Reklama

Reklama

Bílá smrt

  • USA Whiteout (více)
Trailer

VOD (1)

Policistka Carrie se z osobních důvodů nechala přeložit na vědeckou základnu v Antarktidě. Zvykla si na drsný humor i milostné návrhy mužského osazenstva a spřátelila se s místním doktorem. Nyní se její pobyt na základně chýlí ke konci a ona má odletět po dvou letech služby zpět domů. Venku je v blízkosti stanice nalezen zavražděný geolog. Policistka se rozhoduje, zda se pustit do vyšetřování vraždy, nebo odletět. S pomocí doktora a pilota Delfyho se vydává na opuštěnou sovětskou základnu, kde vrah s cepínem, maskovaný polárnickou výstrojí, zasáhne dřív, než by mohl důležitý svědek promluvit. Vyjde najevo, že geologové objevili ruské letadlo se záhadným nákladem, které zde havarovalo před padesáti lety. Carrie začne prohledávat všechny místnosti na základně. Brzy zjistí, že tajemný náklad - diamanty - je ukryt v těle zavražděného geologa. Začíná boj o život a navíc se blíží extrémně silná sněhová bouře - bílá tma, ve které není vidět ani na krok. Šance na přežití je mizivá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka (námět), co zůsatala využita v půli cesty..... Neberu teď logickou stavbu děje (ta by šla), ale vizuální provedení je takové rozpačité... Na Kate je sice hezký pohled, ale málokdo by věřil, jak může při minus padsáti pěti a výše jen tak hopkat po arktických pláních bez zahaleného obličeje a bezvadně nalíčená a to jen jeden z mnoha postřehů, ktří činí tento film průhledným a nepřesvědčivým... 50% ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Kate Beckinsale vyšetřuje tajemné vraždy spojené s havárií letadla v 50. letech, a to vše na ledové Antarktidě. Tento film mě zaujal už proto, že zde hraje má oblíbená herečka. Dalším důvodem pak byla samotné prostředí jižního pólu. Po shlédnutí jsem byl ale na rozpacích. Byly tady nějaké výborné momenty a prostředí bylo skutečně drsné, až tak, že mi byla zima i při sledování. Scéna, jak nikdo na sebe nevidí v té vánici, ale chtějí se pozabíjet a jak jsou přichyceni jen karabinou, to se mi líbilo. Ale nemělo to tak velký náboj, jak jsem čekal. Nakonec tedy dávám 60%. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jak se sem dostal ??" - "Třeba lez nahoru a spad.." Když po deseti minutách přichází několikáté What the fuck ??, tentokrát docela zásadní, když zjistíte, že postava Toma Skerritta trpí zřejmě stařeckou, či vrozenou, to těžko soudit, demencí, ačkoliv se nakonec vlastně jedná pouze o přípravu autorů na jeden z nepěkných finálních zvrat(k)ů, jeden má chuť vyndat placku z přehrávače a strčit ji do mrazáku, tedy tam kam patří !! Tenhle film měl raději snad opravdu zůstat u ledu, byť potenciál by tu jeden ucítil i s umrzlým nosem, leč díky scénáristické impotenci dokonce čtyř patlalů, či spíš jejich chronické předčasné tvůrčí ejakulaci, si jeden může jen z nudy u velmi hloupého snímku užívat tak leda křivky, byť jen okamžik, Kate Beckinsale či krásně depresivní a očistnou atmosféru nekonečného ledu a sněhu.. Což však může jen těžko stačit.. Tohle sis Dominicu mohl odpustit, zas takový čaroděj jsi nikdy nebyl !! To už raději ty tvoje šedesátivteřinové honičky, kde si divák i dík Angie nestihne v té rychlosti uvědomit, na jakou že se to dívá kupu Sena.. Totiž kupu hnoje !! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Co Bílá smrt, ale televizní smrt to byla. Málem mě natáhlo, než to skončilo. To si to tak člověk hoví na gauči a čeká, že zapomene na ty lopaty, s kterými se celý den v práci bavil o politice a dá si k lahváčům pěkný film o lásce a vánocích a dočká se jen zmateného sněžení kdesi v Arktidě. "Že prý tam mezi těmi vločkami došlo k nějakejm vraždám," huláká stará z chodby, když myje schody. "Hooovno," řvu z gauče v odpověď, "čumím na to už půl hodiny a zatím tam jen idiot sněg." (Občas s ní mluvím rusky). Tak jsem to vypnul a čuměl na monoskop. A dobře jsem udělal. Tolik sofistikovaného lidského humoru nacpaného do jednoho obrázku člověk jen tak nenajde. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Šerifka vyšetřuje první vraždu na Antarktidě. Pátrání po neznámém vrahovi jí stěžuje blížící se bouře a venkovní teploty okolo -50°C... Tak trochu mystery thriller natočil Dominic Sena (60 sekund) a podle traileru sliboval nadějnou zábavu. Ta se ve skutečnosti však změnila na prachobyčejnou detektivku, která nevybočuje z řady podobných titulů. Viděl bych to na slabý průměr, ale bodík navíc daruju za krásnou Kate Beckinsale ve spodním prádle, takže 5/10. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Počas výroby filmu bol použitý skutočný aj umelý sneh. (misterz)

Reklama

Reklama