Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 739)

somnar 

všechny recenze uživatele

Nová krev v hollywoodských žilách - jev stálé vzácnější, neboť originalita není v poslední době žádaným zbožím (viz. neúspěch Speed Racera). O to víc potěší, když dostane šanci režisér-vizionář, který své představy zrealizuje i za cenu sníženého rozpočtu, zato s Angelinou, Morganem a Jamesem McAvoyem v hlavních rolích! Wanted je ostrá, politicky nekorektní, eRková a z řetězu utržená jízda, kterou si nejlépe užije Čech znuděný současnou mainstreamovou produkcí. Vždyť kde jinde najdete takový gejzír geniálních nápadů (namátkou přelet auta nad autem za zvuků duetu Time to Say Goodbye nebo klávesnice zformovaná do podoby Fuck you, kde poslední písmeno nahrazuje zubní stolička), rámovaný fyzikální zákony popírající akcí a nečekaně přehledným dějem. McAvoy je sympaťák už jako "největší nula 21.století", Angelina je... prostě Angelina a ani Freeman neslevuje ze svého standardu. Jedinou výtku směřuji k prostřední části filmu, resp. praktickému využití schopností hlavního hrdiny - evidentně chyběly peníze, tudíž akční vrchol(y) nejsou tak strhující, jak by se slušelo, ale to už bych chtěl moc... Teď se jen modlím, aby to vydělalo a já se mohl těšit na druhý díl, nejlépe s dalším českým politikem (Václav Klaus zde visí na plakátě v Pendolinu). 90% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žiguli držící krok s Pendolinem? Teď nevím, jestli je to ostuda pro ČD, nebo velké vítězství konstruktérů z Togliatty.. Širokou ruskou duší pojatá, americkými penězi zaplacená a o něco méně fantaskní mutace Matrixu, bezostyšně loupící nejen ve vodách Klubu rváčů a přitom (alespoň mně) poskytující podobný myšlenkový přesah jako snímek Fandy, ó Fandy. Z tkalcovského stavu osudu vyjelo plátno s jménem Timur Bekmambetov a mám jisté obavy, že za pár let průjmem i nedostatkem toaletního papíru trpící Hollywood si ho vezme sebou na toaletu.. Fascinují mě někteří zdejší mužští uživatelé, kteří nazývají Jolie kostlivcem, vychrtlinou apod. a přitom kdyby na nich v ložnici párkrát "zachrastila kostmi", tak mají jazyk venku jak Fantozzi při sledování večerní erotiky a druhý den hned ráno běží vyřizovat adopci afrického chlapečka.. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Wanted je jako obří lesklá bublina, která poutá pozornost a funguje jako pouťová atrakce, jenže její životnost je strašně krátká a nezůstává po ní nic hodnotného. Efektní akční scény nemůžou zastřít, že myšlenkově je film strašně plytký a nevytváří žádný funkční fantasy svět, který by diváka pohltil. O to víc pak vyniknou hlouposti typu zahýbajících kulek nebo superzabijáků skákajících z jednoho mrakodrapu na druhý. Ne, že by se v současné kinematografii zejména to druhé v hojné míře nevyskytovalo, ale tady je všechno podřízené vizuálu a akci, takže ve výsledku se to u mě míjí účinkem. Celkový dojem: 15 %. Je to přesně ten druh akčního filmu, který mě velkým obloukem míjí a v praxi spíš vadí, protože obrovské množství energie a finančních prostředků by se dalo ve filmové branži využít smysluplněji... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu jsem docela vedle..jelikož nesnáším šikanování a týrání, chtěla jsem film nejprve vypnout. Mám Angelinu ráda, ale v tu chvíli jsem ji nenáviděla! Celý film mi vlastně přišel jako fikce a jako hloupé vybití se na mladém klukovi. Tento dojem to asi ve mě zanechat nemělo. Naštěstí konec vše vyrovnal a film se mi jako celek kupodivu líbil..MOŽNÁ byl i chytrý?! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Timur a jeho parta to teda v Holywúdú rozjeli ve velkým stajlu. Produkce panu rejžovi naservírovala slušná herecká esa na stříbrném podnose a taky k nim přibalila pěknou kupu speciálních efektů, prskavek, čmoudíků (nezaměňovat se žádnou ze zde žijících menšin!) a fireworksů. Tim(ur) se odvázal, místy snad až příliš a výsledkem je velkoformátová taškařice, kde se z kancelářského kašpara stane po pár dnech permanentního rozbíjení jeho vlastní huby poslední akční hrdina, vedle nějž si i Jet Li může závistí akorát tak narovnat oči. Třešinkama na dortu je rychloozdravovna (kde za půl hodiny vyléčí i opruzeniny na zadku) a střelba do zatáčky. Jako komiksová adaptace by to snad bylo i na 4 hvězdičky, ale takhle to vypadá skoro jako až nechtěná parodie sebe sama. Nicméně jsa dneska smířlivě naladěn, uděluji Bekmambetovi (fakt je tohle jeho pravé jméno?) milost a dostává slušných 60%. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • V závěru filmu je v kanceláři na stěně kóje vidět průhledná jmenovka se jménem J.G. Millar. Jedná se o propojení jmen autorů komiksové předlohy Marka Millara a J.G. Jonese. (Bounded)
  • V severoamerických kinech film utržil 134,5 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 342,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama