Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na ploše několika desítek metrů čtverečních zrežíroval Frank Oz černo-humornou komedii o mezilidských vztazích a životních hodnotách. Od začátku je film prošpikován suchým humorem, který později umocňuje pofidérní lahvička valia, z polovina plná kvalitními tabletkami LSD. Avšak největší zásluhu na dobré zábavě mají vynikající herci (Alan Tudyk se zhostil opět velice netradiční hollywoodské role) a tak jsem měl téměř po celou dobu stopáže na tváři decentní úsměv. Tohle je prostě film, při kterém se neřehtáte na celé kolo, ale koutky úst vám neustále škubají. Některé scénky částečně vyšlapují do prostoru až nechutného, ale bavil jsem se v podstatě non-stop. Hudba skvěle podtrhuje náladu a krásně definuje místo děje. Zkrátka milé, kurevsky zelené překvapení. 90% 9 miliónů dolarů(rozpočet)/45,7 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělá britská záležitost, komedie u které se opravdu zasmějete. Komedie o to absurdnější, že se vše točí kolem pozvolna se sjíždějící velké rodiny, která se má naposledy u rakve rozloučit se zenulým otcem. Milovníci černého humoru by si toto dílo neměli nechat ujít. Já se moc dobře pobavil. * * * * ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Co může být zábavnějšího než pohřeb? V podstatě cokoliv. Tady je však patrné, že autor už si ve svém životě trochu zatruchlil a následně zkombinoval historky o tom, co všechno se ještě může při smutečním obřadu "podělat". Jako manuál pro nezkušené pohřební návštěníky snímek celkem funguje, ale jako slibovaná komedie trochu ztrácí na tempu. Většina vtipných situací spočívá v tom, že někdo nevědomky vyvádí pod vlivem omylem zkonzumovaného halucinogenu. Ostatní komediální situace jsou buď příliš předvídatelné (děj a dialogy k nim slepě směřují) nebo zbaběle opsané od zábavnější konkurence. Nuda to sice není, ale zažil jsem už zábavnější pohřby. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu bláznivá, prevažne konverzačná komédia ponúkajúca trochu čierny humor, ale mne to sedí a bavil som sa. Od chvíle čo malého „skrčka“ predávkujú drogami a strčia do rakvy k nebožtíkovi, je to aj napínavé, pretože tušíme, že ešte bude veselo. Asi najviac ma pobavila krátka veta staršieho pána na vozíku, ktorý zo záchodu zakričí: „Čo to je?“. Samozrejme pri kope vtipov dôjde aj na slabšie miesta a trápnejšie momenty, ale to ku komédiám asi neodmysliteľne patrí. Nevyhovieš každému...80%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Od samotného začiatku filmu som mal pocit, že došlo k omylu v jeho žánrovom zaradení. Na komédii by sa mal človek aspoň usmievať, keď už nie smiať až rehotať. Mne sa to však podarilo iba raz a to na poslednej vete, ktorá vo filme zaznie. Netvrdím, že český preklad názvu nesie v sebe pridanú hodnotu vyjadrujúc aj jeho kvalitu. Naopak som rád, že mi potvrdil moju neschopnosť smiať sa na typickom anglickom suchom humore. Pravda, ak sa dá tento film považovať za jeho predstaviteľa. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)
  • Režisér Frank Oz se svěřil, že bylo na natáčení nemožné rozesmát Petera Vaughana, protože se příliš vžil do role podivínského strýčka Alfieho. Proto také není v závěrečných titulcích, kde je sestřih smějících se herců, žádný záběr s Vaughanem. (HappySmile)
  • Peter Dinklage ztvárnil postavu trpaslíka jak v tomto filmu, tak i v pozdějším remaku Horší než smrt (2010). (Luigi.K.)

Reklama

Reklama