Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (302)

Psema 

všechny recenze uživatele

Otázka na úvod: Víte, co překoná úsměvnost Marka Wahlberga v popelářském ohozu? No přece Robert De Niro v teplákové soupravě. Ne, teď vážně. Righteous Kill je taková srágora, že by měl Avnet položit hlavu na špalek a konečně odtáhnout někam, odkud na nás ty jeho shity nebudou moct dosáhnout. Scénář je od začátku do konce hrůza, hlášky tu vlastně nejsou (obdivuju střihače, který uplácal tak dobré trailery) a hlavně je to děsná nuuuuuuudaaaaaaa, jež musí ve chvílích vaší nepozornosti snad couvat, jinak není možné, aby mi těch 90 minut utíkalo takhle pomalu. P.S.: Carla Gugino nikdy nebyla ošklivější a oplácanější. WTF?! 3/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by išlo o film so Stathamom a povedzme Grillom v úlohách, ktoré stvárnili De Niro a Pacino, išlo by o fajn nenáročnú policajnú oddychovku. Odpustili by sme jej aj zvrat na konci a všetky filmárske neduhy, ktorých je tu neúrekom. Slabé dialógy, béčkové spracovanie, odfláknuté finále a celková tuposť. Dokonca ani ústredné herecké duo nepodáva lepšie výkony než Lequizamo a Wahlberg. S odstupom času sa očakávania značne znížili, keďže je film už všeobecne považovaný za nepodarok, takže aj to hodnotenie treba chápať v rámci guilty pleasure, skutočne asi žiaden nový divák od Righteous Kill neočakáva druhé Heat. 50% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Áno. Narafičil som to naňho. A urobil by som to znova. Ten hajzel si nič lepšie nezaslúžil. Toto mi spánok určite neruší.“ Jon Avnet a Al Pacino po otrasnom trileri 88 MINÚT zasa spolu a tentoraz do party pribrali aj Roberta De Nira, ktorému to s Pacinom v Mannovej HORÚČAVE tak pristalo. OPRÁVNENÉ VRAŽDY sú bohužiaľ katastrofa. Sám som neveril, že tak dobre obsadený film (okrem oboch pánov ešte Gugino, Dennehy, Taktarov, Leguizamo a Donnie Wahlberg) môže byť taký zlý. A je. Vyzerá ako hnusný, lacný, nevábny a neatraktívny televízny triler. Pokusy o napätie sú miestami až smiešne, dialógy a hlášky sa mi protivili silenosťou, postavy také zlé, že ich nezachránili ani dobrí herci (osobne mi dvojka Wahlberg/Leguizamo pripadala zaujímavejšia, ako dvojka De Niro/Pacino). Vrcholom je scenár, ktorý nedáva zmysel. A povedal by som, že básničky sú trápne, až detinské. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem si tenhle biják v TV nechal profoknout až jsem si konečně sehnal DVD a zasunul. To celý jen proto, že dívat se na dabovanýho Al Pacina a De Nira považuju za divácké sebeokrádání, protože speciálně jejich herecký projev je mimo jiné založen i na tonu jejich hlasu, puazách mezi slovy atd, atd, proto jsem třeba Heat nikdy neviděl dáblej. Bohužel biják Oprávněné vraždy se ani nepřibližuje majstryštyku slyšící na jméno Heat. Tohle postrádalo především dynamiku a o napětí nemůže bát taky ani řeč, když nám film něco tak okatě podsouvá, je jasný, že vše bude trišku jinak a pak už záleží na dalších variantách a vyprávěčských schopnostech a tady obojí mělo tachometr hodně dole. Jediný co skutečně zůstává jsou výkony Ala a Roberta, tyhle dvě herecký legendy sledovat, to ja prostě zážitek sám o sobě a i kdyby hráli třeba ve večerníčku Káťa a Škubánek, pořád by to byl zážitek. Nebýt těchto dvou bohů herectví, po filmu by nemňoukla ani kočka. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách chudý průměr, který je sice o půl fousu lepší než tragicky vygradovaných 88 minut, ale pořád je do dobré kriminálky vzdálené na míle daleko. Righteous Kill je, respektive se snaží být temným thrillerem, promyšlenou kriminálkou a peprnými dialogy evokující sarkastickou old-school podívanou. Bohužel ani v jediné oblasti nevyčnívá natolik, aby upoutalo mou pozornost. Párkrát se možná koutky posunou do stran a pokývete hlavou nad dobře natočeným stínem na dveřích a skrývání identity vraha, ale na co to je, když stejně nakonec nad závěrem obrátíte oči v sloup a jen se budete pod tou hromádkou klišé solidně dusit. Tohle sice je vražda, ale neoprávěná. Na divácích. [Přesná stopáž: 97 min] ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama