Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nemůžu posuzovat jedničku z roku 1968,protože jsem ji neviděl.Tento remake byl docela dobrý,masky ušly,někdy byly na svou dobu(90.léta) i hodně reálné,ale co pokulhávalo,byl samozřejmě příběh,který byl celkem taková rutina.Moc mě nenadchnul,triky taky nic moc.Stačilo mi to asi jednou vidět a už se k tomu asi nebudu vracet.Hodnocení:65%. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Remake Romerovi legendární klasiky, který se velmi drží předlohy, přesto se vydal vlastní cestou... Největší změnou, patrnou už během prvních scén filmu, je atmosféra. Těžká, depresivní, potemnělá nálada originálu z roku '68 je zde nahrazena akcí. Někomu se to bude zamlouvat, dle mého to je ale největší mínus jinak "kvalitního B-filmu". Romero dokázal navodit stísněný pocit už úvodní scénou na hřbitově, u Saviniho si na to budeme muset počkat až do závěrečné dvacetiminutovky... Postavy prodělaly během dekády proměnu. Některé více - z Barbary je akční hrdinka podobná Mille Jovovich, některé méně - Tom je pořád nevýrazný klučík. Celkově ale šla jejich už tak průměrná prokreslenost do háje. Nejlépe dopadla postava Bena, která může děkovat obrovskému charisma Tonyho Todda. Uspěchanou proměnu Barbary z plačící dívky v neohroženou vražedkyni už o něco méně zachraňuje Patricia Tallman, pořád to ale zvládá a oni dva jsou jediní, které si asi zapamatujete. Zbytek jsou jen figurky ztvárněné (pod)průměrnými herci. Například z tak skvěle protivné a slizké postavy Harryho Coopera je zde prostě už jen dement. Za těch 22 let, které jsou mezi snímky, se nejvíce hnuly asi maskérské možnosti. Zombíci už nejsou jen vybledlé mátohy (tedy ne všichni), někteří i hnijou před očima. Jen škoda, že Savini nezvládl první část filmu, která je bez atmosféry a zajímavých postav vcelku nezajímavá. Dění začíná houstnout až ve chvíli, kdy dojde k nehodě na pumpě. Pak teprve scény začnou mít nějaký spád. Režisér, kupodivu, na konci také dává najevo větší opovržení lidstvem, než původně Romero. Scény, kde lidé pro zábavu střílí do zavěšených zombie nebo s nimi bojují v ohradách dnes díky zpravodajství, které nám běžně ukazuje podobné záběry z válčících zemí působí velmi mrazivě. Přesto všechno se ale na film příjemně kouká. Bát se u něho asi nebudete, ale jako zábavné béčko funguje pořád dobře. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

.. alebo prečo by sme sa mali dať po smrti kremovať. :) Romerov originál som nevidel, ale toto bol vcelku slušný nárez, veď nakoniec vznikal aj v jeho produkcii. Zombie filmy mi nie vždy sadnú, ale teraz to bola slušná horrorová zábava. To, že to bolo také krátke, tým pádom nenudiace a svižné bola naozaj dobrá voľba, lebo kývajúce sa mátohy by to o polhodinu dlhšie asi nevydržali, a ja s nimi. Nevyhlo sa to však nejakým naivitám a primitívnym chybám v scenári, ale kto si nastaví mozog na nenáročnejšiu úroveň, pobaví sa kráľovsky. 75%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jsem si jistý, že kdybych neviděl originál, tak by se mi tento remake líbil mnohem víc. Scénář je až na několik výjímek a na závěr filmu stejný. Docela se mi líbila proměna hlavní hrdinky, která byla v původním snímku jak uhranutá, na opravdu velice drsnou slečnu, kterou střílení zombíků očividně velice bavilo. Hráli zde již opravdoví herci, což možná trochu ubralo na jistém kouzlu filmu. Vzpomínám si, že jsem tenhle film viděl s kamarádem, když mi bylo asi deset, tenkrát jsem z toho měl ještě dlouho bobky. Tentokrát jsem byl odvážnější :-P. Myslím, že tenhle remake není vůbec zbytečný a doporučuji ho těm, co originál znají....no a i těm ostatním. 70% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

dneska jsem si vzal na přetřes první pořádný novodobý černobílý (mimochodem existuje i obarvená verze) zombie horor, který jsem zkouknul i s jeho o 21let mladším a barevným bratříčkem. Rozhodně nepopírám, že ve své době to byl průlomový a kultovní film, který svou dobře vybudovanou atmosférou dokázal parádně postrašit milióny lidí. Ale po skoro 50letech působí poněkud omšele, a to nemyslím ani triky či masky - ty jsou dostatečně dobré. Spíš některé scénky a dialogy působí dnes víc úsměvně než bylo zamýšleno. Taky je utahanější a působí minimalisticky, ale příběhu to vůbec neškodí. Remake je dějově hodně podobný, i když v něm samozřejmě změny jsou a podle mě spíš k horšímu. Kvůli nim nebudí takový dojem autentičnosti a zapadá mezi běžný béčkový průměr. Tady si naopak dali práci s pořádnými maskami. Liší se taky závěrem - oba mají něco do sebe, ale přece jen originál nepřekoná a musí se spokojit s druhým místem - víc než 2 hvězdy nedám. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Tom Savini bol najskôr najatý, aby vytvoril masky. Neskôr ho však Romero požiadal, aby film režíroval. (tXtX)
  • Nemrtvého Macgrudera hrál muž, kterého Tom Savini viděl v restauraci. Tom Savini mu řekl, že by byl ideální zombie a on souhlasil. Objevil se poté i na všech premiérách. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama