Reklama

Reklama

Tlačítko "REC" stiske mladá televizní reportérka a její kameraman, kteří natáčejí noční směnu v místní požární stanici. Po chvíli přijímají hasiči tísňovou výzvu staré ženy, která je uvězněna ve svém domě. Když dorazí na místo, ozve se strašidelný křik. Tím začíná dlouhá noční múra a unikátní dramatická televizní reportáž. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (1 515)

novoten 

všechny recenze uživatele

Sice jsem rád, že forma "náhodně natočený neorganizovaný děs" pořád parádně funguje, ale tentokrát už toho na mě bylo možná trochu moc. Zatímco za hrdiny Blair Witch jsem byl ochoten dýchat a u Cloverfieldu jsem se bojácně krčil, [Rec] mi nejenže nedal nikoho na ztotožnění (zabít reportérku s jejím věčným "Toč! Toč všechno!"), ale zážitek navíc není o atmosféře a stupňovaném napětí jako spíš o tom, kdy přijde nějaký moment, který mi zastaví srdce a utrhne uši až u ramen. A i když jsou ty momenty opravdu hodně smrtící, ke spokojenosti potřebuji daleko víc než to. 50% ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Jako malé robě jsem se často bál některých hraných pohádek. Když v Princi Bajajovi přišla na řadu scéna s drakem, odvracel jsem zrak, ale nejhorší ze všeho byla Jamamba - to jsem spolehlivě končil schován za křeslem. Přiblížit se k těmto časům mě po velmi dlouhé době dokázalo až [Rec]. Nejvíce ze všeho to přičítám velmi povedenému dokumentárnímu feelingu celého hororu. Jakmile jsem uviděl siluetu stařeny v noční košili, zbrocené krví, věděl jsem, že je zle a od té doby ani nedutal. Užmoulal jsem si u toho tričko a závěr mě donutil přesunout se pro jistotu na větší vzdálenost od obrazovky. Tentokrát žádné analýzy filmu, tohle byla prostě silná osobní zkušenost. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal mnohem více, ze začátku mi to přišlo hodně divné, ovšem jakmile se děj rozjel, tak to už ke konci fakt dostalo grády. Problém je, že to gradovalo až moc dlouho a přitom bylo předem jasné, o co asi jde, jelikož takových filmů je spousta. Je samozřejmě možné, že jsem se k filmu opravdu dostal příliš pozdě a mnohé podobné kousky tenhle španělský vykradly, co ale můžu říct s jistotou je to, že ten americký remake nechci nikdy vidět. 75 minut je na found footage naprosto dostačujících a poměrně mě překvapilo, když film znenadání, a s o to větší pompou, skončil...6/10 ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Sledováno v noci. Zklamání a to velké. Od handy-cam horroru očekávám, že si budu strachy kousat nehty a bát se tak moc, až si začnu dávat ruku přes tu část výhledu, v které očekávám něco strašlivého. U Rec to platilo pouze na posledních 10 minut, zbytek je relativně zívačka s pár dobrými momenty. Dokonalá atmosféra, která fungovala v Blair Witch již od první minuty, tady vůbec neexistuje a místo toho zde najdeme pouze berličku v podobě anti-křesťanské fikce a armádního divadýlka za folií... A zombie holčička je už tolikrát ohraný pokus o šokování, že je to spíš pro smích. Aspoň že tý reportérce to sluší. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch je stísňující hned od počátku, tohle začne být opravdu zajímavé až po dvou třetinách filmu. Reportérka občas příšerná (ale ne autenticky příšerná jako třeba právě ta holčina z Blair) a pár dementních berliček, kdy se postavy chovají tak, že si ten kousanec zaslouží. Tomuhle druhu filmů zběsilost a nepřehledné scény v pohybu moc nesluší. Autentičnosti Blairské čaroděnice se tohle zdaleka neblíží a nejspíš už nikdy nic nebude. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Režiséri Jaume Balagueró a Paco Plaza uzavreli pred natáčaním dohodu, ktorá znamenala, že ak mal jeden z nich nápad, ktorý sa tomu druhému nepáčil, daný nápad zmietli zo stola bez ďalšieho vysvetľovania. (WalterIK7)
  • Adresa domu, ve kterém se celý děj odehrávám je Rambla de Catalunya, 30, Barcelona ve Španělsku. Dům lze dobře vidět na Google mapách v aplikaci Street View. (imagoo)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Španělský král hororu chystá další film

Španělský král hororu chystá další film

03.11.2014

Jaume Balagueró je pevně spjatý se španělskou produkční společností Filmax, která se specializuje na žánrové filmy a pod jejíž hlavičkou si udělal mezinárodní renomé hororovou sérií REC. Poslední díl… (více)

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Reklama

Reklama