Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

obitus 

všechny recenze uživatele

V kontextu série skvěle fungující, nicméně poněkud vyčpělé. Originalita pastí je ta tam (prakticky žádná není zapamatováníhodná), postavy se neznalým a nepozorným divákům asi lehce pletou a závěr, opět podbarvený skvělým hudebním tématem, prostě nemá koule předchozích dílů. Navzdory tomu jsem se dobře bavil a vyhlížím další díl. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Největší hororová nuda od... Saw IV. Miluji první díl, dvojku jsem si bez problémů užil, ale od té doby to s touhle sérií frčí dolů jako na tobogánu. A pětka nemá k pomyslnému dnu skutečně daleko. Stačí jen ještě víc přitlačit na demenci, vyměnit necharismatické herce za otravné komparzisty a vybrat mnohem neoriginálnější pasti. Dávám tomu dva díly a James Wan začne koulet očima z toho, do jakých výkalů se jeho dítě propadlo. Pokud už to nedělá poslední tři roky. Největší žánrový blivajz letošního roku nicméně zná své jméno. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Séria pokračuje. Keď som ju po tretej časti už pochovával, tak prišlo prekvapenie v podobe časti predošlej a ani piata časť nie je na zahodenie. Keby si séria udržiavala aspoň takúto priemernú kvalitu, tak by som bol spokojný. Brutalita uspokojí nadšenca krvavých kúpeľov a hlavne fanúšika celej série. Naozaj je dôležité aspoň trošku ovládať súvislosti predošlých dielov, našťastie ročné prestávky medzi nimi sú naozaj dosť dobre navrhnuté tak, aby si divák zapamätal aspoň ich hrubé obrysy. Hneď na začiatku, keď som mal ešte v ruke ovládač, Jigsaw predniesol svoje obvyklé 'make your choice' a ja som rád, že som nestlačil tlačítko stop. 60%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Dobre, už sme dospeli k tomu, že obete sa samé nedočkavo zatvárajú do pascí („Zatvor tie dvere nech vieme čo na nás pripravil“). Aj tak atmosféra ujde, už to nie je také strhujúce ale scenáristom sa stále ešte podarilo posunúť Jigsawov príbeh ďalej. Gilotína je fajn, ostatné je viac menej smiešne ako voľne pobehujúce obete sa radšej kántria ako by porušili nastavenú pascu. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

musím říct, že na 5 díl jsem se kouknul už pouze z nostalgie k prvním dvou dílům této série. Po prvních dvou výborných dílech, přišla naprosto zbytečná 3-ka a ještě horší 4 - ka a já jsem šel na 5 díl takříkajíc " z povinnosti" . O to víc jsem byl mile překvapen. Saw 5 totiž není jen bezduchá vyvražďovačka, ale má i "silný" příběh. Tvůrci se rozhodli vrátit zpět do minulosti a podali nám, co vše předcházelo věcem následujícím. Vše samozřejmě propojeno (jak už to u téhle série bývá) s přítomností, aby vše gradovalo v závěrečném " finále" . Celkově musím říct, že jsem nebyl zklamán a vím, že se sejdeme u 6-ky :o) Dávám poctivých 65%! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 56,7 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 113,9 mil. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy agent Erickson (Mark Rolston) mluví s Jill Tuck (Betsy Russell), je na stole fotografie Ericksona a jeho ženy. Jde o fotku Marka Rolstona a jeho reálné ženy. (c.tucker)
  • Film bol zakázaný v Malajzii. (Paldiny)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama