Reklama

Reklama

VOD (1)

Když si seržant King myslí, že pro něj válka už skončila, dozví se, že ho chce armáda do toho pekla poslat zpět. Seržant Brandon King odcházel do války v Iráku jako mladík, plný ideálů o boji za lepší svět. Jako velitel čety nasazené v Tikritu však o iluze velmi brzy přišel. Domů se vrátil vyznamenán bronzovou hvězdou a purpurovým srdcem, ale také poznamenán traumatem z incidentu, při němž neúmyslně zabil několik civilistů. V rodném texaském městečku ho stejně jako jeho přítele Steva Shrivera všichni nadšeně vítají a senátor Orton Worrell mu nabízí, že kdyby něco potřeboval, může mu kdykoli zavolat. Brandon je rozhodnut začít nový život přesně tam, kde skončil. Jenže zážitky z války se na něm i kamarádech podepsaly víc, než se na první pohled mohlo zdát. To nejhorší však Brandona teprve čeká, když se s kamarády ohlásí na základně, aby odevzdal uniformu a převzal dokumenty o propuštění. Dostane rozkaz, kterým je povolán zpět do služby v Iráku. (TV Fanda)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný začátek, který dával předzvěst na dobrý válečný film, ale bohužel se tak nekonalo. Těch pár úvodních vojenských pasáží se přeline do naivních scén, kde zkrátka voják už nechce zpátky na druhý turnus a stává se z něj dezertér. Děj se vleče, občas i nudí, a klišovitosti je zde taky přehršel. S tím upadá i celá atmosféra. Slabší průměr. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Válečný úvod i rozjezd hlavní roviny slibují mnohé, ale výsledek se nakonec stejně jako např. Vlajky našich otců změní ve změť amerického pat(ri)o(ti)s(m)u s nezajímavou hlavní linkou a bohužel i nedostatečnými hereckými výkony. Ryan Phillippe se v hlavní roli příliš nesnaží, Channing Tatum je dřevo a Joseph Gordon-Levitt má příliš málo prostoru k tomu, abychom začli konání jeho postavy chápat. Poselství, že válka je zkrátka svinstvo a nemilosrdně vás semele (a nadělá z vás ožralu zralého na léčení), je až příliš očividné a neoriginální. Koukněte se raději na De Palmův Redacted, který na to jde mnohem chytřeji a sděluje prakticky totéž. 5/10 ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Velice silné drama, které mě ovšem moc nezaujalo. Paradoxně před tímto filmem, jsem zhlídl novější snímek režisérky Kathryn Bigelow Smrt čeká všude. Který je čistým obrazem války v Iráku, Ve službách války je o tom, kterak se vojáci dostanou domů, a svádí marný boj, proti vládě a armádě o nenavrácení se zpět na frontu. Díky možným neustálým spojováním vojáků se služby lidem a sloužením vlasti a jistým patriotským chováním, mě právě tento film utvrdil jako ne úplně povedený druhý díl již zmiňovaného filmu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Můžete to brát jako modelové ztvárnění všech forem posttraumatického stresu nebo - pokud uvažujete o vstupu do US Army - jako upozornění, jak je důležité přečíst si smlouvu, než ji v náborové kanceláři podepíšete. Film je jednorozměrný. Jeho jediným záměrem je burcovat proti /ne/spravedlivosti, které se na svých vojácích dopouští americká vláda. V rámci jednorozměrného záměru je to dobrý snímek, ale nemá nic navíc. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nedotažený snímek o traumatech z války a problémech jejich vojáků po návratu domů. Z jednoho se stane dezertér, druhej chlastá a třetí už má jenom smůlu v tom, že ho hraje Channing Tatum. Snímek se ale po velmi dobrém úvodu tak nějak rozplizne, chce nám ukázat jak se vlastně mají američtí vojáci, ale ve svém rádoby poselství po většinu času selhává. A ten patetickej závěr to pošle do kytek úplně. Aspoň, že ti herci se snažej. Ryan Phillippe je už tradičně výbornej,Abbie Cornish nic nezkazí a dobrej je i Joseph-Gordon-Levitt, kterej má ale velmi málo prostoru. Prostě velmi nedotažené válečné drama. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo od srpna 2006 v Texasu a Maroku. (Lucas87)
  • Ze závěrečných titulků vyplývá, že na filmu spolupracovalo i několik Čechů. (Aknah)

Související novinky

Tatum jako zpívající pilot

Tatum jako zpívající pilot

07.02.2016

Channing Tatum a Joseph Gordon-Levitt se před pár lety sešli v dramatu Ve službách války. A očividně je to na place bavilo, protože plánují další spolupráci. Tentokrát se ale nechystají na nějaké… (více)

Reklama

Reklama