Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rachel je divoká sedmnáctiletá dívka a matka to s ní nemá lehké. Pošle ji proto k babičce, kde platí přísná pravidla. V malé vesničce však vyjde najevo jedno velké tajemství, které je možná důvodem jejího chování... Sedmnáctiletá Rachel je dáreček k nezaplacení. Pije, zkouší drogy a je promiskuitní. Její matka Lily si s ní neví rady, a tak ji pošle do domu své matky Georgii, kam přísahala, že se sama nikdy nevrátí. Ta žije životem s jasně danými pravidly – Bůh je na prvním místě a těsně za ním je tvrdá práce. To samé vyžaduje od všech, kteří žijí u ní doma. Pro svou vnučku tedy zařídí práci sekretářky u doktora Simona Warda, místního veterináře, který neoficiálně léčí i lidi. Rachel s ním nejprve flirtuje, ale Simon ji odmítne. Stále chová nějaké city k její matce, se kterou kdysi chodil. Mezitím se Rachel skamarádí s Harlanem. Mladým chlapcem, který je mormon. Ten se Rachel svěří, že je stále panic a že si vezme dívku June, s kterou má domluvený sňatek. Rachel je rebelka, a když tohle slyší, začne jí Harlan lákat. Svede ho a poskytne mu orální sex. Harlan má takové výčitky svědomí, že spolu s Rachel jede za June a všechno jí řekne. Ta mu zakáže se s ní dále vídat a pověří své kamarádky z města, aby Rachel sledovaly. Rachel to štve, a tak jim jednoho dne řekne, že pokud jí budou nadále sledovat, zprzní všechny jejich kluky. Od té doby jí dají pokoj. Jednoho dne Rachel jen tak mezi řečí řekne Simonovi, že ji její nevlastní otec, Arnold, sexuálně zneužíval od jejích dvanácti let. Simon neváhá a prozradí to Georgii. To Rachel nečeká a tvrdí, že si vše vymyslela. Georgia zprávu i tak řekne své dceři, která je nejprve přesvědčená, že si Rachel vymýšlí. Přijede tedy za ní a snaží se zjistit pravdu. Později jí uvěří, začne pít a požádá o rozvod. To Arnold nechce nechat jen tak a za Lily přijede. Georgia ho okamžitě vyhání ze svého pozemku, ale Arnold odejde až pod hrozbou, že mu rozbije jeho nové, vysněné a milované ferrari. Rachel vidí, že její matka nedokáže unést pravdu, a proto řekne, že si celou věc vymyslela, aby zjistila, zda jí uvěří... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

misterz 

všechny recenze uživatele

Chcel som si síce pri filme oddýchnuť a vypnúť, ale zas nie až tak moc. Dalo mi veľkú námahu nezaspať, prípadne si od nudy neobhrýzť nechty až na kosť. Problémy, ktoré sa tu riešili boli síce zaujímavé, ale spôsob riešenia mi prišiel naivný a infantilný. Navyše sa hlavným postavám svojim konaním a charaktermi podarilo vo mne navodiť efekt nechutenstva a absolútnej apatie. Ku koncu mi už bolo jedno ako to dopadne, len nech to už konečne skončí. 35/100 ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Babinec, kde se nenajde nic, co by si ženy nevyčítaly i v našich luzích a hájích, akorát že z toho nedělají takovou vědu, protože kdyby se měla uchlastat každá, kterou buzerovala matka nebo nerespektovala dcera, tak to záchytky nepojmou. A tak je třeba to trochu okořenit a čím už, když ne sexuálním zneužíváním, chce se mi ale spíš říct nadužíváním. V případě Lindsay Lohan a jejího "dělal mi to nebo ne, trhám ostny kaktusu" mě ale asi po pátém zvratu přestalo zajímat, jestli byl její otčím spořádaný občan nebo prase - vyrážka by byla z obou. Dík některým pěkným detailům - scénám, větám, gestům - přehlídnu, že jako celek už to tolik nešlape. Na 4* to neni, ale 1* navíc je pro skvělou Jane Fonda za tu patnáctiletou soukromou oběť. ()

Reklama

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Tak asi nějak takhle: jako celek je to nehorázná blbost. Kromě toho, že jsou úplně všechny postavy totálně nesympatický, jsou taky dost podivně zahraný, ať už vezmu prkennou Loháňovou, mimořádně ošklivou Huffmanovou nebo Fondovou, která navíc už dávno ukázala, že je spíš než herečka aktivistická blbaňa (blíže viz google, hledání Jane Fonda + Support to North Vietnam + 1973). Co se týče tématu zneužívání LL v pozdním dětství - nebudu spoilerovat jestli vůbec bylo nebo ne - mi teda bylo naprosto ukradený. Vlastně jako všechno tady, včetně stupidních a průhledných pseudozápletek. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasickou "lohanovskou" komedii a s tím jsem si to také pouštěl, ale k mé nelibosti mi bylo naservírované laciné rodinné drama, kde byl ten komediální nádech spíše symbolický. Navíc tahle mezigenerační přetahovaná tady už byl v lepším provedení, takže jsem se celou dobu bavil tím, že jsem vejral Lindsay do výstřihu. A že bylo na co. 30% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Na Lindsay Lohan mám názor, že kdyby konečně zanechala drog, chlastu, nočních jízd po městě v podroušeném stavu a začala se věnovat své herecké kariéře, protože talent bezpochyby má, tak by z ní jednou byla velmi dobrá herečka, obsazovaná do kvalitnějších vícerozpočtových filmů. Po shlédnutí této romantické komedie na téma babička, matka a dcera a všichni se vzájemně nenávidí, které jsme už viděli několikrát někde v lepším, někde v horším provedení, jsem byl mile potěšen a i když jsem nečekal žádný zázrak, tak se mi to velice líbilo. Zkrátka se jedná o obyčejný oddychový filmeček, kterému by místo současných 110 minut neškodilo sestříhání na nějakých 90, protože ke konci už to místy začalo nudit. Ale i tak musím dát čtyři hvězdičky, také za výkon Jane Fondy, která babičku Lindsay zahrála skvěle. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Loď, která se nacházela přes ulici naproti Georgiina domu, sem byla umístěna, aby během natáčení zakryla sousední dům. (HappySmile)
  • Lindsay Lohan původně chtěla, aby její postava šla v úvodní scéně po cestě naboso, ale v době natáčení bylo takové vedero a cesta tak žhavá, že to nebylo možné. (HappySmile)
  • Film byl do kin doručen pod krycím názvem Family Law (Rodinné právo). (HappySmile)

Reklama

Reklama