Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubokém vesmíru je dopraven nový vězeň Saint Georges do výzkumného jednotky Dante 01. Vězňové jsou zde na planetě s vysoce toxickým prostředím využívání k různým experimentům. Saint Georges vnáší do komunity vzbouřeneckého ducha a jeho spoluvězňové jsou jím podněcováni ke vzpouře, která má proměnit tento děsivý svět vzhůru nohama... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

kitano 

všechny recenze uživatele

Originánly, experimentálny sci-fi film ?. Ale prd. Skor mi to pripadá akoby si režisér povedal: "Natočme dementný film s nulovým rozpočtom, mizernými efektami a nejakou tou "pointou", hoďme to do distribúcie a tvárme sa že ide o nečo výnimočné". Je až komické ako sa (kvalitní)francúzki herci púštajú do každej kraviny, ktorú francúzi doma vymyslia. (1/10) ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem. Bridí sa mi robiť si srandu, nemyslím, že tvorca ako je Caro by sa dal strhnúť na pseudofilloozofickú spatlaninu, hoci psychedéliou to nie zaváňa, ale priam smrdí. Toto je jeden z tých filmov, ktoré ma donútia zistiť si o sebe niečo, rovnako ako o tvorcoch, nech samôžem s pocitom spravodlivosti rozhodnúť, či ide o _____ alebo ____ Nejak som to totiž nepobral. Čakal som dlho, už som skoro aj pospával, uniklo mi niečo alebo mi už nepálilo ? Podľa tunajších komentárov zrejme nie. Dodíval som sa dokonca, jednak zato, že to mám vo zvyku, jednak zato, že ma to fascinovalo a nevedel som si predstaviť, kam sa táto bizarnosť v nasledujúcej chvíli vydá a kam po tej hodine a pol doputuje. Vo výsledku neviem rovnako, ako som nevedel celý čas. Je načase rozbehnúť internet. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hutná metafyzičnost a náboženská symbolika marně zastírají, že příběhově je tato jinotajná metafora úplně o ničem. Marc Caro dovede vykřesat z tmavé vesmírné cvokárny bizarně šílenou atmosféru, nicméně pohlcující vizuál se v jednotvárných kulisách brzy přejí, když se dění v nich víceméně opakuje. Psycho-manýristický závěr divákovo znudění jen podtrhne. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

především musím na začátek napsat, že jsem dal 4hvězdičky na truc, protože kdyby tu měl vyšší celkové hodnocení, tak by to byly jen 3. Myslím si, že si tento film zaslouží vyšší pozornost, i když komerční moc není. Atmosféru i styl má velmi dobrý a mohl by mu závidět kdejaké hollywodské sci-fi. Na konci sice kazí dojem křesťanská agitka, ale v porovnání s filmy jako Fontána či Vesmírná odysea mi přijde smysluplnější a koukatelnější. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto patrnou věcí při hodnocené tohoto filmu je ta, že se mnoho lidí nechá ovlivnit druhými. Připouštím, tenhle film rozhodně není bomba a dalo by se mu vytknou první poslední, přesto si myslím, že patří spíše do středního proudu sci-fi, nežli mezi odpadní stoku. Příběh byl poměrně divný a nakonec ani nebyl dovyprávěný. Mnohé otázky zůstaly nezodpovězeny. Přesto by se dal ocenit alespoň nápad a také vizuální stránka. Budovaná atmosféra také nebyla špatná. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Marc Caro si představoval jiné zakončení filmu, ale kvůli zkrácení rozpočtu z 8 milionů Euro na 4 miliony jej nemohl realizovat. (Cheeker)

Reklama

Reklama