Reklama

Reklama

Začínajícímu spisovateli Aaronovi právě zemřel otec, na jeho velkolepý a důstojný pohřeb se sjíždí celé příbuzenstvo. První problém nastává v okamžiku, kdy Aaron zjistí, že tělo v rakvi patří cizímu muži, tím ale potíže spojené s pohřbem zdaleka nekončí. Aaronova matka Cynthia neustále srovnává syna s jeho úspěšnějším bratrem, spisovatelem Ryanem. Aaron totiž zatím nevydal žádnou knihu, a navíc nedokázal ani zplodit potomka. Ryan přiletěl na pohřeb první třídou a Aaron doufá, že bratr bude financovat polovinu pohřbu. Ryan však tvrdí, že nemá žádné peníze. Všichni očekávají, že smuteční proslov přednese Ryan, Aaron však trvá na tom, že jako prvorozený syn bude mluvit on. Pohřeb se brzy podobá velkému rodinnému cirkusu. Každý, kdo přijel, přivezl s sebou své problémy a nevyřešené konflikty. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli za jeden americký remaku příjdou tvůrci do pekla, pak je to tento. Pravá ukázka, proč by se americká produkce neměla pokoušet uzpůsobovat britský humor svým potřebám. Podruhé ta úplně samá role pro Petera Dinklageho je podle mě zvěrstvem. PS Při sledování tohoto remaku jsem si vzpomenul na obdobně vydařený americký remake pilotního dílu k Červenému trpaslíku. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl, takže nemůžu porovnávat, ale podle hodnocení je tohle o hodně horší, tak nevím. Možná až se podívám na původní film, tak na tento změním názor. Edit: každý film má něco do sebe, ale krom herců je tohle hodně podobné originálu. Nezkoumal jsem, kdo zde bude hrát, proto mě obsazení mile překvapilo. Tolik známých tváří se nevidí moc často. Ze začátku jsem si říkal, že mezi těma černochama chybí už jen Martin Lawrence a po chvíli se tam najednou objevil. Bylo to celkem dobrý. ()

Reklama

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Pěkná blbina, ale stejně každymu, kdo viděl originál, doporučuju se na to podivat, protože tady jde krásně vidět, jak se prakticky úplně stejnej scénář dá naprosto podělat (originál je pro mě jasně na 5*). Rozdíly v hereckých výkonech obrovské, už jen když sem viděl ten výběr herců, tak mi bylo jasné, že to nemůže dopadnout dobře. Takle to totiž dopadá, když se do mistrného černého anglického humoru začne srát USA, vznikne z toho nezajímavá až nudná černá (a to doslova černá) blbinka. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Vzácně se zadaří, že americký remake se vyrovná nebo dokonce předčí originál (Ptačí klec). Ale tady se to rozhodně nestalo! Z typicky britského humoru, kde záleží na slovním obratu na pomlce, pohledu a pointě, Zblastili uječenou a nechutnou hroudu. Přesto, že se téměř otrocky drželi předlohy. Je k neuvěření, jak málo stačí k absolutní destrukci humoru. PS: Film byl prý určen afroameričanům, nevím, ale jen pro možnost, že tomu nerozumím, nedávám odpad. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

No já se u toho parádně bavil. Nevím jestli to bylo dobře naladěnou náladou, ale každou chvíli jsem se řezal smíchy. Dokonce přehlédnu dost nechutnou scénu se strýčkem na záchodě a to jsem zrovna jedl:D. Dalo by se říct, že vybrali nejlépe hrající černochy? No minimálně jsme se s kámošama dohadovali, která z těch hereček je větší k*nda:). Na opravdu černou komedii, na kterou bych se asi po přečtení popisu odmítl podívat, to bylo moc velké překvapení a proto hodnotím, tak jak hodnotím:). ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu hraje Peter Dinklage stejnou roli jako v stejnojmenném filmu z roku 2007. (Gerret)
  • Po filmu Modrý Blesk (1999) se jedná již o druhý snímek, který Martin Lawrence a Luke Wilson natočili společně. (Lembi4)
  • Postava Dannyho Glovera ve filmu pronese stejnou frázi, která zazněla ve všech filmech série Smrtonosná zbran, a to: “I'm too old for this sh*t." (Kroeger055)

Reklama

Reklama