Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Saši Dluhoše zmizel v roce 1982, když se s partou kamarádů pokusil sjet Černou řeku. Sašovi se dostane do rukou otcův deník, fotografie a několik starých filmů z osudné výpravy, a tak se rozhodne vydat po otcových stopách. Obrátí se na specializovanou cestovní kancelář. Ta připraví cestu na raftu a zajistí zbytek posádky. Kromě Saši a zkušeného profesionála Ronyho ji tvoří nerudný učitel zeměpisu Kužník, Slovenka Míša a její milenec Dominik. Dramatické situace je čekají ještě dřív, než se dostanou na vodu. Při konfliktu s policejní hlídkou na ně policista Razvan vytáhne zbraň. Když se pustí po proudu, sleduje Saša na skalách znamení, která tu zanechal jeho otec. Bez potíží sjedou první peřeje, u dalších však jejich vinou spadne ze své loďky místní dívka Anica. Saša ji zachrání a její otec, starý rybář a pytlák Božko, je pohostí. Saša z jeho řečí pochopí, že ví o osudu výpravy jeho otce. Jenže dřív než se stačí dozvědět víc, znovu se objeví policista Razvan, který vodáky napadne a ti ho v sebeobraně zabijí. Pokusí se těla zbavit, před sebou však mají velký vodopád. Pokud se jim podaří přežít, možná se Saša přece jen dozví děsivé tajemství otcova zmizení. (TV Nova)

(více)

Diskuze

G04T

G04T (hodnocení, recenze)

Ty vole.. tohle jsem viděl už fakt dávno, to bude ňakejch 5-6 let.. a jako nevybavuju si, že bych si říkal, že to je nějaká extra sračka, ale třeba jo. Budu to muset v budoucnu zkouknout znova.

DannyBurino

DannyBurino (hodnocení, recenze)

NŮŮŮDÁÁÁÁ. Akční? To si snad děláte prdel byla to taková nuda že jsem si říkal jak češi mohou posrat každý akční film. A víte proč? Jsme stádo volů ( co se akčních filmů týče ) výjimkou je Kajínek.

Jamper

Jamper (hodnocení, recenze)

Češi umí maximalně velký h0vno natočit směšný film o ničem ze stupidním scénařem , když tu českou pičovinu srovnám z filmem

Divoká řeka , to podstatě ani srovnat nedá to je oproti tomu mistrovské dílo .  Scénař tohldle braku musel psát opravdový nýmand a přitom se stoho filmu mohl stát trhák .Ten film si nezalouží ani zlatou malinu za nejhorší film to by té maliny byla větší škoda než celého filmu , většinou co produkuje ta pojebaná Nova tak to stojí za hovno .

tatka

tatka (hodnocení, recenze)

Vždy som myslela, že neexistuje nič horšie, ako nemecký akčný film. Ale existuje - Na vlastné nebezpečenstvo. Jedna hviezda za názov, ktorý hovorí jasne - ak ste dostatočne otrlý, odvážny,rád riskujete a máte radi, keď je vám blivno, pozrite si.

XLord

XLord (hodnocení, recenze)

Bezva hudba, fajn krajina a hezká holka... :o) Jinak bohužel celkem nic... škoda...

Skripi

Skripi (hodnocení, recenze)

Celkom dobrý pokus, ušlo to, príroda bola nádherná, hudba sa mi veľmi páčila a to si ju všimnem málokedy, a aj keď dej bol miestami hluchý vyvažovali to krásy prírody a snaha hercov a najmä herečiek. :D Napr. taká Raluca Aprodu podala dosť dobrý "výkon" :) Bol to v celku dobrý filmík.....

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Peabody

Peabody (hodnocení, recenze)

MOžná by si t za hezké obrázy zasloužilo jednu hvězdičku, ale to je jen zásluha místních lokačních agentur, satingu hezkých holek. Hezké obrazy uměl Filip Renč nechat nasnímat vždycky, okoukat kde co aké, ale to je tak všechno. Obával jsem se dalšího románu pro ženy, kde dokázal docela slušnou Viweghovu předlohu absolutně zničit (z mého úhlu pohledu) tím, že film natočil zcel adle stylu TV NOva zpřed několika let, tedy - více jak dvě věty v jednom střihu není divák schopen udržet. Tak to f tomto opusu není, tady jsou záběry delší, ovšem, zcela stejně jako ve Válce barev, abychom nezapomněli na jiný shit FR, aboslutní neschopnost v rámci akčního žánru. POdeposiuji většinu toho co tu bylo řečeno o absenci napětí, příšerném hereckém vedení, Jirky Langmajera Langoše mi bylo lto jak stále někam tupě zírá (po trezoru temná díra mne napadal), hrát nemá co (a že je to pan herec). Autor scénáře nebo spíše finální dialogový dotvářeč, což nevím, kdo byl, protože papírovost některých dialogů snad ani nemohl nikdo napsat, to musel někdo dotvářet na place, je buď absolutní genius v případě že to vezmu jako postmoderní pardoii na akční hláškování, nebo spíše absolutní vůl. Zejména pan Krobot snad ani opravdu nemohl myslet vážně co říká apřipomíná mi to některé divadelní inscenace, kde herci plivají text s krajním odporem a pak jsou sprostě nadávat do kulis. O tom, že překvapení s incestním vztahem dvou hrdinů může překvapit tak leda Andulku z mateřské školy není co dodat a i to překvapení, že jim nakonci raft a vše seberou, fakt hustý. Asi jako kdybych se měl bát o Van Dammeho jestli ho opravdu padouchové zabijou nebo ne. Stěží. Takže po přeseněném Rekviem, příšerné válce barev, slušných Rebelech umně využívajících módní vlny 60. let a rozsekaném Viewegohovi další dílko. Na Hlídače jsem zvědav. Na vlastní nebezpečí mi paralelou připomíná Filipa Renče v roli roztomilého maličkého (věkově, myslím), národního hrdiny Juliy Fučíka :-) - tomu se taky nedalo věřit a také někteří předstírali, že dá. Jen tak dál, Julku!

Maxmilian

Maxmilian (hodnocení, recenze)

Příběh stojí na hraně, ale to prostředí kde se to natáčelo všechno vyrovná. Nebaví mě sledovat pořady o přírodě, ale když se do toho dá nějaký příběh, tak to stojí za to. Pro mě je to zlatý průměr.

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

lol, tak na tom plakátu vypadaj oba, jak kdyby právě vypadli ze zemeckisova beowulfa :D

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Jednoduše, na CSFD nechodí průměrný vzorek kinařů. Speed Racer má zas docela dost hodnocení, ale v kině na tom nebyl skoro nikdo.

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

Jak je možný, že to má jednu z největších návštěvností, ale tady zatím hodnotilo jen 200 lidí...?

CBR600F

CBR600F (hodnocení, recenze)

Dávám 3 poctivé hvězdy a to jen díky Langošovi a M. Krobotovi....

black-ride

black-ride (hodnocení, recenze)

film podle mého názoru celkem dobrý...je sice fakt, že se někomu může zdát děj předvídatelný takřka okamžitě....a je to pravda...děj je předvídatelný...ale to v dnešní době u většiny filmů....hele a nevíte někdo jak se jmenuje ta hudba co je v traileru u tohoto filmu?? skladatele znám...ale to mi bohužel nepomohlo...jestli někdo ví tak ať mi napíše vzkaz...díky:))

Payda

Payda (hodnocení, recenze)

Po zhlédnutí tohoto filmu jsem nevěděl co si o něm myslet, v některých chvílích jsem vůbec nevěděl o jaký žánr jde. V jednu chvilku jsem viděl velice dramatický děj, v druhou komické scény a nakonec ženu v bílém tílku co stojí pod vodopádem? to je jak z levného amerického filmu...

choze

choze (hodnocení, recenze)

Každopádně všem film doporučuju, po Nahotě na prodej a Fontáně pre Zuzanu 2 další velezábavná porevoluční "akčně-béčková" kuriozita.

barush93

barush93 (hodnocení, recenze)

dala bych 3* jenom za Langmajera a výběr krajiny ... jinak teda hlavní pointu sem odhadla asi po 10 minutách a už sem ani neměla být čím překvapená ...

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Všechna čest chozemu - napsat komentář na podle všeho špatný film, který je zábavný a zároveň ve vás vyvolá hodně silnou tohu i přesto ten film vidět, to je umění. Já na to na základě jeho komentáře na 90% zajdu do kina.

Maty3

Maty3 (hodnocení, recenze)

Hudba vyborna, efekty, vodopady,priroda krasna dej na hovno jinak herecke vykony byly vcelku dobre!

tyrrel

tyrrel (hodnocení, recenze)

Nejzajímavější částí filmu je bezesporu příroda. Děj mi částečně připomínal "Divokou řeku", až na to, že v kvalita Divoké řeky byla výrazně vyšší. Renč bohužel zapomněl do filmu dát jakýkoliv vtip, napětí,.... Jednoduše hodina a půl nudy.

choze

choze (hodnocení, recenze)

Jsem alergický na kecy, že dělat akční filmy u nás prostě nejde. Čeští filmaři to jen neumí a nechce se jim. Renč aspoň chtěl, ale bohužel neuměl. To nekonečné čekání na nějakou scénu, která by se dala klasifikovat jako akční...a když pak na samém konci přijde, tak není nic moc a je otravně natahovaná. Naštěstí je ten film tak vtipný a místy nechtěně komický a zároveň ryze béčkový, že se nelze nebavit, pokud to tedy nemíníte brát smrtelně vážně, což ani nejde. Vřele doporučuju. dudek: je tam něco lepšího než znásilnění, ale nechci spojlerovat :)

sahe

sahe (hodnocení, recenze)

No co jsem tedy viděla trailer a další ukázky... tak ani nemam chuť se na ten film kouknout... otrávilo mi to... Filip se moc nepředvedl tedy... škoda...

Nuf

Nuf (hodnocení, recenze)

Jen se opravím-není tam za hasiče/záchranáře, ale za bosenského vojcla....

Nuf

Nuf (hodnocení, recenze)

Emm...., tak věřit se mi tomu nechce, ale prej tam má malou roličku nějakýho hasiče/záchranáře Topolánkův poradce Dalík..... Založíme mu na csfd herecký profil? :o)

(fjw)

(fjw) (hodnocení, recenze)

Trailer chce vypadat jako pěkně nabušený, efektní trailer:) Když srovnám třeba vezmu trailer z Dark Knight (pouze trailerovou úroveň), tak se stydím, že jsem čech:(

choze

choze (hodnocení, recenze)

Držel jsem Renčovi palce, ale teaser i trajler jsou k smíchu.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

No pokud to bude vypadat stejně jako v dnešním filmu o filmu, tak se máme na co těšit. Z nádherné divoké řeky s příjemným prostředím udělal Renč filtrací vyblitou imitaci Berounky.

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama