Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když tři vojáci (V. Dyk, A. Háma a K. Hádek) zběhnou a ukryjí se ve zřícenině starého hradu, ani jeden z nich netuší, co je čeká. Vejdou dovnitř a vida: uprostřed největšího sálu stojí dlouhý stůl a na něm spousta vybraných pokrmů. Hladoví vojáci nejdřív strnou, ale potom se rozzáří a vrhnou se na ně. To už ale vcházejí tři dívky (L. Černíková, T. Pauhofová a I. Frühlingová), které mají zakryté tváře a nabízejí jim, že mohou na hradě v pohodlí a bezpečí zůstat, ovšem pouze pod jednou podmínkou – musí s nimi strávit jednu jedinou noc a během ní nesmí jejich závoj ani o kousíček poodhalit. Noc uplyne a ráno stojí dva z vojáků na nádvoří. Jsou z kamene – takový byl trest za nesplnění podmínky. Zadaný úkol splnil pouze Jakub (V. Dyk). Od jedné z dívek, nyní už vysvobozené princezny, za to dostane sokolí pírko. Pírko to není samozřejmě obyčejné, ukrývá v sobě tři životy. Inu, mít k tomu svému ještě tři životy navíc, kdo z nás by něčím takovým dokázal pohrdnout? (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (219)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Předchozí tvorba Jiřího Stracha naznačila, že mladá režisérská generace bude mít pro příští roky jasnou vůdčí osobnost, jenže chyba lávky, protože tady šlápnul (bez pardonu) do hovna v podobě tragického scénáře, za jehož schválení bych dramaturgy na Kavčích horách nechal spráskat bičem. Mám rád jednoduché pohádky, které jasně rozdělí dobro a zlo, mají přímý tah na bránu a nesnaží se o vyšší cíle, jenže tohle byl primitivismus, který bych se styděl pustit i těm nejmenším. Moji rodiče tuhle štědrovečerní hrůzu, jež nám ČT naservírovala pod stromeček zalili sklenkou vína. Já víno moc nemusím, tak alespoň hodnotím, tak jak hodnotím. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Slušně podařená novodobá pohádka o kouzelném pírku, které třikrát vrátilo život spravedlivým a hlavně dobrým osobám. Mezi novými pohádkami určitě patří k tomu lepšímu, co bylo natočeno. Pohádka nenudí ani dospělé. Jen si společně s Fanakem opět kladu otázku, jaký smysl tak asi měla v pohádce scéna s nahatým pozadím hlavní hrdinky? Hudba: Miloš Bok ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Mysli si třeba, že to je úžasná lahůdka…Tak to byla ta nejúžasnější lahůdka na světě." Něco na téhle pohádce vskutku lahodné je. Samotný scénář (se zápletkou o očarování Aničky důstojníkem) je možná trošku prostinký, zato kamera kouzlí po krásné české (šumavské) krajině a to za doprovodu velmi libé Bokovi hudby. Hned v úvodu se divák nemůže nabažit třech krásných dívek v kulisách magické zříceniny hradu Helfenburk a pak se na scéně objeví Anička, jejíž cudné vnady můžeme nejprve pozorovat z okénka za světla svíčky a posléze, když se nahá koupe v Čertově jezeře. Jak lahodné. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Klasická a zároveň moderní pohádka na motivy Boženy Němcové. Přestože děj by dal říct tak na čtvrt hodiny, Jiří Strach jej prodloužil ještě o hodinu, aniž by nastala nuda. Vše zachraňují herci, Jiří Strach má mimorádný cit pro výběr neznámých tváří. Dvojice Vojtěch Dyk a Filip Cíl byla fajn, Anička krásná i Anička posedlá byly úžasné. Jiří Dvořák je záporák k pohledání. Srovnání s Andělem Páně není podle mě na místě. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že scénář není nic moc a někteří herci také nebyli zrovna vhodně zvolení. Ale já bych radši vyzdvihla to, co bylo dobré. Jde o televizní film s ne zrovna velkým rozpočtem a s tímto problémem si tvůrci poradili bravurně. Nepustili se do žádných trikových scén (nad bleskem na konci přivírám oko) ani do stavby laciných kulis, ale použili krásnou českou přírodu (ta Šumava pohádkám prostě sluší) i hrady. Proto vypadá výprava skvěle. A to, co chybí ve scénáři je dohnáno jistou odvahou a inovací ve zpracování. Tři zakleté sexy slečny, nahá Anička v Čertově jezeře nebo třeba scéna, kdy se Anna probudí spokojená v košilce vedle svého Jakuba (co se stalo předtím si můžeme jen domýšlet...) - to je pěkně odvážné a vnáší to svěží vánek do českých pohádek. Nové "Tři oříšky pro Popelku" už nikdo nenatočí, tak proč se snažit za každou cenu natáčet nové pohádky klasicky? To už prostě nejde. Nová pohádka musí přinést něco nového a Tři životy podle mě vykročily správným směrem. 4* dávám jako takovou kompenzaci za ty odpady a 1*, na které to opravdu není. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen nejen podle odkazu Boženy Němcové, ale i na motivy moderních fantasy námětů. (Lynette)
  • Při pádu Aničky do Čímického jezírka je vidět odtržená ruka, která padá za ní. (Allster)
  • Aničku před proměnou a po proměně hrají dvě osoby - sestry Lucie a Petra Molnárovy. Zajímavého napětí, které mezi oběma dvojčaty vzniká díky jejich částečné stejnosti a částečné rozdílnosti, využil režisér Strach také ve filmu Santiniho jazyk (2011). Tam Lucie a Petra naopak ztvárňují sestry, které jsou zpočátku považovány za jednu osobu. (Ak.žena)

Reklama

Reklama