Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (285)

Legas 

všechny recenze uživatele

Ohodnotit tenhle film je opravdu problém. Ozvěny mrtvých můžeme označit jako thriller, jehož první polovina je spíše hororem s několika vydařenými lekačkami. O patřičně temnou atmosféru tu není nouze a David Koepp dokazuje, že neumí jenom skvěle psát. Sledovat Kevina Bacona i jeho filmového syna je jedna radost. Problém je, že TA první polovina je doslovným mixem Šestého smyslu a japonského Ringu. Záměrně jsem uvedl japonskou verzi, protože ta je z roku 1999 (stejně tak Šestý smysl a Ozvěny mrtvých). Kdo od koho opisoval? Důvod, proč Kevina Bacona straší duch najdete právě v Šestém smyslu. A duch v Ozvěnách je vizuálně ztvárněný téměř stejně jako v Ringu – až na ty vlasy. Dokonce se mihne i v televizi, která nejde vypnout, což jsem bral jako dobrej fór. Ještě mě pobavilo jedno klišé. Určitě je všichni znáte, týká se totiž otevření a zavření skříňky v koupelně (pochopitelně se zrcadlem). Závěrečná pointa není nijak překvapivá a v podstatě se jedná o totéž, co se odehrálo o rok později v Téměř dokonalém zločinu (The Gift) Sama Raimiho. Ostatně právě tomuhle thrilleru (částečně až hororu) jsou Ozvěny mrtvých podobné nejvíc. A to mě vede k závěru, že ač jsem se výborně pobavil a ocenil několik pěkných vizuálních momentů (hypnóza v kině) a lekaček (u jedné jsem dokonce vykřikl), už bych radši shlédl něco méně otřepaného, svěžejšího, překvapivějšího. PS: Ale fakt by mě zajímalo, kdo od koho opisoval. Že by Koepp v hypnóze navštívil mysl M. Nighta Shyamalana a Hideo Nakaty? ;-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je dost hustej horor. V podstate pribeh nijak originalni - v dome strasi, hlavni hrdina musi neco udelat, aby to prestalo, ale zaujalo me to vic nez jine podobne horory. Vyborna atmosfera a skvely Bacon, ktery je ze zacatku jen obycejnej manzel, ale pomalu se z neho stava "blazen". K tomu dobra kamera, dobra hudba, par lekacich a par krvavejch momentu a zadna hlucha mista. Neco mezi 4 a 5*, ale myslim, ze 5 si to zaslouzi. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ozaj nadpriemerný duchársky horror. Moc som toho neočakával, hlavne keď som videl v hlavnej roli Bacona, som myslel, že je to len nejaký ťahák, ale on to zahral skvele. Poviete si duchárske príbehy už sú tak obohrané, že to už ani nemôže mať nejakú neohranú pointu, ale čuduj sa svete, je. A aká! Fakt, pre fanúšikov duchov skvelé, nieje to síce horror plných ľakačiek, ale má skvelú atmosféru. 85%.. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Popelka mez psychohorory....mohu říci, že Echoes patří mezi tři nejlepší Baconovy filmy a rozhodně právem. Slušně odvedená práce všech herců na place, nádherný obraz toho, když má celý štáb vše propracováno do posledního puntíku. Strhující a napínavé po celou dobu projekce, stále jste v očekávání, co bude příštích minutách. Děj vás plánovitě a bez křečí neustále nese dopředu. Podle mě Secret Window rozhodně nedosahuje jeho kvalit i přes nasazení Deepa a Turturra do hl. rolí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon vidí mrtvé lidi, a ti mrtví od něj něco chtějí. Co? Na to bude muset přijít než se úplně zblázní… Divím se, že mi Ozvěny mrtvých dosud unikaly. Je v nich všechno, co by mělo ve správném hororu být, především ale atmosféra, která nedá vydechnout od první do poslední minuty. Při sledování stále více vyšinutého (kopajícího) Kevina Bacona si nejde nevzpomenout na Richarda Dreyfusse a to, co předváděl v Blízkých setkáních třetího druhu, z milého synka mrazí, scény hypnózy jsou taky dost dobré, a navíc pořád to „něco“, co visí ve vzduchu. Napadá mě srovnání s Téměř dokonalým zločinem, které je proti Ozvěnám jen slabé kafíčko. Davide Koeppe, nechtěl byste zase někdy zfilmovat nějakého Kinga? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Když se Tom (Kevin Bacon) během kopání děr na své zahradě naštve, nakopne kýbl, který rozbije okno jeho domu, které je poměrně daleko a vysoko. Jeho rozbití nebylo záměrem tvůrců, nejde ani o speciální efekt, pouze o šťastnou náhodu. Vzhledem k tomu, že Kevin Bacon na rozbité okno nijak nereagoval a pokračoval podle scénáře, mohla být tato „nepovedená“ scéna nakonec použita. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno