Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves se svojí hřívou dodává spolu s hláškama a přímočarym příběhem snímku ten správnej punc oldschoolu. Morgan Freeman si zase užívá svojí roli inteligenttního a tajemnýho chlápka. Jinak se objeví i nějaká lepší akce (mohlo by jí však být víc). Jen mi teda přišlo až zarážející, jak Kasalivichovi všechno, co si naplánoval, do puntiku vyšlo. To už je sice neodmyslitelnym koloritem danýho žánru, ale v tomhle případě už byly náhody a hromady štěstíčka až neuvěřitelný. Průměrná, ale nakonec i vcelku fajn žánrová podivaná. PS: Je trochu úsměvný, že jde s takovymhle námětem o hollywoodskou produkci. Jsem totiž přesvědčenej, že už Amíkům pár dobře zaplacenejch přelomovejch patentů na výrobu energie nebo náhradu nafty leží v šuplíku. ()

Streamline 

všechny recenze uživatele

Voda ako pohonná látka pre vozidlá, výrobu elektriny pre domácnosti a zároveň aj hlavná tekutina potrebná pre život živých organizmov? Aj to by sa v budúcnosti mohlo stať realitou, len dúfam, že to nedopadne tak, ako v tomto filme, kedy opäť všetko prekazila nenažranosť najmocnejších, ktorí by bez toho, aby z vedeckého nápadu nevytrieskali neskutočné peniaze pre svoju osobnú potrebu, nemohli existovať. Film veľmi pekne ukázal, o čom je dnešný svet - o peniazoch a moci...a bez nich ani tie najlepšie nápady, ktoré by dokázali dokonca spasiť celé ľudstvo, nemajú šancu. Jednotlivec zatiaľ vždy víťazí nad skupinou...smutné. Inak veľmi svižne natočený thriller so slušne hrajúcim trojlístkom Reeves - Freeman - Weisz. 70%! ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tři roky po svém megahitu Uprchlík se Davis nechal ukecat, aby podruhé vstoupil do stejné řeky a tentokrát komerčně vyhořel. Řetězová reakce je jen průměrný uprchlický thriller, který trpí tím, že scénář (i hudba) až moc opisuje od Uprchlíka a casting je sice opět hvězdný, ale nefunguje. Nahradit Forda mladým romantickým párem Reeves-Weisz nebyl papírově špatný nápad, ale reálně nemají co hrát a ani mezi nimi není výraznější chemie a Fred Ward jako jejich pronásledovatel působí karikaturně. Mě tedy nikdy moc nebavil ani Uprchlík, já jsem spíš na Crank, takže.... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný akční film s těžkopádně běhajícím Keanu Reevesem od nikam k ničemu, přičemž je schopen jako atomový fyzik rvát se stejně jako zkušený bijec. Film zapadá spíše do kategorie akčních béček 80tých let a Reeves ani zdaleka nepřipomíná lehkonohého hrdinu v Nebezpečné rychlosti, potažmo v Matrixu. Herecky nad všemi vládne nevypočitatelný Morgan Freeman. Navíc se zde ani nijak výjimečně nevytáhl hudební velikán Jerry Goldsmith, který složil jednotvárnou hudbu s motivem, jež o rok později plně využil v Air Force One. Hudba: Jerry Goldsmith ()

Elin 

všechny recenze uživatele

Další kousek o tom, jak pár vědců učiní nějaký převratný objev, ale vládě (či nějaké nadnárodní korporaci) se to zrovna nehodí do krámu. Začíná honička připomínající hru na kočku a na myš. Tohle už každý viděl stokrtát a určitě stokrát něco podobného ještě uvidíme. Občas je prostě dobré vypnout a jen koukat. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Morgan Freeman sa posťažoval na počasie počas natáčania: "Pre každého to bolo ťažké, najmä pre mňa, pretože som tropický typ. No čo už, toto je Chicago v zime. Bol som chorý a ležal som štyri dni v posteli. Bolo to naozaj drsné." (Arsenal83)
  • Keanu Reeves vyslovil ľútosť nad tým, ako sa nakoniec film skompiloval. Na vine boli podľa neho zmeny v scenári: "Pôvodne som bol ženatý, mal som dieťa a robil som výskum... a z ničoho nič som odrazu bol 24-ročný mechanik, vtedy som povedal režisérovi (Andrew Davis): 'Čo sa to stalo s filmom, ktorému som povedal áno? Čo sa stalo s tým scenárom? Kam to zmizlo?' A on odpovedal: 'Toto je podľa mňa lepšie.' A tak som musel ísť do toho v tejto podobe."  (Arsenal83)
  • Hlavné časti filmu boli natočené v Chicagu a okolí v štáte Illinois od 8.1 do 13.4.1996. (Arsenal83)

Reklama

Reklama