Reklama

Reklama

Harold a Kumar se vracejí a tentokrát míří do Amsterdamu, kde je snadno k mání marihuana. Problémy však začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s teroristou. Oba hrdinové se tak ocitnou na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct...
Harold a Kumar jsou zpátky, ještě vyhulenější a vymaštěnější než bývali. Před čtyřmi lety se vydali za hamburgery, dneska si to namířili přímo do Amsterdamu. Se snadným cílem a stejným průběhem: spousta alkoholu, lehkých drog a sbírka podivných postav, o kterých se vám většinou jenom zdá - na cestě za poznáním. Bohužel problémy začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s nebezpečným teroristou. Oba hrdiny pošlou šupem do vězení na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct, a vrací se i starý známý Neil Patrick Harris, který hraje sám sebe, takže o zábavu je postaráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Pokračování se nese v trochu jiném duchu než předešlý díl, vtipné scény jsou však vidět již v samotném traileru. Celý snímek o útěku před národní bezpečností pronásledující Harolda a Kumara křivě nařčených z terorismu se motá spíše kolem situací, které je postihnout na cestě za svou milovanou Vanessou, kterou chce Kumar získat zpět, než se vdá. A možná právě proto, že to není jen ujetá zhulená komedie o jídle, celkem dobře se na to kouká a vtipné scény jsou už bonus navíc. (6/10) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zoufalý sled nelogičností a trapných náhod je alespoň trochu kompenzován občasným záchvěvem dobrého vtipu a parádním cameem N. P. Harrise. Zbytek je ale pravý opak prvního dílu, který těžil z atmosféry zhuleného dobrodružství, protože tohle je jen unylá road movie, u které trasa Kuba – Texas slibovala mnohem více než jenom pár pšouků, fisting balíku trávy a slabé pomrkávání po politické nekorektnosti. Promarněná šance a solidní zažehnutí obav z plánované trojky. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Harold & Kumar rozhodně není snímek, který si bez mrknutí oka zasluhuje plný počet hvězd, ale jedná se o solidní zábavu, která má několik příjemně překvapivých momentů. Tato až šokujícně nekorektní komedie začínáji, přiznejme si trochu jinak než jsme čekali. Zpočátku se totiž může zdát, že hlavním hnacím pohonem tu bude důraz kladený na fekální humor v těch nejméně vhodných okamžicích. Ale není to pravda. Jen co uběhne několik minut, dozvídáme se, že Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay je nejen komedie z příběhem, ale hlavně s dokonale uhozenou zápletkou, která dovede vytáhnout vtipy i z míst, kde bych je nikdy nečekal. Na jednu stranu se nejedná o žádný velký humor, ale jak řekl (napsal) EdaS spíš o "nezávaznou letní blbinu", na stranu druhou si nelze všimnou absolutně přesného timingu jednotlivých vtípků, které v celkovém kontextu fungují opravdu skvěle. Stačí se jen odreagovat a naladit se na správnou vlnu, Harold & Kumar, vám s tím však rádi pomohou. Komedie, překračující tabu, která si dělá srandu z věcí, o kterých se nevtipkuje. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Určitě zklamání. Jednička se mi líbila víc. Po pravdě se mi zalíbila až asi po druhým zkouknutí. Třeba se mi tohle taky začne líbit. Možná to je tím, že jsem film tentokrát viděl s titulkama. Nevím. Jen jsem se tentokrát moc nebavil. Samozřejmě je tam pár dobrých vtípků, příběh je možná o trochu lepší než v předešlým snímku, ale jako celek mi přijde slabší. Hodnocení: 55% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Minimálně stejně tak dobré jako jednička. Začátek se sice nese v duchu zbytečně nechutných fórů, ale ty celkem brzo odezní a nastupuje vytoužený, hrubě prof*ckovaný výlet napříč Amerikou, ve kterém nechybí Ku Klux Klan, bottomless party, zhulený George Bush a samozřejmě jako vždy awesome Neil Patrick Harris. Trojka? Bring it on... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (13)

  • Když se Harold (John Cho) sprchuje, je možné všimnout si jizvy na levé straně jeho čela. Když si na ni však poté lepí náplast, nachází se na straně pravé. (dan.pacino)
  • Když jde Harold (John Cho) v letadle na záchod, Kumar (Kal Penn) má za hlavou modrý polštář. Hned v dalším záběru tam už není. (dan.pacino)

Reklama

Reklama