Reklama

Reklama

Kanibalové

  • Česko Kanibal Holokaust (festivalový název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh, který vám bude vyprávět tento film, se skutečně stal. Do pralesů Jižní Ameriky odjíždí čtyřčlenná skupina mladých reportérů, aby natočili unikátní záběry s domorodci, kteří se ještě nesetkali s bílým člověkem. Podaří se jim nalézt kmen údajných lidojedů, kteří však o bílé návštěvníky nejeví přílišný zájem. Mladí reportéři se je proto pokusí vyrušit z jejich poklidného života. Tento film je nevhodný pro osoby mladší 18 let, protože obsahuje autentické záběry kanibalských orgií, které se tehdy opravdu odehrály. (Vapet Production)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (629)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

(ne)Film, který je ztělesněním pojmu "kontroverze". Kanibalové se těžko hodnotí. Děj to nemá, herce také ne a jediné na čem Kanibalové stojí je jejich "zákulistní pověst" o (ne)reálnosti scén. Svůj účel - znechutit - to bezesporu plní na výbornou, jenže zároveň je to jedna nudná takřka stominutová nechutná onanie o ničem. A přesto si z ní něco odnesete. Třeba to, že živá zvířata nemá nikdo právo kvůli jakémukoli snímku zabíjet. Jenže co když to tak nakonec vůbec nebylo? Nevíte? Já právě také ne. Třeba právě vy v tom pro sebe onen proklamovaný údajný filosofický přesah objevíte. A třeba také ne. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je neskutečně odporný, ovšem "jen" z důvodu zcela odporného násilí na zvířatech, které je bezprecedentně sviňské. Ale krom toho? Nejsem schopnej říct, jestli je víc zajímavější film samotný, nebo to kvantum legend, co se v průběhu let kolem filmu vyrojilo, ovšem jisté je, že to byl ve své době počin jistě neotřelý a dodnes krásně funkční a přitom k tomu ani nepotřebuje ono proklamované násilí, které je z dnešního pohledu už vícekrát viděné, například ve válečnejch filmech se to střevama a násilím hemží mnohem víc (a krom nebohých žvížátek je tu jen jedna scéna, která je opravdu odporná). Jednoduše to není jen tupá exploatace, ale je tu snaha o větší přesah ve smyslu "kdo je tu ten větší divoch, oni, nebo?" ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Riz Ortolani: 1. Main Theme [2:57] ,2. Adulteress' Punishment [3:25] ,3. Cameramen's Recreation [3:19] ,4. Massacre of the Troupe [3:57] ,5. Love With Fun [2:58] ,6. Crucified Woman [2:23] ,7. Relaxing in the Savana [3:10] ,8. Savage Rite [3:45] ,9. Drinking Coco [3:27] ,10. End Titles [3:56] ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Dost dlho som rozmyslal, ako k C.H. pristupim, ako ho budem hodnotit.Nakoniec som sa rozhodol pre tu (z hladiska hodnotenia lepsiu ) alternativu.Zobral som to ako "prechadzku" cez Dom hrozy.Nechutnosti a fatality-brutality, vo mne (ked som to videl prvykrat ako 14rocny fagan) zanechali veeelmi neprijemny pocit:).To iste plati, aj teraz, ked som si to po 8 rokoch pozrel znovu...Jednoducho tvrdy hardcore. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

No, podle ohlasů jsem čekal něco mnohem horšího. Nebojte, je to film a je to poznat, i když díky Blairwitchovské kameře působí celkem moderně. Ano, místy je to brutální, ale to, že je to uděláno dokumentaristicky působivě, mě nezbavuje filmového nadhledu, který mám třeba u "Dawn of the Dead". Ano, vraždí se tam zvířata v přímém přenosu. To, že je to použito pro účely filmu je odporné, tohle není dokument, kde domorodí lovci loví podobným způsobem zvěř a kde podobné věci jsou nutné pro přežití kmene. Tohle je film a hranice filmové etiky tady myslím překročena byla. Násilí a brutalita na lidech byly také mnohokrát natočeny s daleko větším důrazem (napadá mě třeba Gibson), ale tady to díky zmíněné dokumentárnosti působí opravdu věrohodně a daleko surověji. No a ta hudba je vážně ujetá a kontrast vytváří dokonalý. Kdyby režisér ubral plyn, mohl z toho být vážně zajímavý snímek, takhle spíše než zamyšlení vyvolává paletu pocitů od rozpaku po znechucení a já sám mám s jeho hodnocením také velké problémy. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (46)

  • Deodato byl deset dní po premiéře filmu zatčen. (Kulmon)
  • V Itálii způsobil film poprask, že byli herci zabiti, tak se museli ukázat v italské televizi, že opravdu nebyli sežráni zaživa. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama