebojte, je to film a je to poznat, i když díky Blairwitchovské kameře působí celkem moderně. Ano, místy je to brutální, ale to, že je to uděláno dokumentaristicky působivě, mě nezbavuje filmového nadhledu, který mám třeba u "Dawn of the Dead". Ano, vraždí se tam zvířata v přímém přenosu. To, že je to použito pro účely filmu je odporné, tohle není dokument, kde domorodí lovci loví podobným způsobem zvěř a kde podobné věci jsou nutné pro přežití kmene. Tohle je film a hranice filmové etiky tady myslím překročena byla. Násilí a brutalita na lidech byly také mnohokrát natočeny s daleko větším důrazem (napadá mě třeba Gibson), ale tady to díky zmíněné dokumentárnosti působí opravdu věrohodně a daleko surověji. No a ta hudba je vážně ujetá a kontrast vytváří dokonalý. Kdyby režisér ubral plyn, mohl z toho být vážně zajímavý snímek, takhle spíše než zamyšlení vyvolává paletu pocitů od rozpaku po znechucení a já sám mám s jeho hodnocením také velké problémy. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (46)

  • Film měl původně obsahovat i scénu, kdy kmen Yanomamo odřízne nohu jednomu z válečníků kmene Shamatari a nakrmí s ní piraně v reče. Při natáčení však spadla kamera do vody a režisér Ruggero Deodato od této scény raději upustil. (Rugero)
  • Triky ve filmu byly tak realistické, že režisér musel jít údajně k soudu a prokázat, že vše byl jen mejkap a padělky vnitřností i krve. (Kulmon)
  • Deodato měl padělek hlavy opice s falešným mozkem a chtěl, aby místo zabíjení opice snědli domorodci toto, nacož mu odvětili, že mozek opice je velká delikatesa. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama