Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (285)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Povedený duchařský thriller na motivy knihy R. Mathesona, jejíž příběh D. Koepp nejen nepokazil, ale dokonce ho obohatil o správnou atmosféru, podpořenou překvapivě kvalitním hereckým výkonem K. Bacona. Jeho šílenství s vrtačkou ve sklepě bylo dokonalé... K tomu výborná hudba J. Newton-Howarda, přesně zvolená k danému typu filmu. Dobrá práce. ()

J_Fiu 

všechny recenze uživatele

Kdo nevěří, že se dá člověk zhypnotizovat, tak ať u toho raději zůstane a nezkouší to, toto by vám nejspíš poradil hlavní představitel snímku Tom (Kevin Bacon). Po tom co se nechá zhypnotyzovat od své švagrové začíná vidět věci, kterým se dá jen těžko uvěřit a nevidí je sám, ale i jeho syn. Musí všemu přijít na kloub nebo se přízraků nikdy nezbaví. Představitel dětské role mi hodně připomínal klučinu z Šestého smyslu a i námětem bych tento film ke smyslu přirovnala. Vše je pěkně načasováno, bez větších hluchých míst. Nenudila jsem se, ale Něco mi k přece jen scházelo. Těžko říct Co. Každopádně je to ve svém žánru nadprůměrný thriller. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

V komentářích se jako refrén vrací Šestý smysl, což je nesmysl. Richard Matheson, jeden z předních horrorových autorů 20. století, vydal svou novelu Stir of Echoes v roce 1958. A už tenkrát ji kritika nepovažovala za nějak zvlášť originální. Přirovnávání tohoto snímku se sympatickým Kevinem Baconem k Šestému smyslu může pak pramenit snad jen z toho, že v obou případech jde o ghost story a že se oba filmy objevily ve stejném roce. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Rozmazaný a nie moc zimomriavkami naskákaný film s pár ducharskými prvkami, ktoré hasnú rýchlejšie ako zapaľovač pri nepriaznivom poveternostnom počasí. Bacon je jedna veľká herecká otrava a vôbec sa mi nejaví ako muž na svojom mieste a jeho výkon považujem za druhoradý. Niektorí si myslia, že horor a k tomu ešte mysteriózny má vyzerať presne takto! Lenže sa mýlia, toto nemá nič spoločné s plnohodnotným hororom, javí sa len ako lacná knižka prezentujúca niečo na čo ani nie sme zvedaví. Už od samého úvodu si film plieni cestu skázy a v závere ako tak dofrčí v polocelku. Rozbitý, neúplný, matúci s predpokladom nenaplniť nič. Ak si niekto myslí, že film Stir Of Echoes má niečo do seba, že sa nechal atmosférou len tak bez zábran unášať tak nech sa unáša. Je to len jeho vlastná zodpovednosť, ktorá ho pripravuje o skutočný zážitok. Samozrejme mám na mysli Šiesty zmysel... 50% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

INFORMACE PRO ALERGIKY: Obsahuje lehké stopy SPOILERů. Přestože jsem si představovala něco naprosto odlišeného, tak o zklamání nemůže být ani řeč. Tehdy pohledný Kevin Bacon hrál hlavní roli skvěle, až jsem se divila, jak rychle plyne stopáž filmu. Obvykle nemám u filmů, které si ode mě vyslouží 4 nebo 5 hvězdiček co kritizovat a zde tomu není jinak. Ovšem je velká škoda, že se v průběhu filmu neobjevilo více utrápených duší z okolí, které potřebují pomoc. Případ mladé Samanthy byl ovšem vykreslen barvitě, díky čemuž mu nemám co vytknout. Za pochvalu také určitě stojí konec, když se malý klučina zadívá na čtvrť, ve které žili a pro jistotu si zacpal uši, aby neslyšel nářky duchů. Také se mi moc líbil způsob, jakým byla ukázaná hypnóza hlavního hrdiny. Takový film přímo žádá o pokračování, ale já si raději nebudu kazit veskrz pozitivní dojem na věc. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Chůva na gauči čte knihu "The Shrinking Man" od Richarda Madisona, který napsal i knihu "A Stir of Echoes", která je předlohou pro tento film. (Chatterer)
  • Z první hypnotizace je Tom (Kevin Bacon) probuzen pomocí spínacího špendlíku, kterým mu hypnotizérka propíchne ruku. Ve scéně nebylo použito speciálních efektů - jde o ruku jednoho z kaskadérů. Šlo o jeho jedinou scénu ve filmu. (SHI-SHA)
  • Způsob hypnotizace, jímž je poprvé Tom (Kevin Bacon) zhypnotizován, odpovídá skutečným technikám používanými profesionály. Citlivější diváci by skutečně mohli být při sledování scény zhypnotizováni a usnout, proto je na konci sekvence přidaný hlučný zvukový efekt, který by člověka z hypnotizace probudil. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama