Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 771)

Zíza 

všechny recenze uživatele

I když jsem seděla v tom kině mezi samýma prckama (popřípadě jejich rodičema), užila jsem si to a vůbec mi nepřišlo divný, že věkový průměr byl kolem 12, protože tenhle film je pro úplně všechny a stačí se jen trochu uvolnit a užijete si ho. Velký plus je, že mě nepřestal bavit, ani když mě bolela hlava a znáte to, jak je to s pozorností, když někoho něco bolí... :-) Legrace, kawai drak (který má inteligenci, chování kočky i psa a vypadá jako žabrovník) a obešlo se bez sáhodlouhých proslovů, kde se apeluje na přátelství, pochopení a já nevim na co všechno. Prostě bez patetična a to, když není v USA filmu, je prostě nářez... X-D 4+ určitě a bez váhání. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tohle je Blp. Máme rádi lov, rybolov. Jediným problémem jsou škůdci. Většinu míst trápí myši nebo komáři nás trápí..... Jestli vaše děti mají rádi Pokémony – není co řešit! Slova POUŠTĚT DRAKA dostávají jinej význam! Napětí, radost, neštěstí ...u Thorových vousů – občas je to i dojemné! ZATRACENĚ DOBREJ ANIMÁK! ........ Tohle je Blp. Všechno co tady roste je houževnaté a nechutné. A lidé co tu vyrůstají, ještě víc. Jedinou světlo stránkou jsou domácí mazlíčci. Jinde mají poníky nebo papoušky. My máme ..... Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím jak vypadá vyflusanej drak. 2.) Ztrácí se nám levný ponožky. 3.) Ještě nejsem rozhodnutej, jestli z hospody vodit opici nebo draka. 4.) Hledám náhradu za plyšáka Pikachu. PŘÍBĚH ***** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ * Víte, že? Film je natočen podle knížky anglické spisovatelky Cressidy Cowell? ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl kdy řekl po všech těch filmech, v nichž byli draci vykresleni jako nelítostní dravci (i když výjimky, jako třeba film Dračí srdce, se najdou), že by se mohli někdy pro někoho stát domácími mazlíčky, kteří budou svým chováním podobní pejskům. A právě na toto téma je tento animák, který dokazuje, že ne vše, čemu nerozumíme nebo čeho se bojíme, musíme zákonitě zabít. Mně osobně jako člověku, který má rád zvířata, tento film přesně padl do noty a užil jsem si ho od začátku až do konce. Bezzubka je hrozně roztomilý drak, v jehož chování jsem spatřoval naší fenku, kterou máme doma. To, jak si Bezzubka ohněm změkčila místo, na které si pak lehla, to, jak nabídla půlku syrové ryby hlavnímu hrdinovi a čekala, až ji chlapec ochutná, to, jak okoukala od hlavního hrdiny kreslení klackem do země, to všechno mi přišlo úžasně roztomilé a nepřekonatelně krásné a už tady jsem věděl, že pokud se závěr filmu obejde bez ztrát na životech, dám filmu maximální hodnocení. Ale nejen Bezzubka, ale i ostatní draci byli krásní a vtipně vyvedení, a celkově tenhle film považuji za jeden z nejlepších animáků z těch, které jsem kdy viděl, a prostě nemohu jinak než dát pět hvězd. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ryzí entertainment ve 3D balení. Za poslední dobu jeden z těch výrazně lepších animáků, co jsem viděl, který dokazuje, že Pixar již nemá tak neochvějné postavení v dané kategorii filmových děl, studio Dreamworks Stevena Spielberga se touhle povedenou pohádkovou fantasy snímkům Pixaru minimálně vyrovná. Škoda jen, že tvůrci animovaného světa Vikingů a jejich úhlavních dračích přátel/nepřátel rezignovali na funkci uměleckou a preferovali pouze rozměr zábavný, kdyby měl příběh ještě navíc nějakou hloubku a přesah, jak to u dobrých fantasy syžetů bývá zvykem, natočili by film nezapomenutelný a přelomový. Takhle je Jak vycvičit draka jen animákem zábavným a jedním z mnoha (dobrých)... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dreamworks opět hází Pixaru rukavici a nastavuje laťku zatraceně vysoko. Jak vycvičit draka je žánrově čisté fantasy, plné úžasných scenérií, super momentů, legrace, napětí... A hodně se v něm lítá. Některé momenty jsou prakticky kulervoucí, technicky je každý z huňatých vikingů živější, než celé Vzhůru do oblak dohromady a jediné, co tak trochu kazí dojem je poněkud prázdnější příběh. Ten je ale vyvážen spoustou efektní a lítací akce. Ve výsledku dokonale naplněná žánrovka a zároveň dokonale účinná atrakce. Oboje funguje na výbornou a ony povinné rodinné hodnoty a dojemný konec jsou velice nezvykle naředěny, za což ode mě dostávají tvůrci další body k dobru. Jen se bojím, aby dráčci nenatrhli kovboji Woodymu jeho hadrovou pr*el... ()

Galerie (137)

Zajímavosti (31)

  • Toothless (Bezzubka) měl být původně vymodelován podle stavby těla a hlavy vlka. Animátoři však následně zvolili jako předlohu černého pantera, někdy chybně označovaného jako černou pumu. (Miro_CZ)
  • Väčšina zvukových efektov vo filme bola vytvorená v štúdiu Skywalker Sound. (odmocnina)
  • Náčelník Vikingov Stoick (Chladnobrv) má svoje meno po stoickej filozofii, ktorá vznikla koncom 4. storočia p.n.l. a učila o súdržnosti človeka s prírodou a zachovaniu pokoja a apatie. (Lukoh)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama