Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

REPO je speciální dáreček od režiséra „SAW SÉRIE“ Darrena Lynna Bousmana. Film, který je tak „jiný“, že ho ani k ničemu nemůžete přirovnat. Pokud milujete muzikály, můžeme zaručit, že REPO lehce zapadne mezi vaše nejoblíbenější filmy. Pro všechny ostatní je to rozhodně ojedinělý snímek, který vám přinese novou zkušenost. A to se poslední dobou v kinematografii moc často nestává.

V nedaleké budoucnosti ničí smrtící epidemie lidské orgány. Vědci začínají masivní orgánovou sklizeň. Biotechnický magnát přijde s nápadem splátek, když však někdo nezaplatí jen jednu jedinou, přijde REPOMAN a svůj orgán si vezme zpět. Ve filmu můžete vidět a slyšet nejprodávanější sopranistku všech dob Sarah Brightman nebo Ogre – zpěváka legendární industriální kapely Skinny Puppy a také Joan Jett. Kromě nich obsahuje soundtrack Repo např. tyto umělce: Stephen Perkins (Jane´s Addiction, Porno for Pyros), Clown (Slipknot), Ray Luzier (Korn, Army of Anyone), Brian Young (David Lee Roth Band), Richard Fortus (Guns n´Roses), Sonny Moore (From First to Last), David J (Bauhaus, Love and Rockets), Daniel Ash (Love and Rockets), Blasko (Ozzy Osborne band), Tommy Clefetus (Rob Zombie band), Melora Creager (Rasputina), Rami Jaffee (Wallflowers), Danny Saber (Busta Rhymes, Seal), Eric Powell (16Volt).

Nahrávací tým REPO se skládá: Yoshiki (legendární rocková kapela X-JAPAN), Josepha Bishara (Rasputina, Danzig) a Chris Spilfogel (Dreamgirls, Hairspray) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí jsem Genetickou operu nebyla schopná nijak ohodnotit, ani okomentovat, protože jsem byla skřípnutá v naprosto rozporuplných pocitech. A to tak, že jsem se nemohla rozhodnout, zda dát pět hvězdiček, nebo odpad. Nutno podotknout, že to bylo celkem dávno a tohle je podle mě věc, do které člověk musí tak trochu "dorůst". Což se mi o pár let později povedlo a skvostnou zvrhlost celého tohoto projektu jsem si napodruhé nesmírně užila a to i přes můj ne-zrovna-kladný vztah k muzikálům :) Repo má něco do sebe, od temně lákavé atmosféry, přes skvělý hudební podkres až po překvapivé herecké výkony. Že ale nepatří do skupiny genericky oblíbitelných filmů, se popřít nedá. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

První půlhodina byla naprosté utrpení a myslel jsem, že to vypnu. Pak se to trochu zlepšilo (nebo se mi otupily smysly?) a dokoukal jsem to do konce. Co o tom říct. No je to muzikál se všemi nešvary tohoto žánru. Bylo to laciné, podbízivé a plné naprosto mizerných písniček. (To mě na tom štvalo nejvíc! Když už je to muzikál, tak si dám asi na písničkách záležet ne?! Nebylo to špatnými herci/zpěváky, ale těmi písněmi, respektive teda texty.) No a fakt to bylo odporně podbízivé! Ble!) Občas se ale - k mému velkému překvapení - objevilo několik skutečně povedených nápadů nebo scén, jenže to byla jen kapka v moři hrozné nudy, kterou nezachránila ani krátká stopáž. Dr. Horrible's Sing-Along Blog je oproti tomuhle veledílo hodné Oscara. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hudbu miluji, hudba mě baví, hudbu studuji. Ale tohle ne, prosím! :-) Kdo zůstane pouze u čtení oficiálních recenzí, jak kultovní je toto záležitost, tomu závidím. Ale do kina ne a doma tak maximálně k obědu. Nebudu se vyjadřovat k ději, ani k jednotlivým hereckým a pěveckým výkonům. Vyjma Sarah Brightman – i když bych dokázal jmenovat lepší zpěvačky, předvedla, proč je neprodávanější sopranistkou všech dob. Asi jen díky scénám s ní jsem vydržel s pozorností až do konce. Co bych rád vyzdvihl, to je obsazení instrumentalistů. Co jméno, to pojem. Hvězdičky vlastně udílím jen jim, jelikož instrumentální soundtrack z této ´opery´ by stál za poslech. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Maximálně zvrhlá záležitost s chytlavou hudbou a vizuálem za všechny prachy. Darren Lynn Bousman roztáhl jeden rockový song na 100 minut, fláknul do toho krvavé momentky ze SAW a dal ději tak brutální tempo, že nudy by se Repoman nedořezal. A co teprve, když na pódium nastoupí prďácký Anthony „Giles“ Head a mladičká kráska Alexa Vega, to už jsem štěstím bez sebe. Úchylná dokonalost muzikálového žánru! P.S. Po druhém shlédnutí seru na všechno a dávám tomu plné hodnocení. Repo totiž v současné době sterilních žánrovek působí jako hotový dar z nebes. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Spojení muzikálu a režiséra Bousmana mě zprvu moc nelákalo. Nejsem totiž velkým fandou ani jednoho. Série SAW nepatří mezi moje nejoblíbenější a muzikály už vůbec ne. Přesto všechno jsem na tento film slyšel celkem slušné ohlasy a tak jsem si ho nakonec přece jenom sehnal. No a ani toho moc nelituji. Je mi však jasné, že podobné filmy nejsou rozhodně pro každého. No ono tedy podobných kousků ani moc neexistuje, protože Repo! The Genetic Opera je svým způsobem opravdový unikát, určený jen pro opravdové „blázny“ dáli se to tak říct. Bláznivější věc jsem v podobném odvětví ještě neviděl. Bousman zde skloubil hned několik žánrů dohromady a i když to ne vždy klapalo, nakonec to i přes menší obtíže dotáhl do zdárného konce. Velkou zásluhu na tom má i pozoruhodný výběr herců a zpěváků. Hudba skvělá, triky rovněž (místy), Paris konečně alespoň trošku překvapila a Sarah Brightman skvělá jako vždy. Jen ty texty písní mi občas lezli na nervy. 7/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Předlohou pro film byla divadelní hra z roku 2001, kterou taktéž režíroval Darren Lynn Bousman. (Tom Riddle)
  • Nivek Ogre, který si ve filmu zahrál jednoho se synů magnáta Rottiho Larga, je zpěvákem proslulé industriální kapely Skinny Puppy. (Pumiiix)
  • Darren Lynn Bousman původně natočil desetiminutovou adaptaci divadelní hry, aby přesvědčil filmové společnosti pro natočení celovečerního filmu. V tomto kraťasu si Heather (původní jméno Amber) zahrála Shawnee Smith, která s Bousmanem spolupracovala už při natáčení Saw 2 a Saw 3. (Tom Riddle)

Související novinky

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Reklama

Reklama