Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (284)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ DVD PREMIÉRA: STEREO&VIDEO = 5.5.2004 - tento časopis to vydal ako svoju prílohu iba s českými titulkami. + ČESKÁ DVD PREMIÉRA: SPORT / H.C.E. = 30.5.2009 - vydali verziu, ktorá už predtým vyšla dabovaná na VHS od BONTON HOME VIDEO + réžia českého znenia (BHV 2001) =Miloš Sommer - tento film mal smolu, že bol odpremiérovaný v - pre hororový žáner - revolučnom roku 1999 (BLAIR WITCH PROJECT). Popri DEAD BIRDS sa ale jedná o špičku novodobého hororu. Navyše výkon K. BACONA (v českom znení skvelý PAVEL VONDRA) je excelentný. (22.7.2009) ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Další z řady duchařin, které člověk vidí a poměrně rychle na ně zapomene. Klasická paranormální detektivka, kde se hlavní hrdina snaží zjistit proč ho otravuje duch mrtvé holky a co má udělat aby se jej zbavil. Za povšimnutí stojí poměrně obstojný výkon Kevina Bacona, kterému jsem tu postupně narůstající schízu a ztrápenost neměla problém věřit. A poučení? Jakmile se mluví o nezchybné a klidné čtvrti, buďte si jisti, že tak bezchybná a klidná zdaleka není:). ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon vidí mrtvé lidi, a ti mrtví od něj něco chtějí. Co? Na to bude muset přijít než se úplně zblázní… Divím se, že mi Ozvěny mrtvých dosud unikaly. Je v nich všechno, co by mělo ve správném hororu být, především ale atmosféra, která nedá vydechnout od první do poslední minuty. Při sledování stále více vyšinutého (kopajícího) Kevina Bacona si nejde nevzpomenout na Richarda Dreyfusse a to, co předváděl v Blízkých setkáních třetího druhu, z milého synka mrazí, scény hypnózy jsou taky dost dobré, a navíc pořád to „něco“, co visí ve vzduchu. Napadá mě srovnání s Téměř dokonalým zločinem, které je proti Ozvěnám jen slabé kafíčko. Davide Koeppe, nechtěl byste zase někdy zfilmovat nějakého Kinga? ()

Gann 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem doufal, že to bylo natočeno před Šestým smyslem. Podobnost je totiž docela zarážející. A ono to je ze stejného roku jako Šestý smysl. Narozdíl od něj je film ale skromější což mi i vyhovalo. Překvapil mě výborný Kevin Bacon (část s kopáním je perfektní) a ačkoli jsem konec znal po 30 minutách nevadilo mi to a nechal jsem se příjemně strašit. Atmosféra je totiž výborná. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatická a funkční malá duchařina, v níž rozlehlé a pochmurné viktoriánské sídlo nahradil řadový městský dům se zahrádkou a... duchem pochopitelně. Nastěhuje se sem nová rodinka, duch se začne ozývat, otci začíná hrabat a následkem toho začíná hrabat na zahradě, prostě klasika, až na pár detailů - např. tradiční příjezd autem je přeskočen a nedočkáme se tak povinných/oblíbených záběrů na autíčko z ptačí perspektivy proplétající se po silnici lesy. A hrdinova posedlost duchem má racionálně vysvětlení - pátrání po původu ducha mu dodává pocit smyslu v krizi středního věku / stereotypním životě telefonního technika (a ilustrace jeho zaměstnání ve filmu pěkně oživí jeden jeho telefonní hovor). Na nic se nečeká a s duchem se komunikuje od první scény, místy to má správně znepokojivou atmosféru - zhypnotizovaný hrdina v kině, jeho rudé záblesky, nebo mladík s pistolí - a je to i docela napínavé, plus hrdina i Bacon jsou fajn. Ale kdyby to bylo zamotanější, nezlobil bych se, ale tak to splnil Šestý smysl ze stejného roku. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Chůva na gauči čte knihu "The Shrinking Man" od Richarda Madisona, který napsal i knihu "A Stir of Echoes", která je předlohou pro tento film. (Chatterer)
  • Způsob hypnotizace, jímž je poprvé Tom (Kevin Bacon) zhypnotizován, odpovídá skutečným technikám používanými profesionály. Citlivější diváci by skutečně mohli být při sledování scény zhypnotizováni a usnout, proto je na konci sekvence přidaný hlučný zvukový efekt, který by člověka z hypnotizace probudil. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama