Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 2

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 335)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Velice všední film. Mám rád oba hlavní představitele, ale zvláště v případě Jima bych byl radši, kdyby se začal přesouvat k dramatičtějším rolím (Věčný svit), tyhle skopičiny mu sice pořád jdou, leč po těch patnácti letech už začínají působit krapet zvětrale. Zooey je jako obvykle milá, vtipná a svá (a nemyslím tím jenom ta kukadla a ten hlas), film jako celek ale nijak zásadně vytrhnout ani nemůže. Vracíme se tedy k samotnému filmu, který je po scénáristické i režijní stránce typickým příkladem standardu manufakturované hollywoodské komedie posledních dvaceti let - zajímavý námět, klasická dramatická stavba, (SPOILER) veselý konec s úspěšně ukončenou heterosexuální romancí. Nic míň, ale rozhodně nic víc. 50% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je hodně dobrej, ale od chvíle, kdy Jim Carrey začne na všechno odpovídat "ANO", se z toho stane taková obyčejná romantická komedie a Jim Carrey celou dobu akorát pobíhá sem a tam a koná dobrý skutky. Ale najdou se tam i nějaký povedený scény (např. obvinění z teroristickýho útoku nebo mejdan ve stylu Heryho Potrata). Nenadchne, neurazí - 3 hvězdičky. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Typická komédia s J. Carreym, jednoducho presne taká aká vás napadne keď vyslovíte jeho meno. Občas sa usmejete, občas smiechom vybuchnete, ale dokopy stále iba príjemná oddychovka, nič viac. Niekedy to stačí, niekedy nie. Záleží od vašej momentálnej nálady. Vo vedľajšej roli výborný T. Stamp. U mňa silný priemer a uvažoval som aj nad štvrtou hviezdou. 60%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Na ziadny trailer tejto komedii si nepamätam a tak som teda nic neocakaval a bol som velmi milo prekvapeny. Aj vdaka naivnemu a jednoduchemu scenaru, ale i vdaka Jimovi sa podarilo natocit reziserovi Reedovi skvelu zabavnu komediu, na ktorej som sa s chutou v niektorich scenach zasmial i nahlas a preto ma moj obdiv, pretoze som naozaj cakal jednoduchy priemer alebo dokonca podpriemer. Este som si spomenul, ze Jim Carrey mal tak trosku podobnu komediu KLAMAR, KLAMAR (1997), kde musel namiesto ano stale hovorit pravdu, ale to uz som veelmi dlho nevidel. Reziser Peyton Reed natacal casto serialy, ale ma v reziserskej filmografii aj ine komedie: napriklad BRAVO, GIRLS! (2000) s Kirsten Dunst, KASLU NA LASKU (2003) s Renée Zellweger alebo ROZCHOD! (2006) s Jennifer Aniston... 11.08.2010 ________ Jim Carrey - (Carl Allen) +++ Zooey Deschanel - (Allison) +++ Bradley Cooper - (Peter) +++ John Michael Higgins - (Nick) +++ Rhys Darby - (Norman) +++ Danny Masterson - (Rooney) +++ Terence Stamp - (Terrence Bundley) +++ Hudba: Mark Everett, Lyle Workman +++ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava, ale jen místy. Na Carreyho poměry nic moc, samotný jeho ksichty už trochu ztrácejí své kouzlo (možná je to stářím), natož když se nemají pořádně o co opřít. Ale o charisma naštěstí ještě nepřišel. Výborná byla postava Normana (Rhys Darby), kolegy v práci. Jejich vzájemné se trumfování v gestech a úšklebcích, když Jim skončí na retarda v izolepě, to považuju za vrchol celého filmu. A zvláštním, sympatickým dojmem působila Zooey Deschanel. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • Hlavní představitelé Jim Carrey (Carl) a Zooey Deschanel (Allison) mají oba narozeniny ve stejný den, a to 17. ledna. Nicméně Carrey je o osmnáct let starší. (c.tucker)
  • Jim Carrey (Carl) v skutočnosti pri skoku bungee jumping porušil jednu hlavnú zásadu, a to že mal u seba mobilný telefón. Lebo všetky veci, čo má skokan pri sebe po vreckách musia byť z bezpečnostných dôvodov pred skokom vybraté. (Raccoon.city)
  • Odkaz na film můžeme najít v počítačové hře "Fallout: New Vegas", v níž existuje stejnojmenný robot naprogramovaný tak, že nemůže říci ne. (lisak81)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama