Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jason is back! To je zcela určitě plus, protože kromě toho že má neskutečný apetit v zabíjení, tak ten chlápek má i charisma. Narozdíl tedy od ostatních postav. Jeho nový osobák je 17. Uctyhodné číslo, které jistě bude brzy překonáno. 6. díl je velice korektní ať už jde o zobrazované násilí (kamera často uhýbá bokem) nebo i o nahaté scény (neexistují). Tentokráte Jason prakticky netrestá nezodpovědnou mládež. Poměrně slušně například zamíchal s paintballovými nadšenci. Tady prostě bez debat neměl soupeře. 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jason se po malé odmlce vrátil, aby po předchozím podivném úletu vylepšil reputaci své sérii. A že se mu obzvlášť zadařilo svědčí zdejší hodnocení, která dělá ze šesté části nejoblíbenější kapitolu. Bohužel ne pro mě, já mám Jasona radši vážného a bez zbytečných skopičin. Co jí však nelze upřít, tak že ten odlehčující humor jí přinesl svěží vítr do plachet. Pan Voorhees je tu už za nezastavitelnou mašinu na zabíjení: kráčí lesem, kosí jednoho chudáka za druhým a vymýšlí, jak nejefektivněji zamordovat ty další (trojitá dekapitace je nezapomenutelná). Hustá atmosféra prvních dílů je sice nenávratně pryč, dokonce ani nahota už nedostala žádný prostor (!), i přesto je tohle Jasonovo dobrodružství pořád prima. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl je nejlepší z celé serie (7,8,9 díl jsem neviděl). Tohle má vtip akci napětí. prostě vše co má horor mít. Jason si klidně hníje v hrobě ,když ho Tommy musí vykopat a blesk ho probudí. Jason masakruje hlava nehlava. Naštěstí Tommy si uvědomuje co má dělat a s pomocí dcery šerifa jde Jasona přivéct do pekla. Ps- jedna zajímavost všilmi jste si ,že ve dvojce ,kdy má Jason ještě místo hokejové masky pytel. A když ho sundá má jen jedno oko a to pravé ,kdež to tady má obě. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Friday the 13th" - Najlepšia slasher horrorová séria, čo bola kedy natočená. Jason to v šiestom diely "Piatok trinásteho 6: Jason žije" rozbieha na plný plyn. Jason Voorhees žiari silnou aurou svojej vražednej charizmy a nekompromisne likviduje každého koho stretne. Ak som dobre počítal, tak zabil šesťnásť ľudí. Jedenásť mužov a päť žien. V priemere je to každých päť minút jedna vražda. Obdivuhodné. Navyše jeho fantázia, bezcitnosť a surovosť pri vraždení je mimoriadne pestrá. Zabíja na všetky spôsoby. Bodá, seká, štvrtí, škrtí... Je to môj najobľúbenejší filmový zabiják. Slasher King! "Jason Lives: Friday the 13th Part VI" **** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš působivé a hlavně dosti odlišné pětce přichází nejen další změna na režisérskému postu, ale i přístup ke dvěma nejhlavnějším postavám celé série – Jason – Tommy. Oba dva zde hrají mnohem důležitější roli, než tomu bylo právě u předchozího dílu a to se samozřejmě projevilo i na divácké přízni. Té se šestce dostalo vcelku v hojné míře, hlavně tedy v době svého vzniku. Mnozí ji v kvalitě i atmosféře přirovnávali k prvním dílům, s čímž musím souhlasit, no a někteří ji dokonce označují za nejlepší díl celé série – s tím už zas až tolik nesouhlasím. Nicméně i v tomto případě jsem se dočkal docela působivé podívané. Hnijící Jason vypadal super a byl opět ve skvělé formě. Ani po takové době nezapomněl na své zabijácké koutky a výkřiky bolesti a vůně krve z něj během několika minut udělaly opět tu mašinu na zabíjení, díky čemuž si jej tolik lidí oblíbilo. Kreativita ho neupustila ani tentokrát, no a přestože ze všeho nejraději zabijí mačetou, tak i tentokrát neopovrhl použít k mordování cokoliv, co bylo zrovna po ruce. Obětí tu bylo taky požehnaně, jen mi nešlo moc pod fousy, proč nechal bez povšimnutí tolik děcek. Mohla být ještě větší zábava. Samozřejmě nechybělo ani několik situací, které okořenil černý humor nebo prostě jen momenty, jímž se divák spíše zasmál, než aby ho nějak vystrašili. Viz scénka s dvojicí v karavanu, nebo zabití hrobníka. Samotná atmosféra ale tímto přístupem nikterak neutrpěla. V některých pasážích nechyběla špetka napětí a i některé vraždy byly docela kreativní a v té době ještě tolik okoukané. Nicméně tentokrát se jim opravdu povedl hlavně samotný závěr. Jason vs. vrtule – co víc si mohl divák přát. A tentokrát mi ani nechyběla absence nahoty. Což je možná škoda, protože Jennifer Cooke byla pěkná holka, ale tak dalo se to přežít i bez „koziček“. Šestku tak samozřejmě opět ocením lehce nadprůměrným hodnocením, protože já se u ní bavil od začátku až do konce. 70% ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Když jde malá holčička (Temi Epstein) s mačetou k Paule (Kerry Noonan), množství krve na mačetě se mění. (Stocki)
  • Předtím, než Jason (C.J. Graham) zabije Corta (Tom Fridley), je v obytném automobile světlo, ale těsně před nárazem je v něm tma. (Stocki)
  • První film ze série, ve kterém neuvidíme nikoho kouřit, ani užívat lehké drogy. Ve filmu se neobjevuje ani žádná nahota. (Stocki)

Reklama

Reklama