Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Emily, manželka bohatého spekulanta s cennými papíry, se tajně schází s malířem Davidem Shawem. Milenecký vztah ale manželovi nezůstane dlouho utajen. Protože se v poslední době svým podnikáním dostal do svízelné finanční situace, rozhodne se pro radikální krok. Navštíví milence své ženy pod záminkou koupě obrazu a pak mu nabídne obchod zcela jiného druhu. Ví, že se Shaw ve skutečnosti jmenuje Winston Lagrange a malovat se naučil ve vězení, kam se dostal pro podvody. Steven, který nutně potřebuje manželčiny peníze, nabídne Davidovi půl milionu dolarů, když Emily zabije. Aby na dobu vraždy měl neprůstřelné alibi, vypraví se do klubu. Emily ale muže, který ji přepadl, ve rvačce zabije. Steven, který po příchodu domů předstírá starost o svou ženu, zjistí, že pod maskou vraha není manželčin milenec, ale někdo jiný. Detektiv Karaman, kterému je případ svěřen, Stevenovi příliš nevěří. Navíc se ozve Shaw, který nahrávkou, na které Steven domlouvá vraždu své ženy, ho chce vydírat. Emily začíná tušit, že něco není v pořádku. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Movitý Steven Tyler má nezvyklé finanční potíže a tak s radostí přivítá příležitost v podobě manželčiny nevěry s falešným malířem. Zorganizuje rychlou dohodu o svém ovdovění s "důvodem" svého čerstvého paroží Davidem a již se těší na šustění dolárků při dědickém řízení. Dokonalá vražda se však neuskuteční a Steven najednou není tím, kdo drží situaci pevně v rukou. Do her manželského trojúhelníku navíc začíná strkat svůj šťouravý nos detektiv Karaman, který sází na prasknutí nervů někoho ze zúčastněných. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

V rámci rutinného námetu nič prevratné, stále tá istá zápletka disponujúca manželkinou resp. manželovou neverou, ktorá/ý sa naštve a nie je schopná/ý preniesť sa cez svoju hrdosť. Ale to spracovanie ma na druhej strane príjemne prekvapilo, čo scéna, to dokonale gradované napätie vyústené v očakávaný, no temný záver. Musím pochváliť nádhernú hudbu Jamesa Newtona Howarda, pri ktorej mi po chrbte behali zimomriavky a hlavných hrdinov predovšetkým arogantného Michaela Douglasa a príťažlivého Vigga Mortensena. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas nejen osnuje vraždu, ale také krade. Tenhle film pro sebe. Nutno podotknout, že mu v tom Paltrowová a Mortensen ze všech sil pomáhají, protože jeden s druhým soutěží v tom, kdo bude bezvýraznější. Naneštěstí je na tom dost podobně i samotný příběh, protože po velkolepém rozestavování figurek v ledovém ovzduší zavane vítr a kácí figurky v naprosto předvídatelném pořadí. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Při rozjezdu vše začíná jako skvělý film. Perfektní herecké výkony, scénář, který člověka skutečně dokáže zaujmout. Jenže jak celý film plyne dál, začínáte mít pocit, že víte, co bude následovat a jak to skončí. Ještě horší je, že tento konec vás skutečně nemine. Dala bych tomu 4*, kdyby mě závěr aspoň v jedné věci překvapil a po vraždě ve vlaku byl trošku jiný. Místo toho Gwyneth začíná připomínat ženu s černým páskem, která přepere snad všechny muže. S tímhle potenciálem by mohla konkurovat i Demi Moore v G.I. Jane :-)) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů mě k absolutnímu hodnocení nepustí, leda by se tam svlíkalo. Líbilo se mi, jak se otěže nadhledu postupně posouvaly v rukou majitelů, i když s přibývajícím časem bylo lze s úspěchem použít vylučovací metodu aneb kdopak nejmíň hřešil, ten to přežije. Přemýšlivý Poirot Suchet bez knírku tam ale možná ani být nemusel a v určitém momentu před koncem bych ukončil celý film. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama