Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vodníci přece nejsou, na vodníky věří jenom pověrčivé báby a chudák porybný, co mu z hlídání kapříků už drobátko straší ve věži. Tak si to aspoň myslí švec s krejčím, kteří drancují rybník, aby měly jejich povedené ženušky na parádu. A co teprve, když se jim povede kolosální úlovek: vytáhnou obrovského kapra. Hned se jim v hlavě zrodí plán, jak kapra vydávat za vodníka, vystavovat ho po hospodách a vydělat hromady peněz. Jenomže není kapr jako kapr, zvláště pak kapr v pohádce. Jak to s oběma chamtivci dopadlo, se dozvíte v této veselé pohádce, kde si vykutálené pytláky zahráli M. Vladyka a V. Vydra, jejich ženy D. Veškrnová a T. Medvecká a vodníka B. Navrátil. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka se teda opravdu nepovedla. Nevím, jestli se novodobým dětem líbí a nevím, jestli se líbí dospělým, kteří v té době dětmi byly, takže nevím, jestli můj názor sdílí i ostatní, ale mě přišly dialogy a scény příšerně trapné. Hvězdičku za herecké obsazení a taky proto, že to odpad je pro tuto pohádku přece jen až příliš tvrdé hodnocení. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Docela dobře zahrané, ale námět se příliš nepovedl. Už na začátku, když se pytláci porybnému chlubí, že měli k večeři ryby a hospodský se přidá, že má taky čerstvé, tak je to nesmysl, protože to by museli být hodně hloupí, aby  na sebe porybného upozorňovali. Ty skopičiny, které pak provádí vodník jsou taky hodně zvláštní a to šišlání je už vyloženě hloupé. Takže na průměr to dosáhlo pouze zásluhou těch hereckých výkonů, protože herci byli opravdu výborní. ()

Reklama

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Tomu se nedalo ani vysmát. Nic, čeho bych se v tomto nemotorně provedeném kýči mohl chytit. Jediné, co za něco stálo, byla stylizace do blahobytné doby přelomu 19. a 20. století. (Nebyla to ale doba až tak blahobytná, abych mohl brát vážně v roli sebevytrestavších vykuků dva rybařící pytláky. Snad jsem zaujatý proto, že můj praděda, než se stal hajným, přilepšoval si chalupnickou stravu upytlačenými zajíci a bažanty.) Při sledování jsem považoval tento debilní paskvil, výplod šílence, kravinu na kvadrát za doklad, že už v 80. letech uměla televize produkovat pohádkový aušus a teď koukám, rok 1995. No tak to jsme doma. Kdo Vodnickou čertovinu viděl, jistě bude se mnou souhlasit, že je to svého druhu příspěvek k tehdejším podnikatelským komediím. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Čekání na nedělní poobědový dezert by se dalo vyplnit i duchaplněji, ale s nacpaným pupkem se těžko natahuje pro ovladač. A tak si říkáte, že z toho třeba nakonec něco vyleze. Ale krom hereckých výkonů slušně obsazené taškařice tahle TV produkce opět neměla co nabídnout. Slabá pohádka ze škatulky "jednou a dost". 40% ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní pohádka, přemýšlím, co bych na ní řekl jako dítě. Spíš než typická pohádka, tak to je dost švihlá komedie, která se točí okolo jednoho pohádkového prvku. Člověk se u toho párkrát zasměje, ale na lepší hodnocení by to muselo utíkat rychleji a být příběhově "živější". Největším plusem jsou určitě herci, obsazení se jednoznačně povedlo. Podruhé už to vidět nemusím. P.S. Nenechte se zmást názvem, čerty tu nenajdete. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama