Reklama

Reklama

Harold a Kumar se vracejí a tentokrát míří do Amsterdamu, kde je snadno k mání marihuana. Problémy však začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s teroristou. Oba hrdinové se tak ocitnou na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct...
Harold a Kumar jsou zpátky, ještě vyhulenější a vymaštěnější než bývali. Před čtyřmi lety se vydali za hamburgery, dneska si to namířili přímo do Amsterdamu. Se snadným cílem a stejným průběhem: spousta alkoholu, lehkých drog a sbírka podivných postav, o kterých se vám většinou jenom zdá - na cestě za poznáním. Bohužel problémy začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s nebezpečným teroristou. Oba hrdiny pošlou šupem do vězení na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct, a vrací se i starý známý Neil Patrick Harris, který hraje sám sebe, takže o zábavu je postaráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech příchází nová, rozhodně více nadupaná odysea. Tentokrát Harold s Kumárem nemají hlad a nesnaží se dostat mini burgry do žaludku, nýbrž utíkají z jedné z nejstřeženějších věznic světa před všemi tajnými složkami a zažívají neskutečné situace, které by normálního smrtelníka položili už po deseti minutách :-) Druhé pokračování veleúspěšné jedničky se povedlo, je v ní sice spousta předobrazů, ale razí si svojí cestičku bez jakékoliv šablony z předchozího dílu. Spousta výborných hlášek, parodujících situací a trávy - takže si celý svět z filmu odnese, že ji kouří celá amerika, dokonce i George Bush, který je hodně dobře ztvárněn a jeho "pracovna" luxusní. Neil Patrick Harris aka himself dostal víc prostoru, takže už neojíždí sedučku a nekrade auto, ale rozjíždí to na plný pecky! Když to celkově zhodnotím, nejsem úplným příznivcem těhle crazy komedii, ale u toho se mi podařilo konečně vypnout a pořadné se zasmát. CAM verze celkem dobrá. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jedničku mám svým způsobem docela rád, dvojku jsem tedy očekával s mírnou natěšeností. Trochu mě útěk z Guantanáma zklamal. Z chytře laděné teen huličské komedie se za čtyři roky pod novým režisérským vedením stala teen huličská komedie, kde chytrost nahradily tělesné tekutiny a jiné hnusy. Občas jsem sice smíchy zařval (pohodář Bush, "kam utíkáte, my vám chtěli jen pomoct"), ale většinou zůstalo jen u kroucení krkem ze strany na stranu a pohledy na hodinky. Díky bohu alespoň za famózního Neila Pattricka Harrise, který je na celém filmu to nejlepší. Kdyby se celý film odehrával v duchu flashbacku z knihovny, asi by na jedničkou vysoko postavenou laťku její pokračování dosáhlo. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám jednička nelíbila, tak nezoufejte, dvojka je podle mě lepší. Opět ale musím zkritizovat přehnané fekální scény. Nevím, co to je za trend furt natáčet někoho jak sere nebo močí nebo ještě horší věci. To mě teda vtipné nepřijde. Ale jinak to byla solidní prča, která si vzala na paškál nejen terorismus, rasismus, ale i americkou vládu a obecné mínění o tom, že jsou Američani hloupí. :-D 60% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Snad ještě lepší než 1. Tady je kvůli šlukovce v letadle pošlou do Guantanama. Tam poznají španělské ptáčky. Po útěku následuje party dole bez. Pak potkají zhoubovaného Neila Patricka Harrise, který hraje sám sebe. Potom jdou do bordelu a dál už si to nepamatuju. "To je urážka! Naše rodina tu žije již po dvě generace. Pane, mluví nějakým neznámým dialektem, ale říkali, že se budou bránit." :D ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ohohou, je to tady, konečně sem se dočkal, Harold a Kumar jsou zpátky a jsou ještě vyhulenější a vymaštěnější než bývali a s nima brutálně vyhulenej prezident Bush, cockmeat sandwich v Guantanamo bay, Neil Patrick Harris ještě sjetější než v jedničce a parádní párty s názvem "dole bez", ostatně v celým tomhle filmu je se fakt na co koukat. Jinak příběh je samozřejmě dementní, ale to mu nezabraní, aby byl naprosto brutálně zábavnej. Samozřejmě to asi nebude pro každýho, jelikož je to tentokrát fakt hodně vostrý a s ničim se to moc nesere, ale já se prostě parádně bavil, i když pár hluchých místo to přece jen má, objektivně vzato. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (13)

  • Z celkovej dĺžky filmu 103 minút strávia Harold (John Cho) a Kumar (Kal Penn) na Guantanáme iba 5 minút a 33 sekúnd. (m.a.t.o.)
  • Při cestě Mustangem můžeme vidět mobilní telefon od společnosti Nokia. V další scéně nám jeden z vyšetřovatelů řekne její označení - 7710 - ale ve skutečnosti se nejedná o mobilní telefon, ale pouze o internetový tablet s absencí možnosti telefonování, který má přesné označení N770. Jenže v jedné následující scéně můžeme vidět, jak Kumar (Kal Penn) ze stejného přístroje telefonuje Goldsteinovi (David Krumholtz). (Skarface)
  • V severoamerických kinech film utržil 38,1 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 43,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama