Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Pomalšie rozbiehajúca sa komédia, ktorá naberie na tempe a pobaví čierným situačným humorom. Výborné herecké výkony však zaručujú kvalitu jednotlivých komických situácii. Nápad je jednoduchý, prevedenie kvalitné a tak sa človek baví na situáciach, ktoré sú práve vďaka jednotlivým výkonom v tejto komédii dostatočne vtipné. Zdlhavejší začiatok však uberie na náboji,... škoda, že energickosť poslednej tretiny sa aspoň čiastočne nedostala k začiatku,... ale človek zabúda na začiatok ak je koniec dobrý, však ;) (3,5*) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem dostal doporučení a výborně jsem se u toho pobavil. Rozjezd je sice trochu pomalejší, ale zhruba od chvíle odhalení identity trpaslíka to nabere na obrátkách a druhá polovina filmu je fakt nářez a já se skoro nepřestal smát. Hodně zajímavá černá komedie s neznámejma hercema (já poznal snad akorát Spuda z Trainspottingu). 80% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Veškerý humor ve filmu je vybudován na záměně léků s drogami a jednom vtipném dědečkovi. Herecky mi to přišlo nesympatické. Děj ani dialogy také nejsou úplně vybroušeny. Já se tedy asi tak 2x usmál, a to je na komedii o trošku méně než málo. Někdy zdejšímu hodnocení a lidem absolutně nerozumím, ale proti gustu žádný dišputát. * ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Takýto typ humoru mám rada. Film mal 90 min, čo bolo veľmi príjemné. Dej sa odohrával v jeden deň, takže tam neboli prestrihy. Každá scéna mala zmysel a humor. Režírované to bolo tiež veľmi dobre. Výber hercov chválim, každý zvládol svoju úlohu. Scenár tiež veľmi dobrý. Soundtrack nevtieravý a len prehlboval dojem z filmu. Už veľmi dávno som sa tak dobre a schuti zasmiala. 100% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to bylo při přenosu toho skrčka do rakve, kdy jsem si řekl "Bože, to je komedie". A taky že je. Začátek pravda dost pomalý, až skoro do poloviny filmu, ale pak se to rozjede neskutečně. Rád jsem poznal jinou tvář MacFadyena, než ten jeho debilní výraz z Pýchy a předsudku. Stejně tak jsem byl rád za méně známé britské tváře, ať už z filmů či seriálů... 90% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána. (HappySmile)
  • Alan Tudyk (Simon) a Peter Dinklage (Peter) jsou jedinými Američany, kteří si zde zahráli. (HappySmile)

Reklama

Reklama