Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na záver dňa pokračovanie kultového snímku, s minimálnymi očakávaniami. Keď je takýto film ukotvený na niečo cez 40%, v čo ma divák dúfať? Jednotka bola nie len po vizuálnej stránke, ale najmä psychologickej, dejovej, absolútnym skvostom. V tomto prípade ide príbeh úplne do sračiek, to je jasné, ten je totiž rapídne zjednodušený, pričom už nemá čo ponúknuť, respektíve ako originálne naviazať na predchodcu. Vizuál ale rozhodne nie je žiadnou tragédiou, na koniec 80’tok ponuka to lepšie, pričom efekty rozhodne nepôsobia dojmom, narýchlo zbúchaných “na kolene”. Za mňe medzi 3-štyri. Určite to nie je tak zlé, ako je to tu odprezentované .. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Myslete si co chcete, já to žeru. Také i díky comicsovému pokr. z 2014- THE FLY: Outbreak, které všem hororářům, vládnoucích angličtinou, důrazně doporučuji. Scénář, dvorní režisér tv Kingovek, autoři Riddicka a Darabont v době, kdy mě ještě nebetyčně nenasral tou Mlhou. THE MOUCHA II.  Hudba 90% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování mouchy? Dalo se to čekat, ale při vyměně režiséra Cronenberga za kvalitativně úplně jinou třídu (Kdo je Chris Walas?Tvůrce speciálních efektů původního filmu) se nedá očekávat nic než velké zklamání. Žádná wau scéna, která by aspoň maličko připomněla dokonalého Jeffa Goldbluma jak leze po stěně a stropě. Velká nuda, kterou ani trocha krve a nechutnosti na konci snímku nedokáže změnit v nic víc než zbytečné pokračování, které se snaží navázat na jeden výborný film. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi verit, ze sa na scenari spolupodielal aj Frank Darabont, pretoze tak ako dopadol zaver filmu ma dost sklamal. Namet bol fajn - "aky otec, taky syn", v podstate bolo zaujimave aj to, ze nie monstrum je zaporak filmu, ale prave ludia, ktori si Martina ponechali ako pokusneho kralika na akesi vlastne vedecke ucely, avsak to sa im aj napokon vypomstilo. Pacila sa mi smutna scena zo zohavenym psom, pri ktorej hudba Christophera Younga zabrala. Zaver by som ako scenarista napisal daleko dramatickejsie, toto mi pripadala ako akasi rozpravka. Chris Walas podpisany ako reziser ani reziserom vlastne nie je, ale spolupodielal sa na specialnych efektoch v jednotke, za ktoru v kategorii najlepsie masky dostal Oscara. _________ Eric Stoltz - (Martin Brundle) +++ Daphne Zuniga - (Beth Logan) +++ Lee Richardson - (Bartok) +++ John Getz - (Stathis Borans) +++ Jeff Goldblum - (Seth Brundle - len na videu) +++ Hudba: Christopher Young +++ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No... pro děti to tedy úplně není, ale skoro. Skoro jako kdyby to točil Špílberg. Martin Brundle se sice změní v nelidskou příšeru, která zvrací kyselinu a láme lidem kosti, ale pořád má rád zviřátka, hlavně pejsky, a stále má i dojemně rád svou ošklivou dívku, na kterou koulí ta svá smutná nelidská očička a přede jako kocourek. A konec je samozřejmě šťastný, dívka neohroženě rozsápe oslizlý zmítající se kokon a hle - uvnitř je opět ten starý sladký metrosexuální Martin. A bez ohledu na odporný sliz od ní ihned dostane i vroucí polibek... Člověk by si myslel, že tvůrci druhého dílu se budou snažit diváka navnadit a šokovat ještě větší nechutností a brutalitou, ale výsledkem je limonáda. Limonáda s pivní příchutí, aby působila dospěle, ale alkoholu 0.00%. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)
  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama