Reklama

Reklama

Za svitu měsíce

(seriál)
  • USA Moonlight
USA, (2007–2008), 11 h 32 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Brian White, Shannyn Sossamon, Jacob Vargas, Holly Valance, Rudolf Martin, Tami Roman, Jordan Belfi, David Blue (více)
(další profese)

Epizody(16)

Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

novoten 

všechny recenze uživatele

Žije v Los Angeles, je to soukromý detektiv s dlouhým kabátem a samotář. A upír se slabostí pro roztomilou blondýnu. A není to Angel. Ale protože každá správná detektivka začíná u dívky, tak i tady dojde na lásku, osud, rozpolcení, akci a neopakovatelnou atmosféru. Tímto tak děkuji CBS za to, že Micka přivedli na svět - a zároveň je proklínám za to, že mu dali tak málo času. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Moonlight mi přišel asi jako nejlepší seriál s upírskou tématikou, i když srovnává se mi to hůř, u jiných kazí dojem další série a tady mi v hlavě zůstala jen ta jedna jediná jako hodně povedená. Není tu žádná překombinovatnost, krvežíznivost, nic, jen prostě je hlavní postavou upír..jinak "člověk" jako každý jiný, kterého potkáváte denně v práci - není to o pití krve a rituálech ale právě spíš o běžném životě. Alex O'Loughlin zde má neuvěřitelné charizma a eleganci, která nevím ani tak jestli je dána tou rolí a upírskostí nebo prostě jím, ale je vážně škoda tak malého prostoru pro jeho realizaci, seriál by určitě další díly snesl. ()

Reklama

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Osobnej vzhliadnutá upírotéka postráda so zármutkom do dnešného dňa Buffy i True Blood, takže historky a srdcabôle "p. eye" alebo "súkromného očka" Mick St. Johna --- ani po úvodných 3 epizódach vás jeho meno neprestane ohromovať --- zaraďujem na seriálový Olymp. Skvelé monológy hlavnej postavy, čo monológy!, čo tam po nich, dokonalá hlavná postava- charakterný, ohľaduplný, rozhodný, komplikovaný, s krásnym úsmevom a nekonečne charizmatický, no niet čo dodať k stvárneniu, o ktoré sa postaral Alex O´Loughlin, možno len, že Mickove monológy ľahko prepočujete. ,) Kopa slovných vtipov založených na vampirizme, originálne nápady, v každej epizóde vzrušenie a humor a nejaká tá fajn myšlienka v rade neposlednom, no nepovedzte že ešte nie ste zaujatí, kto je Mick St. John... Vyhratý vizuál k tomu a svitá celkom nový mesiac... Moonlight si ma absolútne získava, trochu viac tajností na úkor nadmerného polopatizovania a jednoznačne hodnotím túto výborne štylizovanú sériu ešte vyššie! ! ! ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Moonlight není nic víc než solidní zábava, která vám ukrátí pochmurné podzimní večery. Upíří svět je tu vykreslený povrchně a být jedním z nich je vlastně fajn, protože jste nezranitelní, žijete, jak dlouho chcete, pro krev už nemusíte zabíjet a opačné pohlaví vám leží u nohou. Velkým plusem je sympatický představitel hlavní role, zajímavá Shannyn Sossamon a profesionálně napsané scénáře. A také to, že se seriál netáhne na šest sérií (na které, na rozdíl od True Blood, s odpuštěním ani nemá). ()

trpaslixx 

všechny recenze uživatele

Ma to pri zatim odvysilanych 12 castech v kazdem dile velmi prijemny spad, mysteriozne-detektivni ladeni, velmi sympaticke hlavni hrdiny a zacinajici dejovou linku, propojujici po sobe jdouci dily. Uvidime, jak se to vyvine dale. Hlavne nezapomente: "Kdyz zijete dlouho, minulost vas vzdycky dozene." ()

Galerie (89)

Zajímavosti (16)

  • Alex O´Loughlin pochází z Austrálie, v seriálu mluví americkým přízvukem. (TomikZlesa)
  • Původně se měl děj odehrávat v New Yorku. (Barrymore)
  • Když nastala pauza během stávky scénáristů začátkem roku 2008, Sophia Myles (Beth Turner) si ostříhala vlasy k bradě. Když opět začlo natáčení, musela nosit paruku. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama