Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ale ve střední části značně zdlouhavá pohádka pro ty, kdo milují knihy. Je to vlastně takový malý Last Action Hero, jen místo akčních filmů má knihy a chybí mu humor. Celkem vzato, má jinak velmi silné téma, slušné obsazení, působivý úvod a svižný závěr. Jenže mezi úvodem a závěrem se to zaseklo, trošku bezradně potácelo sem tam, občas zakoplo o nějakou tu mezeru v logice, občas chytlo dech, ale pořádně se rozběhlo až v samotném závěru, aby ukázalo, jak to mohla být skvělá podívaná, kdyby měla lepšího scénáristu, režisér si dal záležet stejně jako u svého zatím nepřekonaného K-Paxu a většina herců a postav nepůsobila tak bezradně. Škoda, od takového tématu v rukou Softleyho jsem čekal víc. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Brendan budem sa tváriť, že som nič nevidel... Inkheart je, ako by som to nazval... noo dosť trápna sranda... Rozhodne by to bola pecka v nedeľu ráno v nejakej súkromnej TV, ale takto? Zobrazenie, prevedenie, herecké obsadenie, prostredie... všetko pôsobí veľmi hlúpo a lacine... veľké sklamanie 3/10 ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kvůli zdejším ne moc pozitivním reakcím jsem od tohoto filmu moc nečekal a možná právě proto jsem byl tolik spokojený. Příběh mi přišel na fantasy opravdu dobrý a celé to má takovou milou pohádkovou atmosféru, že mě to prostě smetlo a bavil jsem se od začátku do konce. Jistě má to svoje slabší chvilky, postavy se občas chovají nelogicky a je vidět, že peněz bylo asi málo. Naštěstí je zde ale výborné obsazení, které to zachrání vždycky. Brendan Fraser je jako vždycky sympaťák, Hellen Mirren je výborná, Eliza Bennet je překvapivě docela snesitelná holčina,ale nejlepší byl stejně Paul Bettany. Podle mého tedy velmi povedená fantasy, u které se pobaví malí i dospělí.70% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pohádkové vyprávění o lidech, kteří mají moc přivést knižní postavy k životu. A to doslova. Velice solidní námět, který se ovšem dočkal jen polovičatého zpracování. Takový potenciál měl nadějný scénář, ale Fraser rozhodně není hercem, který by nějaký film dokázal pozvednout a režie tomu také moc nepomohla. Nesmyslné konání postav, zmatené a plytké dialogy, nedotažený scénář. To vše kazilo celkový dojem. Jediný, koho musím pochválit, je Paul Bettany. Rodinná záležitost k zabití nudy při nudném víkendovém odpoledni, jinak bych ale sáhl po lepších kouscích. 65% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Vráť sa domov!" volá Jennifer Connelly v asi dvojsekundovom cameu na svojho filmového i skutočného manžela. "Vráť sa domov z tohto mizerného filmu a zahráme si v niečom lepšom!" To už som si iba predstavoval. Andy Serkis vychutnávajúci si úlohu záporáka (každú minútu z tých asi piatich, čo je na plátne), sympatická Eliza Bennett a sem-tam slušný trik. To je asi tak všetko. Už zhruba od polovice je to neznesiteľne naťahovaná nuda, ktorej paradoxne najviac ubližuje to, že v podstate je to veľmi originálny príbeh a vy si uvedomujete, aké to v knižnej podobe musí byť fajn. Žiaľ, vo filme to nefunguje ani trochu. Tápajúci scenárista pretavil špičkový nápad v nezáživné pobehovanie nezaujímavých postáv po dvoch/troch papundeklových dekoráciách. Herci sa nudia a Softley by nevyčaroval atmosféru, ani keby naňho padla z neba v trojtonovom balení. Zaslúžený prepadák. Dúfam, že si Hollywood už uvedomil, ako veľmi publikum nezaujíma detská fantasy. Prvá Narnia uspela len preto, že od nej všetci čakali "nástupcu Pána prsteňov" - a potom už to bol len jeden prepadák za druhým. Ďakujeme, stačilo! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • V čase 01:07:56 môžeme vidieť hrob Ebenezera Crooka z knihy "Drakológia". (Ronan)
  • Exteriéry se ve většině případů natáčely skutečně v Itálii, interiéry v Anglii. Část filmu byla natočena v opuštěné italské vesnici Balestrimo. (Petr23)
  • Cornelia Funke, autorka předlohy, několikrát navštívila natáčení. Dokonce se kvůli filmu i s rodinou přestěhovala z Hamburku do Los Angeles. (Petr23)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama