Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 741)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Jedno z velkých překvapení mezi tzv. "letními blockbustery". Místo akčního blábolu pro teenagery setsakramentský akční nářez, který vás nenechá na minutu vydechnout, nenchá vás spustit oči z plátna (ačkoli byste i chtěli, protože rány v něm fakt bolí) a nakonec vás dorazí vlastně docela nečekanou pointou. Jamese McAvoye definitivně řadím mezi své oblíbené herce - jím podaný přerod hlavního hrdiny z bezvýznamné kancelářské krysy v sebevědomého frajera s koltem u pasu nemá sebemenší chybičku! Jeden z několi mála příslibů do budoucna, kdy se vedle jmen jako Nicholson, Hanks, Hoffman budou skloňovat i jména Gyllenhaal, McAvoy, Hirsch... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Adrenalinová jízda od začátku do konce, dobře zahraná, trikově zcela přecpaná a na rozpočet více než dobře odvedená práce. Timur Bekmambetov si moji přízeň získal hlavně Denní Hlídkou a teďka i filmem Wanted. Scéna s žigulíkem mi učarovala spokojený dětský úsměv na tváři, stejně tak detaily v pendolínu, při otevření dveří fotka prezidenta Klause ;-) nebo při rozmlácení klávesnice o tvář kolegy „vychytávka“ s rozhozenými písmeny, které za letu složí nápis FUCK YOU ;-) jedna z největších akčních jízd, na které jsem byl v kině. 8+/10* ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Asi byste mi měli něco vysvětlit. Samozřejmě nic o tom nevím, ale ... pletete svetry nebo zabíjíte lidi?" Ja bych taky chtěl něco vysvětlit, ale asi to není úplně nutný ve světě, kde jsou hodní ti zlí, mrtví tátové žijou a není problém ustřelit mouchám křídla. Pro mě to byl novej svět, kterej mě bavil, ale střílení za roh mě neokouzlilo. Umím to totiž už dlouho a je to dáno spíš mojí nešikovností než nějakým soustředěním. Přesto jsem se tentokrát hodně naučil - dělat salta přes policejní zátaras, nastupovat Žigulem do Pendolina a tkát ve dvojkový soustavě. A i když mi utrápenej Wesley k srdci moc nepřirostl, tak jeho zúčtování s přítelkyní a nejlepším kámošem bylo prostě super. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. The Little Things ,2. Success Montage ,3. Fraternity Suite ,4. Wesley's Office Life ,5. The Scheme ,6. Fox In Control ,7. Welcome To The Fraternity ,8. Fox's Story ,9. Exterminator Beat ,10. Rats ,11. The Train ,12. Revenge ,13. Fox's Decision ,14. Breaking The Code ,15. Fate, ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to pořádně přitažený za pyje. Akce je místy zbytečně přehnaná (vzájemné srážení kulek není cool) a celý se to tváří hrozně drsně. Příběh s tkalcema je neuvěřitelně debilní, ale ke konci to začne bejt aspoň pořádná jízda. Přestřelka v sídle bratrstva je nejlepší z celýho filmu, právě protože tam nejsou ty přehnaný věci, jako kulky co lítaj obloukem atd. McAvoy je dobrej, ale bez Angeliny by ten film vůbec nemohl existovat. Sekne jí to a tu drsňačku jí věříte. Není to vyloženě špatný film, ale pro mě další důvod proč nemít rád Timura Bekmambetova. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • Většina filmu byla natočena v České republice, např. na hradě Křivoklát, na Nákladovém nádraží Žižkov, na Pernštejně, na Strahovském stadionu či v bývalém cukrovaru ve Vinoři. V záběrech se tak objevují například vysokorychlostní souprava Pendolino nebo vozy Škoda Favorit a Fabia. (Danny F.)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama