Reklama

Reklama

Apokalypsa kanibalů

  • Itálie Apocalypse domani (více)

Tři veteráni se po válce vrací domů do Spojených států. Z Vietnamu tam ale zavlečou nákazu, která dělá z lidí krvelačné kanibaly. (Netflix)

Recenze (25)

Shit 

všechny recenze uživatele

Víc drama než horor, víc příběhu než gore scén a víc nuda než zábava. Je fakt, že tomu rozhodně nemůžu ubrat. že se to snaží o něco víc než jen o béčkovou kanibalskou žranici, ale zároveň mě to kvůli tomu moc nebavilo, přitom kanibalský scény jsou naprosto špičkový a pak neustálá dlouhá absence takových scén je fakt ubíjející ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Tento margheritiův zdařilý (ač opravdu střídmý) gore je alternativou bezmyšlenkovitě nalajnovaných krváků vesměs italské sedmdesátkové tvorby, které mám tak rád. Souhlasím se zdejším Flipnicem; co se týče nespecifikovaného kouzla filmu, mělo značný dopad i na mě a velmi dobré herecké výkony celkový dojem umocnily. Jen si nejsem jist použitím častých fast forwardů v některých scénách, které působí v některých útržcích až komicky. Kvalitní oddychovka, fanouškům starých flákot mohu jen doporučit. 7,5/10 ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmů, které miluji!!! Ve své době na "videonasties" zakazovaných filmů. Horrorový trash, který běžnými kritiky zatracován a neuznáván, je i tak samozřejmě výborným dílem. Vidíme zde jasně vlivy Romera, Cronenberga a všech možných filmů o šíření nákaz, zombies a kanibalismu. Jednoduchý scénář vypráví o tom, jak kapitán vojenské čety ve Vietnamu zachrání dva americké vojáky. Ti jsou však posedlí kanibalismem a kapitána pokoušou. Po návratu do své vlasti se u všech třech postav probudí choutky na lidské maso a jedinný bývalý kapitán (John Saxon) s tím dokáže bojovat (tzn. že nikoho nesežere). Osud jej však svede dohromady s bývalými vojáky které kdysi zachránil a jednou dívkou, která je již také nakažena kanibalismem. Na své brutální cestě městem jednak střílí, bojují a jsou těžko polapitelní, protože mají vojenský výcvik. Dále však pojídají své oběti a protivníky a tak šíří dál "prokletí kanibalismu". Jsou za nimi vysílány ozbrojené jednotky, "čistící" jednotky s plamenomety (jak úžasně použité v mnoha dalších filmech tohoto typu, naposled např. 28 týdnů poté). Ve filmu v podstatě neexistuje žádný kladný hlavní hrdina. Gore efekty jsou, ale jsou na diváka střídmě kladeny, krví se opravdu nešetří. Film má svoje kouzlo, jednoznačně chytne a drží až do konce. Navíc je velmi dobře filmařsky zvládnutý a objevuje se v něm řada známých tváří tehdejších horrorů. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Poměrně krotké hororové drama o skupině válečných veteránů nakažených kanibalským virem. Slušně natočené, ovšem téměř bez hororové atmosféry a s pramálem gore scén (ke konci ovšem potěší dobře natočený průstřel hrudníku a následný kamerový záběr skrz něj). John Saxon je nepostradatelný tahoun, bez něj by to bylo slabé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o žádný velký film, myslím myšlenkami, přece jen, měli by to být Američani, kdo se vyrovnává se svým velkým traumatem, což se mimochodem neustále děje, ale přece jen se Italům podařilo natočit celkem smysluplný film, který je obohacený o dobré gore, i když většinou nijak detailní. Asi mám ale pro italskou kinematografii celkem slabost. Hlavně ta syntezátorová hudba je zde dokonalá. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Film byl na počátku 80. let ve Velké Británii umístěn na seznam tzv. "videonasties" filmů. Jednalo se o filmy zakázané jakkoliv produkovat z důvodu zobrazování násilí, krve, brutality a sexu. (Flipnic)

Reklama

Reklama