Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V hlubokém vesmíru je dopraven nový vězeň Saint Georges do výzkumného jednotky Dante 01. Vězňové jsou zde na planetě s vysoce toxickým prostředím využívání k různým experimentům. Saint Georges vnáší do komunity vzbouřeneckého ducha a jeho spoluvězňové jsou jím podněcováni ke vzpouře, která má proměnit tento děsivý svět vzhůru nohama... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

kitano 

všechny recenze uživatele

Originánly, experimentálny sci-fi film ?. Ale prd. Skor mi to pripadá akoby si režisér povedal: "Natočme dementný film s nulovým rozpočtom, mizernými efektami a nejakou tou "pointou", hoďme to do distribúcie a tvárme sa že ide o nečo výnimočné". Je až komické ako sa (kvalitní)francúzki herci púštajú do každej kraviny, ktorú francúzi doma vymyslia. (1/10) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

především musím na začátek napsat, že jsem dal 4hvězdičky na truc, protože kdyby tu měl vyšší celkové hodnocení, tak by to byly jen 3. Myslím si, že si tento film zaslouží vyšší pozornost, i když komerční moc není. Atmosféru i styl má velmi dobrý a mohl by mu závidět kdejaké hollywodské sci-fi. Na konci sice kazí dojem křesťanská agitka, ale v porovnání s filmy jako Fontána či Vesmírná odysea mi přijde smysluplnější a koukatelnější. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Kdo nezažil opravdu pořádnou kocovinu a ani se na to pro jistotu nechystá (naivka), může si Dante 01 pustit jako vzdělávací pořad. Protože jestli se v tomhle filmu něco Carovi povedlo, tak to bylo k dokonalosti dovedené vizuální ztvárnění právě tohoto neutěšeného stavu těla a mysli. Nevím co je to poslední dobou za módu natáčet jakési obskurní sci-fi povídky (viz např. Sunshine) s pseudo uměleckými ambicemi a kvazi přesahovými sděleními. Možná si autoři myslí, že se v tomhle žánru nechá schovat úplně všechno, páč scifisti jsou beztak cvoci. Ovšem nemusí (nutně) znamenat, že nemají kromě soudnosti ani kapku vkusu. Dante 01 se svou komorností přitom není úplně bez kouzla a myšlenka poněkud zmateného boha „included“ nebyla vůbec špatná — ať už byl jeho původ umělý či „přirozený“. Jenom nechápu, proč to muselo být celé zabalené do laciného mastného papíru plného řezníkových poznámek tužkou — ehm, mám na mysli to symbolické názvosloví, jímž je film prosáklý a také ty rádoby experimentální triky, za které by se nemusel stydět ani 40 let starý film. Kdyby se to celé odehrávalo na Zemi v blázinci, snad bych tomu dal i o 2 hvězdy víc. Takhle je to nuda, kterou zachrání jen relativně rozumná stopáž. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"VYSVĚTLÍM TI ZÁKLADNÍ PRAVIDLA NAŠEHO MALÉHO SVĚTA," pronese na začátku jedna z postav a v rámci vězeňského prostoru to udělá. Škoda že si podobný princip nevzali k srdci scénárista i sám režisér, který se na scénáři podílel, protože to, co potom sledujete, je hotový maglajs flikující třetího VETŘELCE, ZELENOU MÍLI a SOLARIS do jedné laty na díře ve spodkách Kubrickovy VESMÍRNÉ ODYSEY. Tu je největší snaha trumfnout v epileptickém závěru, který by se dal dekódovat jako hodně zmatená náboženská symbolika o vykoupení. Přitom, po stránce výpravy a triků nejde o nic zavrženíhodného. Nehrát si za každou cenu na vizionáře a filozofa (už jen ty mytologicky-historické jména postav, jako vystřižená z příručky pro oborového nádeníka), mohlo jít o příjemné evropské překvapení. Hudba: Raphael Elig, Eric Wenger. 40% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Zmenšenina Fontány s pomerne jednoduchou symbolikou, šikovne mlženou nedoslovnosťou. Caro dokazuje, že s pojmom vizionár sa kamarátia maximálne jeho oči a je veľká škoda, že z tak aktraktívneho postredia (opakovaním v podstate jednej schémy) žmýka len tak málo atmosféry a príbehu. Viac stopáže, viac odvahy a mohla to byť grandiózna space opera. Škoda. 50% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Marc Caro si představoval jiné zakončení filmu, ale kvůli zkrácení rozpočtu z 8 milionů Euro na 4 miliony jej nemohl realizovat. (Cheeker)

Reklama

Reklama