Reklama

Reklama

Na naši modrou kulatou planetu už zase zaútočili mimozemšťané. Ještěže máme obrovskou zásobárnu hrdinů, kteří se jim mohou postavit! V animovaném filmu společnosti DreamWorks Animation Monstra vs. vetřelci se vydávají na misi zachránit planetu Zemi ti nejneobvyklejší hrdinové. Enormika, Dr. Šváb, Chybějící článek, Hmyzosaurus a B.O.B. spojují své síly, aby se ubránili útokům vetřelců. Úchvatná animace a zábavný příběh dělají z tohoto velkolepého dobrodružství monstrózní zábavu pro všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (585)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Vynikající animák, ze kterého se dá citovat klidně celý den po projekci (ozkoušeno - Vivat Gallaxhar!). Jen bych dal cokoliv za originální znění (ač je dabing rozhodně povedený), které by možná odstranilo těch pár méně vtipných pasáží a dovolilo mi jít na pátou hvězdu. Želé Bob je každopádně boží. P.S. Pro uvedení 3D technologie si česká kina nemohla vybrat lepšího kandidáta. Akorát to chce sedět blízko u plátna (nejlépe taková čtvrtá řada) a vydýchat vyšší vstupné, které má být nekřesťanských 219 korun. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, nejedna se o buhvijak dospelackej animak, precejen vetsina postav jsou jen takovy saskove, stejne tak vtipy nejsou vrcholem inteligence, jenze film neni vylozene komedie, ale spis akcni scificko, akorat, ze animovany. Je tu docela solidni pribeh a ta myslenka na monstra je vcelku fajnova, animace je na solidni urovni, takze nijak nerusi a hlavne po povinny uvodni seznamovacce je to vcelku neptretrzita akcni jizda, takze nuda vazne nehrozi, akce je povedena a sem tam nejakej ten vtipek pobavi, takze ja jsem vcelku spokojenej. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák čerpá především ze sci-fi filmů 50. let (hrozba z vesmíru, hlavní ženská postava jakoby vypadla z filmu Attack of the 50 Foot Woman z 58., atd.) a monster hororů (doktor Šváb dává vzpomenout na originální verzi Mouchy, obojživelník zase na Nestůru z černé laguny), napodobuje jejich styl, stejně tak i pro tyto žánry typické scény a s ůctou si z nich utahuje. Dalo by se říct, že se Monstra vs. vetřelci pokoušejí jít ve šlépějích Burtonovy nedoceněné parodie Mars útočí!, nesmíme ale zapomínat, že se stále jedná o animák, na který půjdou do kina především děti, proto film Monstra vs. vetřelci nikdy nemohl být tak odvázaný a nekompromisní jako již zmíněný Burtonův počin a snaží se zavděčit jak divákovi, který je obeznámen s kinematografií, z níž film právě čerpá, tak i mládeži, která se prostě chce podívat na další vtipný animák a bavit se u více méně infantilních vtípků. Monstra vs. vetřelci tak většinu času jedou na půl plynu a kvalita gagů a nápadů je značně kolísavá. Celkově mě ale film dokázal docela dobře bavit a i když se asi už nikdy nedonutím se na něj podívat znovu, jsem si vědom toho, že jsem mohl strávit hodinu a půl sledováním průměrnějších a nudnějších animáků, jako jsou třeba pokračování Doby ledové a třetí Shrek. V tomto případě se jedná o lehký nadprůměr a autorům patří mé sympatie za téma, které si zvolili. 65% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Co se týče zábavy a vtípků, je to z mého pohledu nečekaně slabé. Rozhodně nemůžu nic vytknout animaci ani příběhu, který zase přináší něco nového a překvapivě se hodně snaží tlačit i na akční pilu. Bohužel si ale nemůžu vybavit, že by mě v průběhu filmu něco výrazněji zaujalo a pobavilo nebo že by mi nějaká postava vyloženě přirostla k srdci, což vnímám u těchto animáků jako velký nedostatek. O třídu slabší než Zataženo, občas trakaře. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Přece jen jsem čekal trošku promakanější a nápaditější scénář než jsme ve filmu mohli vidět. Animace je opravdu dechberoucí. Momentálně pro mě osobně nejvymakanější animák. Grafické detaily jsou neuvěřitelné, ale to je bohužel vše. Příběh je až moc jednoduchý a i přesto, že snímek má 90 minut tak se mi v některých pasážích zbytečně natahoval. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (21)

  • Severoamerické tržby byly 198,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 381,5 mil. (NIRO)
  • Klávesy, na které hraje prezident Hathaway (Stephen Colbert) při komunikaci z robotem, jsou Yamaha DX7. (HellFire)

Reklama

Reklama