Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (846)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dle mého osobního úsudku naprosto zbytečné pokračování. Z dětského hlediska je tomu zajisté jinak - však je také tento animák dětem určen. To respektuji, leč i přes svou stále pubertální duši jsem se zasmál o mnoho méněkrát, než kolik by stačilo na lepší hodnocení. Pravda, neměl jsem možnost 3D projekce, pak by to možná bylo o něčem jiném. I tak si ale stojím za svou první větou. Za těch osm let od doby ´jedničky´ se série stává stále infantilnější, vtipy se opakují, originálních nápadů jsem v ´trojce´ shledal pramálo. Abych ale jen netrousil kritiku, přeci jen mne něco zaujalo. Velice rád jsem slyšel Simona Pegga, jehož postavu Bucka hodnotím jako nejpovedenější. Jack Sparow hadr! :-) Nu a to je, milé děti, asi vše. Na film se podívejte, ale zkuste to stihnout dřív, než vám bude deset. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Doba ledová 3 a 3D zážitek. Ohledně toho 3D jsem sice čekal, že mě to ohromí víc, ale bylo to dobré a zase něco novýho. Samotný film si drží slušný standart a je srovnatelný s dvojkou. Zábava je pořád slušná (scéna s heliem byla nejlepší a celé kino se lámalo smíchy) a děj je na animák zajímavý. K Výhodám animáků samozřejmě patří, že žádná postavička se na pokračování nevykašle a to je jen dobře, a proto se zde setkáváme opět se stejnou bandou, kterou okoření dinosauři a jeden lasičák. Děcka si film užijí určitě víc, ale Doba ledová je určena pro všechny milovníky (animovaných) filmů. 75% ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Původní "Doba ledová" byla jedním slovem nádherná, s druhým dílem však přišlo zklamání, za které mohl především úbytek roztomilých, popřípadě dojemných scén, a to na úkor (mohdy až zbytečně) pubertálních vtípků... "Úsvit dinosaurů" se sice opět navrací k roztomilosti (mláďátka, mláďátka a zase mláďátka), oproti předchozím dvěma dílům má ale tu nevýhodu, že je téměř ihned po dokoukání zapomenut. A Rudla neustále mění velikost... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Receptom na úspech tejto série nebolo nikdy ísť do hĺbky ako pixarovky, ale priniesť najmenším divákom dobrodružstvo s epizódkovým humorom a srandovnými zvieratkami. A receptu sa úspešne drží aj tento diel: exotické dinosaurie prostredie ponúka priestor pre kopec lanovej, skákacej i lietajúcej akcie a dinosauri sú roztomilí (tyranosauríčatá) i strašidelní (velociraptory, spinosaurus) a hlavne sú nasnímaní povedomou spielbergovskou optikou (veľkému Rexovi pri finálnom zaručaní chýba už iba billboard s nápisom "When Dinosaurs Ruled the Earth"). Plus k tomu pirátsky Jack "Buck" Sparrow čoby sprievodca našich hrdinov v dinosaurom svete... čo viac sa dá urobiť pre súčasného detského diváka? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A zabil ťa?“ – „Bohužiaľ áno. Ale prežil som.“ Keď som bol na prvej DOBE ĽADOVEJ v kine, dobre som sa bavil (80%). Vtedy to ale bol iný príbeh. Mal city, o niečo mu išlo. Avšak už v dvojke (40%) to po peniazoch lační tvorcovia nasmerovali úplne iným smerom a z neobjavných, ale úprimných emócií sa stali patetické srandy, z pôvabných postáv karikatúry a humor stratil akúkoľvek úroveň. Už ani legendárny Scratt nebol taký pôvabný, ako v jednotke. Navyše do partie pribudli nové postavy, ktoré boli EŠTE nudnejšie, ako ústredné trio. Bohužiaľ, dinosauria trojka sa už absolútne dištancovala od akejkoľvek logiky (nebo hlboko pod zemou) a je rovnako (pod)priemerná, ako druhý diel. Len raz za 30 minút som sa fenomenálne bavil („rekonštrukcia brokolice“). Inak som iba rozpačito nadvihoval obočie. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Film byl v České republice velmi úspěšný – v kinech ho vidělo 852 tisíc diváků a utržil 100,4 milionu korun. (petr.koca)
  • Původní název filmu byl „Ice Age: A New Beginning“ (česky „Doba ledová: Nový začátek“). (petr.koca)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama