Reklama

Reklama

Harold a Kumar se vracejí a tentokrát míří do Amsterdamu, kde je snadno k mání marihuana. Problémy však začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s teroristou. Oba hrdinové se tak ocitnou na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct...
Harold a Kumar jsou zpátky, ještě vyhulenější a vymaštěnější než bývali. Před čtyřmi lety se vydali za hamburgery, dneska si to namířili přímo do Amsterdamu. Se snadným cílem a stejným průběhem: spousta alkoholu, lehkých drog a sbírka podivných postav, o kterých se vám většinou jenom zdá - na cestě za poznáním. Bohužel problémy začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s nebezpečným teroristou. Oba hrdiny pošlou šupem do vězení na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct, a vrací se i starý známý Neil Patrick Harris, který hraje sám sebe, takže o zábavu je postaráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

MMR 

všechny recenze uživatele

Zdárný příklad toho, jak dokáže dabing zničit celý film. Přestože jsem zastáncem českého dabingu a myslím si, že je na velice dobré úrovni, tak tady to bohužel neplatí. Kdyby alespoň ponechali stejný hlasy.. No nic, jako pokračování je to dobré, o trochu slabší než první díl, ale přesto zábavná podívaná. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je možná stejně dobrý, jako ten první, ale přijde mi, že se v něm míň hulí:-) Najde se tu opět pár povedených záběrů, jako třeba návštěva u myslivce:-) Docela hustý je také vrchní vyšetřovatel a nechybí starý známý z Hvězdné pěchoty:-) Byť je to dobrá komedie, jednička je lepší a nejde se i hodně jiných lepších...60% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď už sme v Guantanáme, tak by sme tam mohli zostať aj dlhšie než len počas expozície. Ten najlepší potenciál totiž tvorcovia takto hneď "vyhúlili" a potom sa zase išlo v predvídateľných stopách. Sem tam padol dobrý fór, tu to ale bude otázka vkusu, osobne som sa pobavil napríklad na piatom dodatku vytiahnutého z... Fajn je aj expresívne vyjadrenie názoru, že pre vtedajšiu vládnu administratívu by mal pre istotu byť v Guantanáme po určitú dobu uväznený každý, zicher je zicher. Samotná prekvapivá návšteva istého pána v závere ale zase taký úžas z odvahy tvorcov nevyvolala. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Pokud měkomu přišel první díl prvoplánový, plný vulgarit a fekálního humoru, tak tenhle je ještě prvoplánovější, je v něm ještě víc vulgarit a termín "fekální" je pro některé scény zbytečně laskavý. Trochu tu chybí výraznější příběh (a upřímně, celá část s terorismem je skoro až trapná), nicméně koukat se na to určitě dá. Rozhodně stojí za to cameo N.P. Harrise a tahle skladbička s titulem "My dick - your dick" (v překladu zhruba: "moje přirození - tvoje přirození") ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kal Penn a John Cho neboli Kumar a Harold jsou povedená dvojka kámošů, kteří zrovna mají namířeno do Amsterdamu, ale v letadle si je omylem spletou s teroristy a jsou nemilosrdně posláni do vězení v Guantanamo Bay. Po zjištění, že se zde podávají "španělští ptáčci" (hádejte co to asi je za "specialitu"¨) vezmou do zaječích. Na jejich dramatickém útěku, kdy jim na záda dýcha jeden zlý (Rob Corddry) a jeden hodný (Roger Bart) vládní agent, je čekají trampoty spojené se zvrhlým sourozeneckým párem, nebezpečným Kuklux klanem, potkají sjetého herce Neila Patricka Harrise, zavítají do bordelu, potkají zhuleného prezidenta Bushe a nakonec překazí svatbu Kumarovi bývalky (Danneel Harris) se slizkým podrazáckým kamarádem, aby pak konečně dorazili do Amsterdamu a pro změnu Harold zde vyhledal svoji holku (Paula Garces), která tady natáčí reklamu. Jedničku jsem neviděl, ale ve dvojce jsou na skladě hlavně hrubozrnné gagy, kterých je bezpočet, a proto o humor nebyla nouze, jako třeba v jiných komediích, kdy hodinu čekám na jeden gag, který pak stejně nestojí za nic. Tady jsem se, za zvuku mnoha známých hudebních fláků a výborných herců, bavil královsky, a proto také královsky hodnotím. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (13)

  • Když jde Harold (John Cho) v letadle na záchod, Kumar (Kal Penn) má za hlavou modrý polštář. Hned v dalším záběru tam už není. (dan.pacino)
  • Při cestě Mustangem můžeme vidět mobilní telefon od společnosti Nokia. V další scéně nám jeden z vyšetřovatelů řekne její označení - 7710 - ale ve skutečnosti se nejedná o mobilní telefon, ale pouze o internetový tablet s absencí možnosti telefonování, který má přesné označení N770. Jenže v jedné následující scéně můžeme vidět, jak Kumar (Kal Penn) ze stejného přístroje telefonuje Goldsteinovi (David Krumholtz). (Skarface)
  • V severoamerických kinech film utržil 38,1 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 43,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama