Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární snímek o historii studia Pixar. (formelin)

Recenze (64)

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se na to příliš těšil, ale moje očekávání zdaleka nebyla naplněna. První půlku jsem se nudil k smrti a druhá půlka jen stěží mohla dohnat to, co první nenabídla. Zpracování mi přišlo v první půlce zbytečně chaotické a neuspořádané, spousta ukázaných lidí, kteří se navzájem chválí, jak jsou super a jak milují dělat kreslené filmy, ale kdo z nich dělá co a o co se stará, to už nevím. Jediné, co mě zaujalo, je skutečnost, že Steve Jobs byl hlavním investorem do Pixaru a následně i většinovým vlastníkem akcií. Mrzí mě, že zde nebyla téměř žádná zmínka o Dreamworks jako jediném pořádném konkurenčním studiu v USA. Sestřihy z Pixarovských filmů jsou krásné, ale ty zde přece nehodnotíme. 60% ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Tak tento dokument som práve dopozeral k originálnému bonusovému DVD k rozprávke Wall-E (parádny animák) a musím uznať, že je to naozaj dychberúce. Niektoré filmy mi dokážu vziať dobrú náladu a presvedčiť ma, že niektoré filmy sú strašné sračky. Niektoré filmy ma naopak dokážu potešiť alebo uspokojiť ma vo vnútri. Animáky od Pixaru majú to čaro, ktoré mi vždy spraví náladu. A všetky. Pixar je jedno z najlepších animačných štúdií zameraných na celovečerné animované 3D filmy. A tento dokument je o nich, o štúdiu, o Pixare, o jeho začiatku, o tom, ako veľa talentovaných umelcov bojovalo s malými finančnými prostriedkami na rozvoj. O tom, ako sa maličké štúdio Pixar zmenilo na giganta. O tom ako vznikali filmy Toy Story, Toy Story 2, Život Chrobáka, Úžasňákovi, Monsters inc., Hľadá sa Nemo a Autá. O talentovanom režisérovi Johnovi Lasseterovi, o tom ako sa spojil Pixar a gigant Walt Disney. 87 nesmierne zaujímavých minút, ktoré popisujú vznik Pixaru a dnes už legendárných animákov, ktoré boli obrovskými hitmi. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný pohled do "kuchyně" pánů vizionářů z Pixaru. Všichni se usmívají a chválí práci svých kolegů... a proč by ne? Mají být na co hrdí. Vděčíme jim nejen za Buzze s Woodym, ale také za Sullyho s Mikem, za Nema, za Remyho. Jejich díla už přes dvacet let hřejí u srdce generace diváků. No a když ve filmu vidíte, jak jsou pixarovské tvůrčí týmy plné sympaťáků milujících svoji práci, nemůžete tohle kouzelné studio nezbožňovat. P. S. Lasseter je génius a blázen zároveň. Divím se, že se s ním manželka nerozvedla :-). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Bohato spracovaná história o založení animačného štúdia Pixar, dozvieme sa tu všetko od samotných animačných začiatkov až po súčasnosť do roku 2007. V dokumente bude hovoriť o svojom prínose pre toto štúdio celá plejáda známych a významných osobností v oblasti kinematografie. /95%/ __Tento dokument "The Pixar Story / Príbeh Pixaru" sa dá vzhliadnúť na bonusovom DVD disku k rozprávke WALL-e. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Ak prirovnám pôsobenie PIXARU k periodizácií dejín, tak tento dokument prešiel cez dobu dinosaurov, veľký tresk, Pixarovský pravek až možno ku koncu Pixarovského stredoveku (Neviem presne, kde by som zaradil Autá). Bolo nevyhnutné ukázať, ako PIXAR a ľudia okolo neho vznikali, avšak mňa oveľa viac zaujalo to, čo sa dialo, keď PIXAR začal hviezdiť. K obrazovke ma prilepili výborné backstories okolo filmov Toy Story až dovtedy posledného filmu Autá. Toto si naozaj žiada pokračovanie v podobe backstories na následujúce Pixarovky. 8,5/10 (Videné 3.3.2021, Originálne znenie) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama