foto

Stephen Colbert

  • nar. 13.5.1964 (53 let)
    Charleston, South Carolina, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Stephen Tyrone Colbert je americký moderátor, komik, spisovatel a politický satirik. Narodil se 13. května 1964 v hlavním městě USA, Washingtonu, D.C, jako nejmladší z 11 dětí do rodiny lékaře a děkana lékařské fakulty na Yale Jamese Williama Colberta Jr.

Herectví studoval na Northwestern University, přičemž se paralelně začal věnovat improvizovanému divadlu. První zkušenosti z pódia získal v The Second City - jedná se o jedno z vůbec nejznámějších komediálních divadel na světě. Prošli jím například Bill Murray, Amy Poehler nebo Steve Carell. Colbert začínal právě jako náhradník Stevea Carella. Spolu s Amy Sedaris a Paulem Dinello vytvořil komediální seriál EXIT 57, který se vysílal v letech 1995-96 na stanici Comedy Central. Mezi lety 1997-2005 působil jako jeden z reportérů v THE DAILY SHOW Jona Stewarta. Svůj vlastní pořad, THE COLBERT REPORT, začal moderovat roku 2005. Jednalo se o politicky orientovanou satiru, kde naplno využil svou inteligenci a schopnost argumentace. Show získala 3 nominace na cenu Emmy. O rok později byl časopisem Time zařazen mezi 100 nejvlivnějších osob. Od roku 2015 moderuje THE LATE SHOW WITH STEPHEN COLBERT.

Objevil se i v několika filmech v menších rolích, jako je STRANGERS WITH CANDY, MOJE KRÁSNÁ ČARODĚJKA, GURU LÁSKY, ŠMAKOVA DRAČÍ POUŠŤ a SIMPSONOVI. Svůj hlas propůjčil prezidentu Hathawayovi v animované komedii MONSTRA VS. VETŘELCI či Paula Petersona v DOBRODRUŽSTVÍ PANA PEABODYHO A SHERMANA.

Sám sebe považuje za největšího fanouška Tolkienova fantasy světa. Podle jeho slov ho Peter Jackson (režisér Pána prstenů a Hobita) označil za největšího znalce Středozemě, jakého zná. Jeho oblíbenou postavou je Samvěd Křepelka. Je pravděpodobné, že právě kvůli svým znalostem Tolkienovy tvorby získal menší roli v druhém díle Hobita.

Se svou ženou Evelyn McGee-Colbert má tři děti: Madeleine, Petera a Johna.

ArsenalEagle

Herecká filmografie

Filmy

2014 Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana
2013 Hobit: Šmakova dračí poušť
2012 The Secret Policeman's Ball (divadelní záznam)
2009 Monstra vs. Vetřelci
2008 Guru lásky
2005 Moje krásná čarodějka
Strangers with Candy
Začít úplně jinak
2003 Nikdo se nic nedozví
1999 Let It Snow
1998 Strangers with Candy: Retardation, a Celebration (TV film)

TV seriály

2015 BoJack Horseman (TV seriál)
Higher Love (S02E06)
Domek z karet (TV seriál)
Chapter 27 (S03E01)
Rick a Morty (TV seriál)
The Ricks Must Be Crazy (S02E06)
2013 Alpha House (TV seriál)
2012 The Mindy Project (TV seriál)
2007 Simpsonovi (TV seriál)
Rád létá a ne že ne (S19E01)
2004 The Wrong Coast (TV seriál)
Larry, kroť se (TV seriál)
Opening Night (S04E10)
2000 Harvey Birdman, Attorney at Law (TV seriál)
1999 Strangers with Candy (TV seriál)
1995 Exit 57 (TV seriál)

Dokumentární

2016 Hero with a Thousand Faces
2015 Personal Gold - a.z.
2014 Mobilize
R.E.M. by MTV
2013 Gahan Wilson: Born Dead, Still Weird
2011 Conan O'Brien Can't Stop
Revenge of the Electric Car
2008 CSNY/Déjà Vu
Světová krize: Co nás čeká?
2007 Star Wars: Odkaz budoucnosti (TV film)
2004 Inside TV Land: Primetime Politics (TV film)
2003 Uncensored Comedy: That's Not Funny (TV film)

TV pořady

2017 69. Emmy Awards (TV pořad) - mod.
2016 Grammy Awards 2016 (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
66. Emmy Awards (TV pořad)
2012 Comedians in Cars Getting Coffee (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 The 65th Annual Tony Awards (TV pořad)
63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Grammy Awards 2010 (TV pořad)
Rally to Restore Sanity and/or Fear, The (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
2008 A Colbert Christmas: The Greatest Gift of All! (TV pořad)
Indecision 2008 Election Night: America's Choice (TV pořad)
Night of Too Many Stars: An Overbooked Concert for Autism Education (TV pořad)
60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
2006 Comic Relief 2006 (TV pořad)
The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2005 The Colbert Report (TV pořad)
The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Comedy Central Presents: The Commies (TV pořad)
2002 Comedy Central Presents: The N.Y. Friars Club Roast of Chevy Chase (TV pořad)
Tough Crowd with Colin Quinn (TV pořad)
2000 Indecision 2000: Election Night - Choose and Lose (TV pořad)
1999 Greatest Millennium, The (TV pořad)
1996 Dana Carvey Show, The (TV pořad)
The Daily Show (TV pořad)
This Week (TV pořad)
1991 The Charlie Rose Show (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)

Producentská filmografie

TV pořady

2017 69. Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace